Komplet Mobilje Banjoje

Si të Zgjidhni Një Komplet Banjoje
Gati për të zëvendësuar kompletin tuaj të vjetër të banjës? Pavarësisht nëse jeni duke azhurnuar një dhomë të vogël ose një dhomë në formë suite, asgjë nuk e ndryshon mënyrën se si duket dhe funksionon një banjë me një komplet të ri. Si pjesa qendrore shumë-funksionale e dekorit të banjës suaj, kompleti juaj duhet të ofrojë ekuilibrin perfekt të stilit dhe funksionit. Për t’ju ndihmuar ta bëni më të lehtë procesin e blerjes, ne kemi bashkuar këtë udhëzues themelor të gjithçkaje që duhet të dini kur zgjidhni një komplet të ri për banjën tuaj.

Matja për një komplet banjoje
Ka disa konsiderata të rëndësishme për të menduar kur vendoseni për një komplet të ri. Në fund të fundit, hapësira e disponueshme e banjës suaj dhe paraqitja ekzistuese do të ndihmojnë në përcaktimin e madhësisë maksimale të kompletit të banjës që do të përshtatet në hapësirën e mbetur. Kur matni për një komplet të ri, mbani në mend këto gjëra:
● Pozicionimi: Sigurohuni që të lejoni shumë hapësirë për hapjen dhe mbylljen e dyerve, si dhe hapësirër për të kaluar në këmbë.
● Vendndodhja e hidraulikës: Ristrukturimi i hidraulikës e bën një rimodelim të banjës më të kushtueshëm dhe më të vështirë, kështu që mund të dëshironi të ngjiteni me një komplet që është i ngjashëm me atë të tanishmin në madhësi, tip (p.sh. në këmbë të lirë ose të montuar në mur) dhe vendndodhjen e planifikuar.
● Karakteristikat ekzistuese: Merrni parasysh çdo veçori ekzistuese në banjë si pasqyra, zbukurimet dekorative, çelësat elektrikë dhe prizat. Të ngjashme me hidrauliket, këto mund të kushtojnë dhe marrin shumë kohë për të lëvizur.
● Madhësitë e Kompletit të Banjës
● Kompletet e banjës vijnë në një numër madhësish të ndryshme dhe madhësia është ndoshta konsiderata më e rëndësishme kur blini një komplet të ri. Ju do të doni t’i kushtoni vëmendje të gjitha dimensioneve të kompletit të banjës, jo vetëm gjerësisë. Këtu kemi mbledhur disa baza të rëndësishme të lartësisë, thellësisë dhe gjerësisë së kompletit të banjës për t’ju ndihmuar në drejtimin e vendimit tuaj të blerjes.
● Lartësia e kompletit së banjës
● Lartësia standarde e kompletit të banjës për një kohë të gjatë ishte e gjatë 30 deri në 32 inç – por jo më. Në vitet e fundit, kompletet më të lartë dhe të rehatshëm të lartësisë kanë dalë në skenë dhe janë bërë gjithnjë e më të njohur. Lartësia e kompletit ose lartësia e banakut, kompletet maten të jenë rreth 36 inç në lartësi, kundrejt një kompleti banjoje me standarde 30 inç ose 32 inç. Pse inç shtesë? Në përgjithësi, njerëzit janë më të gjatë sot sesa ishin 100 vjet më parë, dhe lartësia shtesë siguron qasje më të lehtë dhe më pak tendosje të shpinës për shumicën e njerëzve. Nëse fëmijët do të përdorin kompletet e banjës shpesh, një lartësi 32 inç është një kompromis i mirë.
● Gjerësia e kompletit së banjës
● Gjerësitë më të zakonshme të kompleteve të banjës janë 24, 30, 36, 48, 60 dhe 72 inç. Për kabinetet me një lavaman, diapazoni mesatar i gjerësisë së kompletit të banjës është midis 30 dhe 48 inç. Për kompletet e dyfishta, një gamë gjerësi prej 60 deri në 72 inç është standarde. Mbani në mend se pjesa e sipërme e kompletit duhet të jetë rreth 1 inç më e gjerë dhe më e thellë se vetë kabineti.
● Thellësia e kompletit së banjës
● Ndërsa shumica e kompleteve të banjës matin rreth 17 inç deri në 24 inç të thellë, thellësia standarde e kompletit të banjës është 21 inç. Për hapësira më të vogla të banjës, disponohen gjëra të papastra banjoje me thellësi të ngushtë që shkojnë më pak se 18 inç të thellë. Këto komplete të cekët lejojnë trafikun në këmbë, si dhe hapjen e dyerve dhe sirtarëve.
● Dizajne të kompletit së banjës
● Komplete të montuar në mur
● Kompletet e montuar në mur gjithashtu referohen si ‘komplete lundruese’, ngrihen nga dyshemeja dhe montohen direkt në mur. Këto dizajne ‘lundruese’ janë rritur në popullaritet në vitet e fundit për shkak të modernitetit të tyre. Linjat e thjeshta, të pastra dhe hapësira e dyshemesë poshtë kompletit mund të ndihmojnë gjithashtu që banjat e vogla të duken edhe më të bollshme.

