Lavatrice

Lavatriçja është një makineri që lan rrobat e papastërta. Ai përmban një fuçi në të cilën vendosen rrobat. Kjo fuçi është e mbushur me ujë, dhe më pas rrotullohet shumë shpejt për ta bërë ujin të heqë papastërtitë nga rrobat. Shumica e lavatriçeve janë bërë në mënyrë që detergjenti (lëngjet ose pluhurat) të futet në makinë. Këto mund të ndihmojnë që rrobat të bëhen më të pastra.

Lavatriçet janë një punë e madhe në shumicën e familjeve, duke e bërë të lehtë larjen e rrobave të të gjithëve pa u munduar të shkoni në lavanderinë ose pastruesin e thatë. Ato përdoren disa herë në javë, prandaj është e rëndësishme të keni një që mund të trajtojë tërë atë përdorim dhe nuk prishet.

Nëse jeni në treg për një lavatriçe të re, do të hasni në tre lloje kryesore: nxitësi i ngarkesës së sipërme, ngarkesa e përparme dhe shtytësi i ngarkesës së sipërme (ose efikasiteti i lartë). Secili ka mendim pro dhe kundër të ndryshëm nga njeri tjetri dhe me informacionin e duhur, do të jeni në gjendje të zgjidhni atë ideal për ju.Para se të zgjidhni produktin, mund të merrni parasysh inputet e mëposhtme dhe kjo mund t’ju ndihmojë të vendosni llojin e lavatriçes që i përshtatet më mirë kërkesave tuaja.

Llojet e Lavatriçeve
1. Gjysmë automatike
Një lavatriçe gjysmë automatike përmban dy vaska, njëra për larje dhe tjetra për tharje. Pas larjes së rrobave, nëse është e nevojshme tharja, rrobat duhet të transferohen manualisht në vaskën e tharjes për ciklin e tharjes.

Pro:
o Nuk është e nevojshme të keni një rrjedhë të vazhdueshme të ujit. Uji manualisht mund të derdhet në nivelin e dëshiruar bazuar në rrobat që do të lahen.
o Konsumon më pak ujë në krahasim me një model plotësisht automatik
o Cikli i larjes kërkon më pak kohë
o Mund të zhvendoset lehtësisht në çdo vend

Kundër:
o Kërkohet ndërhyrje manuale për të transferuar pëlhurat nga vaska e larjes në kazan për tjerrje për procesin e tharjes
o Ju mund të duhet të hiqni lidhjen elektrike ndërsa lëvizni rrobat nga larja në tharje, nëse instalimet elektrike në shtëpi nuk janë tokëzuar siç duhet
o Shumica e kontrolleve janë manuale
o Kërkon më shumë hapësirë sepse makineria mund të jetë më e madhe se automatikja
2.Plotësisht Automatike (Ngarkimi i Lartë)
Ky është lloji më i zakonshëm i lavatriçes. Rrobat vendosen në pjesën e sipërme të vaskës larëse dhe kapaku mbyllet.

Pro:
o Përgjithësisht më lirë se ngarkuesit e përparmë
o Vendosni funksionet e kërkuara dhe më pas makineria punon automatikisht dhe kompleton të gjithë ciklin nga larja deri në tharje. Mund të zgjidhni vetëm larjen ose larjen dhe tharjen ose ndonjë funksion tjetër sipas specifikave të modelit.
o Zakonisht me peshë më të lehtë
o Gama e gjerë e modeleve dhe zgjedhja e veçorive është në dispozicion

Kundër:
o Rrjedhja e rrjedhshme e ujit e nevojshme për makinerinë për të përfunduar ciklin automatikisht
o Konsumi i ujit është i lartë
3. Plotësisht Automatike (Duke ngarkuar nga përpara)
Kjo lavatriçe do të ketë derën përpara për vendosjen e rrobave brenda. Ajo lëviz rrobat përreth duke rrotulluar kazanin.

Pro:
o Vjen me një ngrohës të ndërtuar (specifik për modelin)
o Në përgjithësi më efikas në ujë
o Cilësia e larjes mund të jetë më e mirë për shkak të një larjeje
o Në përgjithësi ka më shumë cilësime të ciklit – disa lavatriçe kanë një element ngrohës për një larje shtesë të nxehtë

Kundër:
o Kosto më e lartë fillestare
o Cikli më i ngadaltë i larjes – edhe pse disa modele kanë një rregullim të shpejtë
o Pesha do të jetë më e lartë se makineritë e ngarkimit të lartë
o Gama dhe kapacitetet më të vogla të disponueshme
o Ka nevojë për një vend fiks. Nuk mund të lëvizet përreth.

Avantazhet e një lavatriçeje

Koha
Një lavatriçe është një kursim i madh i kohës gjatë larjes së duarve. Ju nuk keni pse të uleni dhe të monitoroni procesin e larjes. Ju mund të ngarkoni rrobat tuaja në makinë, të filloni ciklin dhe të largoheni. Ju mund të kryeni një detyrë tjetër dhe më pas të ktheheni në makinerinë tuaj për të varur rrobat për t’u tharë ose për t’i vendosur ato në tharëse.

Përpjekja
Një lavatriçe eliminon përpjekjet e nevojshme për të larë rrobat. Ju filloni ciklin dhe hidhni rrobat dhe detergjentin tuaj. Me larjen e duarve, duhet të përdorni përpjekje fizike për t’i pastruar rrobat dhe pastruar me forcë për të hequr njollat. Një rondele ju lejon të parapërgatitni njollat me disa detergjent dhe më pas të hidhni rrobat në makinë për ta lënë nxitësin të bëjë të gjithë punën për ju.

Madhësia
Lavatriçet janë të disponueshme në një sërë madhësish, nga modelet portative të madhësisë së apartamenteve që përshtaten në kuzhinë me rrota dhe grepa deri te një lavaman te modelet që shkojnë në bodrum ose dhomën e lavanderisë dhe futen direkt në një linjë uji. Madhësi të ndryshme ju lejojnë t’i mbushni ato në majë me veshje ose të ngarkoni sende më të mëdha si çarçafë dhe ngushëllues të mëdhenj.

Ciklet
Lavatriçet kanë cikle të ndryshme për tu përdorur në varësi të veshjeve tuaja. Ju mund të përdorni një cikël të rëndë për ngarkesa më të mëdha ose sende të ndotura shumë ose një cikël delikat dhe çantë veshje të veçantë për delikatesat tuaja, të tilla si sutjena dhe brekë. Përdorimi i ciklit të duhur mbron artikujt tuaj nga dëmtimet gjatë agjitacionit.

Showing all 12 results