Bojera muri per jashte

Llojet e Bojrave të jashtme të Shtëpisë
Është e rëndësishme të dini për llojet e ndryshme të bojës së jashtme të shtëpisë nëse jeni duke bërë një projekt të madh për rinovimin e shtëpisë ose duke i dhënë shtëpisë tuaj një rifreskim.

Bazuar në tretës (vaj ose alkid)
Boja me bazë vaji thahet në një sipërfaqe të lëmuar dhe të fortë që qëndron mirë ndaj elementeve. Thahet më ngadalë se latexi – zakonisht duhen 24 orë për tu kuruar – dhe pastrohet me terpentinë ose hollues të bojës. Bojëra me bazë vaji funksionon mirë për dyert e jashtme dhe kangjellat metalike sepse krijon një përfundim të fortë dhe të qëndrueshëm që i qëndron elementeve.

Bazuar në ujë (Latex)
Bojëra latex thahet shpejt dhe pastrohet më lehtë sesa bojëra me bazë vaji, duke kërkuar vetëm ujë dhe sapun. Një avantazh tjetër është se lateksi zgjerohet në temperatura më të ngrohta dhe tkurret në temperatura më të ftohta, kështu që nuk keni pse të lyeni aq shpesh. Me përgatitjen e duhur të sipërfaqes, shpesh mund të aplikoni latex mbi një bojë me bazë vaji. Shikoni Si të lyeni pjesën e jashtme të shtëpisë tuaj për më shumë informacion se si të përgatitni sipërfaqet tuaja.

Përfunduesit e bojrave
Kur zgjidhni një bojë të jashtme, është e rëndësishme të mendoni për llojin e përfundimit të bojës që dëshironi. Sheen përshkruan shkallën e bojës së reflektimit të dritës. Në përgjithësi, sa më pak bojë shkëlqimi të ketë, aq më pak rezistente ndaj njollave është.

Prodhuesit mund të kenë emra të ndryshëm tregtarë për to, por shkëlqimi zakonisht klasifikohen si më poshtë:

Me shkëlqim
Bojë me shkëlqim dhe bojë me shkëlqim të lartë janë disa nga opsionet më të mira për zgjedhjen e bojës më të mirë të jashtme të shtëpisë. Këto pastrohen lehtësisht dhe i rezistojnë më mirë këputjeve, duke i bërë ato një zgjedhje e mirë për zonat në përdorim të vazhdueshëm, si dyert, bllokimet e dyerve dhe parvaze dritaresh. Për grilat dhe punimet e zbukurimeve, boja me shkëlqim siguron një kontrast të bukur me mur anësor. Sidoqoftë, nëse keni mure, dyer ose dekor të tjerë të jashtëm që nuk janë në gjendje të shkëlqyeshme, shkëlqimi dhe bojërat me shkëlqim të lartë do të tregojnë papërsosmëri në sipërfaqe më shumë se shkëlqimet e tjera, pasi këto përfundime janë të dyja jashtëzakonisht reflektuese.

Gjysmë shkëlqim
Bojë gjysëm shkëlqim është gjithashtu e qëndrueshme dhe e lehtë për t’u pastruar, por ka më pak shkëlqim. Është i përshtatshëm për dyer, punë zbukurimi dhe zorrë pasi ofron rezistencë shtesë ndaj njollave. Zgjidhni një bojë gjysëm shkëlqim për zonat që janë të ekspozuara ndaj elementeve dhe kanë nevojë për qëndrueshmëri dhe jetëgjatësi të lartë.

Saten
Bojë saten (ndonjëherë referuar si bojë me shkëlqim të ulët) ofron pastrim të lehtë përveç një shkëlqimi të moderuar. Funksionon mirë në pllaka druri ose çimentoje që është në gjendje të mirë. Po mendoni se çfarë lloj boje të përdorni në tulla të jashtme? Boja e satenit është perfekte, pasi pastrohet lehtë duke e ulur poshtë.

E plotë
Bojë e plotë ose mat ka pak shkëlqim ose aspak, duke e lejuar atë të fshehë papërsosmëritë. Kjo e bën atë një zgjedhje të mirë për mur anësor të gërvishtur ose të dhëmbëzuar. Bojë e rrafshët spërkat më pak gjatë aplikimit dhe prekeni më lehtë.

