Grupe & Aksesore Hidraulik

Thënë thjesht, çezmat mikse janë vendi ku uji i nxehtë dhe i ftohtë del nga i njëjti gyp. Çezmat mikse funksionojnë zakonisht duke përdorur një ose më shumë leva, por ato gjithashtu mund të funksionojnë duke përdorur çezmat tradicionale që ndizni dhe fikni. Llojet e çezmave mikse përfshijnë çezmat mikse monoblok (ku gjithçka është në një trup kryesor të rubinetit) dhe tre çezmat mikse me vrima (ku çezmat janë të ndara dhe ka një gyp).
Çezmat mikse mund të jenë të ndërtuara në termostate, gjë që është e shkëlqyera në banjë pasi mund të vendosni temperaturën në atë që preferoni dhe do të kthehet në atë temperaturë çdo herë (veçanërisht e mirë për banjot dhe dushet). Për shkak se uji është në temperaturën optimale më të shpejtë, ju harxhoni shumë më pak ujë.
Çezmat mikse mund të përdoren kudo në banjë – lavaman, banjë, dush, madje edhe në bide. Ato mund të vijnë me funksione të kursimit të ujit për të përmirësuar efikasitetin tuaj të ujit dhe ato janë të disponueshme në një gamë të madhe të dizenjove dhe ngjyrave, me më të popullarizuarit akoma duke qenë krom ose çelik inox pasi këto përputhen me çdo dekor dhe duken pa kohë. Ata gjithashtu kanë avantazhin e përdorimit të lehtë nga të gjithë anëtarët e familjes. Një banjo eko-miqësore nuk duhet të jetë pa këtë.

Çfarë duhet të dini rreth çezmave me një levë të vetme

Siç sugjeron emri, çezmat me levë të vetme janë çezmat që funksionojnë duke përdorur një levë për të kontrolluar ujin. Në përgjithësi, ju e ktheni çezmën në të majtë për të marrë ujë në mënyrë progresive më të nxehtë ose në të djathtë për të marrë ujë në mënyrë progresive më të ftohtë, por gjithashtu mund të vendosni paraprakisht temperaturën e ujit përmes një levë në anë. Avantazhi i një rubineti të vetëm me levë është se mund ta lini levën e rubinetit në pozicionin tuaj të preferuar pasi të keni gjetur një temperaturë uji që funksionon më mirë për ju. Eshtë gjithashtu e lehtë për të kontrolluar rrjedhën e ujit pasi sa më lart të ngrini levën, aq më e fortë do të jetë rrjedha e ujit.
Çezmat me një levë janë jashtëzakonisht të popullarizuara në banjë tani pasi ato janë shumë të lehta për t’u përdorur (çdokush nga fëmijët e vegjël tek të moshuarit mund t’i përdorë me lehtësi). Ata janë gjithashtu shumë elegantë dhe vijnë në një gamë të madhe të dizenjove dhe lëmimeve, me lëmimin më të popullarizuar të jetë plating klasik i kromit, i cili nuk skadon kurrë. Ato përdoren më së shpeshti për lavamanin e banjos, por gjithashtu mund t’i përdorni për banjë dhe dush, nëse dëshironi.Përzierësit me një levë janë një tipar i domosdoshëm i kuzhinave moderne. Me një kapje, ju mund të kontrolloni si temperaturën e ujit ashtu dhe rrjedhjen. Kjo është praktike dhe ju kursen kohë dhe ujë. Përjetoni përparësitë e tjera të çezmave mikse me një levë, çfarë roli luan fisheku qeramik dhe si të vendosni më mirë levën e kontrollit.

Avantazhet e çezmave miks me një levë

Cezmat mikse me një levë po bëhen gjithnjë e më të popullarizuara. Mund të vendosni si rrjedhjen e ujit gjithashtu edhe temperaturën duke përdorur vetëm një dorë. Kjo e bën këtë çezmë mikse të prekë një prerje mbi homologët e tij tradicionalë me dy doreza. Dhe kontrolli i lehtë nuk është përparësia e vetme. Cezma me një levë zgjidh të gjitha këto probleme në kuzhinë. Temperatura mund të rregullohet lehtësisht dhe në mënyrë të ndryshueshme duke përdorur levën e pozicionuar në mes, përgjatë planit horizontal. Lëvizja e saj vertikalisht ju lejon të rregulloni presionin e ujit me lehtësi. Një çezmë mikse e pozicionuar në anë funksionon anasjelltas. E fundit, por jo me qera, ju duhet vetëm një dorë për ta përdorur atë! Kjo është veçanërisht praktike, nëse ju ende mbani enët në dorën tuaj tjetër. Dhe nëse të dy duart janë të mbuluara me ushqim nga përgatitja e vakteve, është gjithashtu e lehtë të aktivizoni rubinetin tuaj të çezmës mikse me një levë me krahun e poshtëm ose pjesën e pasme të dorës.
Me çezmat e vjetra mikse, marrja e temperaturës së duhur të ujit shpesh rezultonte me probleme. Ishte e vështirë të vlerësohej se çfarë efekti do të kishte kthesa e rubinetit. Në skenarin më të keq, ju mund të përziheni vetë, duke rezultuar në ujë të valë të nxehtë që shpërthen nga rubineti, veçanërisht i rrezikshëm për fëmijët e vegjël!
Ka shumë më pak të ngjarë ta bëni këtë gabim me një trokitje të lehtë të çezmës mikse me një levë. Këtu, pozicioni i levës shërben si një tregues vizual se sa i nxehtë do të jetë uji që del nga çezma mikse. Për të shmangur ndonjë surprizë të pakëndshme, thjesht kthejeni më parë levën në planin horizontal, para se ta ngrini atë.

