Ngrohese

Ngrohësit e dhomave punojnë në parime dhe teknologji të ndryshme dhe janë gjithashtu të disponueshëm në nivele të ndryshme çmimesh. Nëse jeni të hutuar në lidhje me llojin e ngrohëses së dhomës do të jetë më e mira për ju, këtu është një udhëzues i plotë për blerjen e ngrohësve të dhomës që do t’ju ndihmojë.

Cilat karakteristika duhet të shikoni në një ngrohës të dhomës?

● Numri i elementeve të ngrohjes- Sa më shumë, aq më mirë në këtë rast. Ata do të jenë në gjendje të ngrohin dhomën tuaj më shpejt.

● Vat- Një ngrohës i fuqishëm dhe më i madh do të kërkojë më shumë vat krahasuar me ato më të vegjël. Mos u mashtroni nga produktet e rreme që pretendojnë se janë të ulëta në konsum të energjisë dhe nuk kanë vlerësime të energjisë.

● Cilësimet e temperaturës- Shmangni blerjen e një ngrohësi dhomë që ka vetëm një ose dy mundësi për cilësimet e nxehtësisë. Provoni cilësime të ndryshme të nxehtësisë për të gjetur se cila është e përshtatshme për dhomën tuaj.

● Karakteristika e ndërprerjes së energjisë- Është gjithmonë më mirë të shkoni te ngrohësit e dhomës që automatikisht e fikin energjinë kur të arrihet temperatura e dëshiruar. Ato kursejnë energjinë dhe janë më të sigurta.

● Driçimi- Nëse po shkoni për një ngrohës rrezatues, sigurohuni që të mos jetë shumë i ndritshëm për të prishur gjumin tuaj.

● Transportueshmëria- Sigurohuni që modeli që po blini është i lëvizshëm në mënyrë që ta mbani lehtësisht në dhomë kudo që të uleni.

● Skarë sigurie- Nëse keni fëmijë ose kafshë shtëpiake në shtëpi, sigurohuni që ngrohësi të ketë një skarë sigurie të shtuar që mbulon elementin e ngrohjes nga jashtë.
Llojet e ngrohësve të dhomës në dispozicion bazuar në metodën e ngrohjes

Kur bëhet fjalë për metodat e ngrohjes, ekzistojnë kryesisht 3 lloje të ngrohësve të dhomë. Pothuajse çdo ngrohës i dhomës punon në secilën prej këtyre parimeve të ngrohjes.Ata janë:

● Ngrohësit e konvekcionit
Ata punojnë në parimin e ngrohjes së dhomës përmes teknologjisë së konvekcionit ku një spiral ose një panel përdoret për ngrohje. Një ventilator fryn drejt panelit të nxehtësisë i cili përhap ajrin e ngrohtë në të gjithë dhomën.

● Ngrohje përçuese
Këto ngrohës të dhomave përhapin nxehtësinë përmes një mbështjellje metalike e cila shkëlqen kur nxehet në mënyrë elektrike. Së pari, zonat e afërta nxehen, të cilat përfundimisht përhapin nxehtësinë në zona të tjera të dhomës.

● Ngrohje rrezatuese
Këto janë ngrohësit që punojnë në bazë të rrezatimit infra të kuqe. Këto rreze nxehtësie dihet që ngrohin drejtpërdrejt sipërfaqet në të cilat bien, duke gjeneruar kështu ngrohtësinë që kërkohet në dhomë.
Llojet e ngrohësve të dhomave të disponueshme në treg

● Ngrohesit me helikë- Ata punojnë në mënyrën e konvekcionit të ngrohjes dhe mund të ngrohin një dhomë të mbyllur më shpejt se çdo ngrohës tjetër. Sidoqoftë, meqenëse brenda tyre funksionon vazhdimisht një helikë ose një ventilator, ata janë të zhurmshëm dhe nuk janë të sigurt për tu përdorur në kushte lagështie.

● Ngrohje kuarci- Këto ngrohës të dhomave punojnë në teknologjinë e rrezatimit dhe janë të përshtatshme për ngrohjen e dhomave të vogla. Filamenti i ngrohjes është brenda një tubi kuarci që është rezistent ndaj nxehtësisë. Meqenëse ato mund të nxehen jashtëzakonisht, nuk këshillohet t’i përdorni nëse keni fëmijë ose kafshë shtëpiake në shtëpi.

● Ngrohësa dhome të mbushura me vaj- Ky ngrohës i dhomës është i përshtatshëm për të gjitha madhësitë e dhomës dhe është i mirë nëse dëshironi që temperatura e dhomës tuaj të qëndrojë e qëndrueshme për një kohë të gjatë. Meqenëse vaji nxehet i pari që përhap nxehtësinë në dhomë, ata janë relativisht të ngadaltë në përhapjen e nxehtësisë.

● Ngrohje dhome me fibra karboni- Ata shpërndajnë nxehtësinë në mënyrë të barabartë në dhomë dhe parandalojnë që ajri në dhomë të thahet pa konsumuar shumë energji elektrike. Kështu, ato janë të mira për ju nëse e shihni llojin e rregullt të ngrohësve të dhomës duke mbytur.

● Ngrohësit e dhomës KTP- KTP qëndron për Koeficientin e Temperaturës Pozitive që ndihmon në ruajtjen e temperaturës së dhomës stabël për një kohë më të gjatë. Ata nuk e ngrohin shumë dhomën dhe arrijnë shpejt temperaturën e paracaktuar.

● Ngrohje rrezatuese- Duke punuar në rrezet infra të kuqe për ngrohjen e dhomës, këto ngrohës janë më efikasët kur uleni afër tyre. Është i përshtatshëm për njerëzit që janë të prirur ndaj alergjive nga pluhuri sepse ngrohin objektet dhe jo ajrin përreth tyre.

● Ngrohës i dhomës me konvektor të nxehtësisë- Ata janë ngrohës të dhomave të heshtur që dihet se ngrohin një dhomë plotësisht dhe në mënyrë të barabartë. Ndërsa temperatura bie, mbështjelljet e ngrohësit nxehen dhe dhoma automatikisht fillon të nxehet.

Showing all 6 results