Larese Tharese

Çfarë është një kombinim i larëses – tharëses?
Në mënyrën më të thjeshtë, kombinimet e larëses – tharëses bashkojnë një lavatriçe me ngarkesë përpara dhe një tharëse rrobash kondensatori në një pajisje të vetme që zakonisht është me të njëjtën madhësi si një rondele ekuivalente e pavarur.
Ata zakonisht ofrojnë të gjitha tiparet, programet dhe mënyrat e lavatriçeve dhe tharëseve të nivelit të lartë, kështu që ata premtojnë të bëjnë gjithçka që mund të bëjnë lavatriçeve dhe tharëse të pavarura, por me gjysmën e gjurmës. Dhe sa më e vogël të jetë hapësira juaj e jetesës, aq më i madh bëhet një avantazh.

Si e përdorni kombinimin e larëses – tharëses?
Kombinimet e larëses – tharëses janë gjithashtu një mënyrë e përshtatshme për të trajtuar ditën e lavanderisë, pasi ato mund të lahen DHE të thahen pa ndërhyrjen tuaj – kështu që po, ju mund të vendosni rroba të ndyra para punës, të rehatshme duke ditur që po vini në shtëpi për të pastruar dhe larë rrobat dhe nuk duhet të lëvizni atë në mes të pajisjeve ose ta varni në vijë.
Është gjithashtu e rëndësishme të dini se mund të përdorni funksionet e larjes dhe tharjes të pavarura nga njëra-tjetra. Edhe me opsionin e tharjes të integruar, opsioni juaj më i mirë do të vazhdojë të jetë larja e rrobave tuaja në kombinim, por më pas nxirrja e tyre dhe varja e tyre në rreshtin e rrobave për t’u tharë (ose me fjalë të tjera, përdorni kombinimin e tharësit të lavatriçes si një Makinë larëse e rregullt). Sipas përvojës sonë, lavazhet e tharjes së larësit lahen shumë njësoj si një makinë larëse konvencionale, por mos bëni një punë veçanërisht të mirë në departamentin e tharjes. Kështu që nëse keni mundësi, Ngritja e mirë e vjetër Hills do të jetë mënyra më e mirë, më e lirë dhe ndoshta më e shpejtë për të tharë rrobat tuaja, por ju mund të relaksoheni duke ditur që keni një plan rezervë të motit të lagur në mëngën tuaj (të lagur) në rast të emergjencave.
Po nëse nuk keni mundësinë e tharjes së linjës dhe nuk keni hapësirë për pajisje të pavarura? Epo, një kombinim i larëses – tharëses është ndoshta zgjedhja e duhur për ju, por sido që të zgjidhni ciklin e larjes, do të dëshironi të siguroheni që të zgjidhni shpejtësinë më të lartë të rrotullimit të disponueshëm për të nxjerrë sa më shumë ujë të jetë e mundur para fazës së tharjes, duke e bërë është sa më e lehtë për pajisjen tuaj. Edhe atëherë do të duhet të vendosni për një distancë të gjatë dhe ta prisni, sepse do të duhet ende deri në 6,5 orë për t’u tharë. Mbase e vendosni atë brenda natës?Sa ujë përdorin kombinimet e larjes – tharjes?
Ai ndryshon nga modeli në model dhe me nivelin e lagështisë në rrobat tuaja, por pajisjet në provën tonë ishin mesatarisht 35 litra për të tharë ngarkesën tonë të provës 3.5 kg. Kjo përjashton një skllavëri veçanërisht të etur që, për një ngarkesë të plotë përdor një marramendëse 210 litra (pretenduar) – dhe kjo përveç ujit të përdorur për larje. Ky është një lajm i keq në një vend të thatë si Australia, por për shkak të një boshllëku në mënyrën e llogaritjes së vlerësimeve të efiçencës së ujit, nuk pasqyrohet në vlerësimin e yllit të efikasitetit të ujit të makinës – llogaritet vetëm uji i përdorur për larje, jo tharja. (Është si një gjellë e mbetur nga vlerësimet e tharjeve të pavarura, të cilat nuk përdorin ujë). Por ndërsa përdorimi i tharjes së ujit nuk pasqyrohet në vlerësimin e yjeve, duhet të shënohet si një numër në afishe, kështu që lexoni me kujdes etiketën, mos i numëroni vetëm yjet. Ne po fillojmë të shohim shfaqjen e kombinimeve të lavatriçes tharëse që përdorin teknologjinë e pompës së nxehtësisë për t’u tharë (si kondicioneri juaj). Krahasuar me një kondensator të ftohur me ujë, ata janë shumë të efektshëm në energji dhe nuk përdorin ujë për t’u tharë, por ato përfaqësojnë një hap tjetër përsa i përket kompleksitetit dhe çmimit.

Çfarë kapaciteti është një kombinim i tharëses – larjes?
Një çuditë tjetër e kombinimeve është se aftësia e tyre e larjes dhe aftësia e tharjes janë të ndryshme. Për shkak se rrobat tuaja mund të paketohen fort për larje, por për t’u tharë në mënyrë efektive atyre u duhet shumë hapësirë për të qarkulluar ajri. Kombinimi juaj i tharjes së rondele duhet të bëjë të dyja në të njëjtën vaskë, kështu që aftësia e saj e tharjes zakonisht do të jetë vetëm gjysma e vëllimit që mund të lajë.
Për shkak se shumica prej nesh mbushin lavatriçet tona në gjysmën e kapacitetit të tyre (pse provojmë duke përdorur 3,5 kg lavanderi, jo një ngarkesë të plotë) kjo nuk është domosdoshmërisht një problem, por nëse lani ngarkesa të plota do t’ju duhet të thaheni në dy grupe. Kjo është mjaft e papërshtatshme, por faktor në atë se sa zgjasin disa prej këtyre pajisjeve – deri në 6.5 orë në një rast – dhe kjo mund të bëhet e parealizueshme. Mund të gjeni gjysmën e parë të thatë të ngarkesës tuaj që laget përsëri nga lotët e zhgënjimit ndërsa rrini natën vonë duke pritur që të mbarojë lavanderi.

Pro dhe kundra

Pro
● Performanca e larjes është e krahasueshme me një pajisje ekuivalente të pavarur.
● Gjysma e gjurmës së dy pajisjeve të ndara.
● Ju mund të lani dhe thani rrobat tuaja pa ndërhyrje manuale.
● Ju mund të lani ose thani në mënyrë të pavarur, kështu që mund ta përdorni si një larës normal me qetësinë e një tharëseje për raste urgjente.
● Kostot e blerjes dhe funksionimit janë përafërsisht ekuivalente me një larëse të veçantë të ngarkimit të përparmë dhe tharëse kondensatori.

Kundra
● Mund të thani vetëm gjysmën e kapacitetit që mund të lani.
● Ata mund të përdorin një sasi marramendëse uji për të tharë – deri në 210 litra për disa makina – dhe kjo përveç ujit për larje.
● Kombinimet e pompave të nxehtësisë janë efikase në energji dhe nuk përdorin ujë për tu tharë, por janë të komplikuara dhe të shtrenjta.
● Disa kombinime janë shumë të mëdha për t’u vendosur nën një stol, prandaj kontrolloni me kujdes dimensionet e tyre nëse duhet të përshtaten në një vend specifik.
● Historikisht ato ishin pajisje për lavanderi më pak të besueshme, megjithëse besueshmëria është përmirësuar në përputhje me lavatriçet e pavarura në vitet e fundit.

No products were found matching your selection.