Konsumi i vogël i ujit

Cezmat me një levë përdorin shumë më pak ujë krahasuar me çezmat mikse me dy doreza. Ndërsa merr më pak kohë për të vendosur temperaturën, uji më pak i papërdorur përfundon që rrjedh drejt në kullues me një trokitje të lehtë të çezmës mikse me një levë. Ky është një lajm i mirë për mjedisin, dhe faturën tuaj të ujit!
Gamë e madhe e dizenjove
E fundit por jo më pak e rëndësishmja: Cezmat me një levë për përdorim në kuzhinë shpesh vijnë në një gamë të gjerë pamjesh. Ndërsa ato janë kaq të përhapura, ekziston një varg i gjerë modelesh, modelesh dhe stilesh. Si i tillë, do të jeni në gjendje të zgjidhni rubinetin e duhur të çezmës mikse me një levë për pothuajse çdo stil kuzhine, qoftë ai minimalist, stili industrial apo stili i fermës

Aksesorë thelbësorë për banjo

1. Pasqyrat
Një nga pajisjet më thelbësore të banjës janë pasqyrat. Ju duhet një pasqyrë për të rruajtur mjekrrën, për të bërë make-up dhe për të parë linjat tuaja të trupit. Pasqyrat ju ndihmojnë ta bëni dhomën tuaj edhe më të madhe duke zgjedhur pasqyra më të mëdha ndërsa merrni parasysh stilin që do t’i përshtatet dhomës tuaj.
2. Peshqirë mëndafshi
Peshqirët nuk janë vetëm zakonisht për tharjen e trupit tuaj, ai mund të shërbejë si një pajisje shtesë në banjë, duke krijuar një pamje të veçantë. Ashtu si në dhomat e hotelit, pse nuk mendoni të shfaqni peshqirët tuaj dhe t’i rregulloni ato në një cep. Ky stil do të krijojë një ndjesi më të pastër dhe të këndshme ashtu si ajo që ndjeni shpesh kur jeni në hotele. Por mbani në mend se kur dëshironi të eksperimentoni me ngjyrat, përpiquni të jeni tepër të kujdesshëm për të siguruar që peshqirët e shfaqur të mos duken si një kaos.
3. Aksesorë për lavamanet
Karakteristika dhe stili i pronarit të shtëpisë është i dukshëm në aksesorët së bashku me dekoret e tjerë që janë përfshirë në të. Edhe aksesorët e zakonshëm për lavamanët kanë rëndësi. Ju do të gjeni një numër mjaft të shpërndarësve të letrave, pjatave mbajtëse të sapunit dhe mbajtësve të furçave të dhëmbëve me ngjyra dhe forma të këndshme në çdo dyqan që shesin pajisje për banjo. Menjëherë pasi të bashkoni këto sende në banjën tuaj, thjesht nuk do të ndiheni të zhgënjyer për të kaluar ca kohë në përzgjedhjen e tyre.
4. Vendi (Sedilje) tualeti
Ndër aspektin më jetësor në një banjë është vendi i tualetit. Kjo gjë ka pësuar shumë ndryshime dhe nuk është saktësisht si dikur për vitet e kaluara. Në këtë vend modern, vendi i tualetit vjen në disa dizajne, formë dhe ngjyra. Tani, individët jo vetëm që po kontrollojnë përdorimin e tij, ata po mendojnë tani për modelin që mund të plotësojë në banjën e tyre. Eshtë emocionuese të vëresh se mund të marrësh vende tualeti në formë pianosh ose kitaresh. Përveç kësaj, këto zakonisht vendosen në skedarë, për të siguruar që çdo individ të marrë vendin e tij / saj personal. Për më tepër, mbulesat për vendet e tualetit mund të blihen në stile të ndryshme.
5. Perde dushi
Ju mund të dështoni të vëreni ndonjë pajisje shtesë në një banjë, por nuk do të humbni perden e dushit. Epo, nëse nuk pranoni të shihni perde të bëra nga vinyl, ekziston preferenca për të blerë një që përshkruan disa klipe të famshëm banjo nga filmat, si ai nga Psycho. Ju gjithashtu keni mundësinë e blerjes së perdeve të dushit me dizajne gjeometrike ose printime të kafshëve.

Showing 1–24 of 389 results