● Komplete të pavarura
● Kompletet e pavarura të banjës janë lloji më i zakonshëm i kompleteve. Ata ulen direkt në dysheme dhe mund të shfaqin ose këmbë ose një bazë të pllakës së goditjes. Dizajnët e pavarur të kompleteve të banjove vijnë në një varg stilesh, nga kompletet modernë me linja të pastra te kompletet tradicionalë që shfaqin detaje të zbukuruara. Në vitet e fundit, dizenjot e kompleteve të banjës kanë filluar të imitojnë gjithnjë e më shumë pjesët e mobiljeve – mendoni tavolina me konzolla me stil dhe dollapë dekorativë.

● Kompletet e ‘qosheve’
● Kompletet e banjës në qoshe futen fort në një cep dhe largohen nga rruga. Ata ende ofrojnë hapësirë për ruajtjen e nevojshme në banjë pa zënë hapësirë të vlefshme për dyshemenë, duke i bërë ato ideale për zona më të vogla.

Llojet e Kompletit të banjës
1. Lavaman piedestali
Një opsion i lavamanit të piedestalit njihet gjithashtu si një lavaman i lirë. Kjo nuk ka ndonjë veçori të veçantë të ruajtjes rreth trupit të tij, por vjen me një pamje të fuqishme që shton një ndjenjë të klasit në çdo banjë. Mund të përshtatet mirë me çdo lloj banjo, por gjithashtu mund të shkojë së bashku me çdo temë që dëshironi të krijoni.
Mund të merrni gjithashtu lavamanin tuaj të piedestalit të rregulluar me një nga llojet e ndryshme të shtesave për ta bërë atë të dallohet. Mund të merrni një raft ose material tjetër të shtuar në trupin e lavamanit tuaj, megjithëse do të duhet të kontrolloni se sa mirë shtesa të tilla mund të përshtaten në njësinë tuaj përpara se ta përdorni.

2. Vaskë
Një komplet i lirë është krijuar me disa nga të njëjtat tipare funksionale si një lavamani i piedestalit, por në vend të kësaj ofron një pamje katrore ose drejtkëndëshe. Mund të mbështesë një ose dy lavamanë në një vend. Ky është një opsion i shkëlqyer që është në dispozicion në një larmi zgjedhjesh dhe përfundimesh të dizajnit. Materialet prej druri përdoren zakonisht në shumicën e këtyre kompletëve, megjithëse disa sende qeramike mund të gjenden nëpër zonat e sipërme.

3. Rafte të montuar në mur
Një komplet i montuar në mur është paksa e ndryshme në atë që është montuar direkt në sipërfaqen tuaj me mure në banjën tuaj. Kjo është e shkëlqyer për mënyrën se si mund të përshtatet mirë brenda banjës tuaj dhe të mos zërë shumë hapësirë gjatë procesit. Për më tepër, nuk ka pse të jetë i lidhur direkt me dyshemenë tuaj. Megjithatë, duhet të jeni të kujdesshëm se si planifikoni ta përdorni. Mund të dëmtohet nga ndonjë shtytje ose formë tjetër e forcës që shtohet në sipërfaqe. Forca e tepërt mund të shkaktojë që kompleti të bjerë nga muri dhe të shkaktojë dëme në banjën tuaj nëse nuk jeni mjaft të kujdesshëm me të.
4. Lavaman në formë anije
Një komplet në formë anije është diçka që shpesh gjendet në restorante të zbukuruar dhe lobet e hotelit. Ky është një komplet që përdor një tas në rritje rreth zonës së lavamanit. Ai del nga trupi kryesor i kompletit dhe lidhet me rubinetin e vet të veçantë. Ka pika magazinimi në pjesën e poshtme si me çdo gjë tjetër, por lavamani më vete do të ketë një pamje fantastike për të. Kjo është një zgjedhje e bukur për tu pasur, por mund të zërë mjaft hapësirë në varësi të asaj që planifikoni të përdorni me të.