● Bleni furça dhe rulë për bojëra
Karakteristikat e Lyerjes më të Mirë të Shtëpisë së Jashtme
Jo të gjitha bojërat e jashtme kanë të njëjtat karakteristika. Për të zgjedhur bojën e duhur për ju, ka një larmi faktorësh që duhet të merrni parasysh.

Fuqia fshehëse
Fuqia fshehëse është aftësia e bojës për të mbuluar ose fshehur në mënyrë të mjaftueshme sipërfaqen atje ku është aplikuar. Fuqia fshehëse vjen nga pigmenti i bojës dhe ndikohet nga mënyra dhe trashësia e aplikimit. Bojërat me fuqi të mirë fshehëse duhet të fshehin papërsosmëritë dhe punët e vjetra të bojës.

Mbajtja e ngjyrave
Mbajtja e ngjyrave i referohet vetëm bojës së lyer. Aftësia e bojës për të ruajtur ngjyrën e saj origjinale gjatë ekspozimit përcakton mbajtjen e saj të ngjyrës.

Rezistenca e shkumëzimit
Rezistenca e shkumëzimit pengon që pluhuri i bardhë me shkumës të formohet në sipërfaqe dhe të ndriçojë ngjyrën e bojës. Shkumësimi ndodh gjatë një periudhe kohore ndërsa lidhësja degradon ngadalë. Rreshtimi i qartë i bojës (shkumës i dëmtuar) është një pasojë e përdorimit të një boje që nuk është rezistente ndaj shkumësit. Për të siguruar që bojëra juaj është rezistente ndaj shkumësit, kërkoni bojë që ka një përmbajtje të lartë të rrëshirave cilësore.

Rezistenca ndaj flluskave
Rezistenca ndaj flluskave do të mbajë lagështirën e tepërt që të vijë përmes substratit dhe të ndikojë në shtresën e bojës. Nëse bojë aplikohet mbi një sipërfaqe të lagur ose të lagësht, mund të mbështeteni në një problem të padëshiruar të fshikëzave, prandaj sigurohuni që sipërfaqja juaj të jetë tharë plotësisht para se ta aplikoni.

Parësori
Parësori është një hap i rëndësishëm për ambientet e jashtme sepse ndihmon ngjyrën të ngjitet në sipërfaqe. Parësori i jep bojës një pamje më uniforme dhe një përfundim më të gjatë. Ju patjetër keni nevojë për një parësor nëse jeni duke pikturuar mbi ngjyra të ndritshme ose të errëta. Kur mbuloni bojë të errët ose bëni ndryshime të tjera drastike të ngjyrës, shikoni për parësor që është shumë e fshehur.
Ju mund të pyesni veten, cili është ndryshimi midis parësprit të bojës së brendshme dhe të jashtme? Parësori i jashtëm është më e qëndrueshme dhe ndihmon në mbrojtjen kundër mykut, çarjeve dhe erozionit. Parësori më e mirë i jashtëm për t’u përdorur varet nga sipërfaqja. Parësorët me bazë vaji mbulojnë njollat dhe janë të mira për dru dhe metale të lyer ose të lyer pa prirje të ndryshkjes, pasi ato mbyllin sipërfaqen dhe lejojnë që bojërat të aplikohen në mënyrë më të barabartë. Ndërsa parësorët me bazë vaji ka depërtim të madh në fijet e drurit, është e ndjeshme të bëhet e brishtë me kalimin e kohës.
Parësori me latex me bazë uji thahet më shpejt se parësori me bazë vaji dhe ka më shumë fleksibilitet. Kjo është veçanërisht e rëndësishme kur fillon druri, i cili mund të zgjerohet dhe tkurret. Ju duhet të përdorni parësor latex vetëm me bojë me bazë uji. Ky lloj parësori është gjithashtu i mirë për betonin.

Cilëndo parësori që përdorni, një sipërfaqe e pastër e përgatitur mirë do ta bëjë punën të shkojë normalisht. Sigurohuni që të prisni që parësori të thahet plotësisht para se të filloni të pikturoni. Dhe nëse jetoni në një klimë shumë të lagësht, mos harroni se mund të duhen tre ose më shumë orë që parësori të thahet plotësisht.

Showing all 8 results