5. Lavaman me montim të brëndshëm
Një komplet me lavaman të montuar brënda përdor një legen që ndërtohet direkt brenda kompletit. Kjo i shton një pamje më të rafinuar dhe moderne kompletit pasi ofron një pamje më të sheshtë në përgjithësi. Ndonjëherë një ngritës i lehtë mund të gjendet rreth skajeve të jashtme të lavamanit për të krijuar një pamje të veçantë gjatë gjithë rrugës. Kjo është një zgjedhje tërheqëse edhe pse dizenjimi i montuar nën të nuk e lejon kompletin të ketë aq hapësirë ruajtje sa disa zgjedhje të tjera. Akoma, është një shkëmbim për të patur një opsion që ka një dizajn të bukur të plotë që shton një dizajn të rafinuar.
6. Kabineti i kompletit
I fundit nga opsionet për të parë është një kabinet kompleti. Ky është dizenjuar me një seri dyer-tërheqës të ngjashëm me ato që mund të gjeni nga një dollap kuzhine më tradicional. Ky është bërë me një dizajn klasik që është tërheqës dhe jep një ton të këndshëm kur përdoret si duhet. Ai gjithashtu shërben si një mundësi e përshtatshme themelore për nevojat tuaja të dizajnit që nuk është shumë i komplikuar ose i përafërt për ti shtuar hapësirë.

Materiale të zakonshme
Materialet që mund të përdorni për të bërë gati një banjë në banjën tuaj përfshijnë të gjitha llojet e opsioneve të mira. Por pa marrë parasysh se çfarë zgjidhni, duhet të jeni të kujdesshëm.
Para së gjithash, materialet tuaja duhet të jenë në gjendje të trajtojnë lagështinë dhe mykun në banjën tuaj. Ata nuk duhet të rrezikojnë të konsumohen ose të shtrembërohen. Në disa raste, mund t’ju duhet të merrni një seri mbulesash për ta mbajtur kompletin tuaj të rehatshëm.
Gjithashtu, materialet duhet të jenë mjaft të forta për të përballuar peshën që mund t’i shtoni kompletit. Kjo përfshin peshë jo vetëm nga pajisjet e rubinetit, por edhe nga çdo send dekorativ ose funksional që planifikoni të shtoni në majë.

Me këtë në mendje, ka shumë lloje të materialeve që duhet të merren parasysh kur synoni të bëni gati kompletin tuaj:
1. Kompensatë e ngurtë
Ndërsa shumë forma druri mund të përdoren në kompletin tuaj, kompensata e ngurtë është një mundësi e mirë për t’u marrë parasysh. Kjo është një formë druri më e fortë, e ngjashme me atë që mund të gjeni në papafingo ose pjesë të tjera të shtëpisë tuaj. Kompensata e fortë bëhet me disa fletë druri të ngjitura së bashku për të krijuar një trup që duron, është i fuqishëm dhe që bie në sy. Kjo bën një punë shumë më të mirë në trajtimin e lagështisë sesa shumë forma të tjera të drurit.
2. Betoformë e presuar
Betoforma e presuar përdoret në shumë komplete si një material i përbërë. Përzie grimcat e drurit me ngjitës dhe më pas nxehet dhe shtypet. Pastaj mbulohet me një sipërfaqe melamine ose rimeso për të shtuar një stil të rafinuar. Kjo është e fortë, por duhet të mbulohet me një material të duhur si një lustër ose melaminë kështu që rreziku që pllaka grimcë të dëmtohet nga lagështia dhe avulli do të eliminohet.

No products were found matching your selection.