Pjese pompe uji

Një kuti mjetesh (e quajtur edhe pako e veglave, kraharor i veglave ose kuti pune) është një kuti për të organizuar, mbajtur dhe mbrojtur mjetet e pronarit. Ato mund të përdoren për tregti, një hobi ose për gjëra që mund të jesh kreativ, dhe përmbajtja e tyre ndryshon me zanatin e pronarit.
Një kuti mjetesh mund t’u referohet disa llojeve të hapësirës ruajtëse për të mbajtur mjetet. Kjo mund të nënkuptojë një kuti të vogël portative që mund të çojë disa mjete në një vendndodhje të projektit ose një sistem të madh ruajtjeje të vendosur në enëz-a. Kuti mjetesh moderne janë kryesisht metalike ose plastike. Druri ishte materiali i zgjedhur për kutitë e veglave të ndërtuara duke filluar në fillim të shekullit të 19-të.

Kutitë e veglave mund të ndahen kryesisht si 5 lloje. Ato janë:
● Plastike
● Çeliku
● Alumini
● I papërshkueshëm nga uji (Rezistent)
● Kantineri
Kuti veglash të vogla portative nganjëherë quhen kuti dore ose ruajtje mjetesh portative. Shumica e kutive të mjeteve portative kanë një dorezë sipër dhe një kapak që hapet me një menteshe. Shumë prej tyre kanë një tabaka të lëvizshme që mban një fllanxhë brenda buzës së kutisë, me një ndarje të vetme më të madhe poshtë. Sirtari i ngarkesave ndihmon në organizimin e pjesëve dhe aksesorëve më të vegjël. Kutitë e mjeteve të lëvizshme ndonjëherë përdorin sirtarë rrëshqitës ose tabaka konservë në vend të sirtarit të lëvizshëm të ngarkesës. Kutitë e veglave metalike (zakonisht çeliku) peshojnë më shumë se ato plastike. Një kuti mjetesh plastike e ngarkuar me mjete mund të peshojë njësoj si një kuti çeliku e krahasueshme kur është bosh. Kutitë metalike gjithashtu janë subjekt i ndryshkjes dhe skajet e tyre të mprehta mund të shënojnë sipërfaqet e gjërave kundër të cilave janë goditur. Sidoqoftë, metali është i njohur për të qenë më i fortë se plastika, prandaj duhet balancuar disavantazhet e tij kundrejt nevojës për t’i bërë ballë abuzimit dhe për të mbështetur peshën e shumë veglave.
Arkat portabël janë një lloj ruajtjeje mjetesh që është mjaft i vogël për tu mbajtur, por ka sirtarë për të organizuar përmbajtjen. Arkat portabël kanë një dorezë në majë për transportueshmëri dhe një kapak të sipërm që hapet në mentesha. Arkat e lëvizshme zakonisht kanë 3-4 sirtarë. Shumica janë bërë nga metali, por disa kanë një guaskë plastike me sirtarë metalikë në mënyrë që të ndihmojnë në lehtësimin e copës.
Një kuti mjetesh mund t’i referohet gjithashtu një sistemi të madh të ruajtjes së mjeteve, ose kombinimeve të arkave të mjeteve, që përfshin pjesë të shumta. Këto sisteme janë bërë pothuajse gjithmonë nga metali. Shumica e sistemeve të magazinimit të mjeteve janë çelik të lyer, por disa janë çelik inox dhe alumini. Ato përfshijnë një arkë të sipërme që ka sirtarë dhe një kapak të sipërm që hapet në një menteshe. Arka e sipërme është e dizajnuar për t’u sistemuar në një dollap, e quajtur gjithashtu një dollap rrotullues. Kabineti ulet në katër ose më shumë arka dhe ka sirtarë për të organizuar mjetet. Pjesë të tjera mund të shtohen në sistem ose në kombinim. Një arkë e mesëm, e quajtur gjithashtu një arkë e ndërmjetme, mund të vendoset midis arkës së sipërme dhe kabinetit për ruajtje shtesë. Një dollap anësor me më shumë sirtarë mund të varet nga ana e një dollapi. Një dollap me kyç mund të varet gjithashtu nga ana e një dollapi; zakonisht me një derë që mbron raftet ose sirtarët e vegjël.Karrocat e mjeteve (të njohura edhe si rrotulla) përdoren zakonisht në industrinë e transportit për mirëmbajtjen dhe riparimin e automjeteve në vend. Përdoren si stacione pune portative, disa nga llojet më të mëdha janë të vetë-furnizuar dhe nxitur, për shembull, karroca gropash në garat e automobilave.
Pas disa dekadave të rënies së popullaritetit, sot një ringjallje e përdorimit është duke u zhvilluar. Shikuar nga shumë si të destinuara kryesisht për mjeshtëri të specializuara, të tilla si makinierë, prodhues mjetesh, argjendari dhe mjeshtra të tjerë të specializuar, ata gjithashtu kërkohen nga një tregtar dhe koleksionistë mesatarë si trashëgimi që punojnë. Shumë kuti mjetesh dhe arka nga një larmi tregtish mund të shihen në Muzeun Smithsonian të Historisë Amerikane.

Alternativat e kutive të mjeteve
● Vegla Pune: Këto janë kaseta plastike të formuara që zakonisht përmbajnë një larmi mjetesh shtëpiake ose automobilistike. Secili artikull futet në një vend të caktuar në kutinë, gjë që e bën mjetin e organizimit shumë më të lehtë sesa me një kuti mjetesh konvencionale. Ato janë shumë kompakte, të lehta dhe të lira krahasuar me mjetet e blerjes dhe një kuti veglash veç e veç. Ekzistojnë dy disavantazhe kryesore: nuk ka aftësi për të personalizuar zgjedhjen e mjeteve (nganjëherë mjetet janë me cilësi më të ulët sesa ato që mund të blihen individualisht); dhe pak ose aspak hapësirë për të shtuar mjete dhe pajisje të reja. Kështu që dikush mund të ketë nevojë për një kuti veglash përveç grupit të mjeteve.
● Rripa edhe Përparëse: Megjithëse janë në ekstremin më të lartë të transportueshmërisë, ato janë të pamjaftueshme për të ruajtur një numër të madh mjetesh. Dikush mund të përdorë një kuti mjetesh për ruajtje të përhershme dhe një rrip mjetesh ose përparëse për të marrë atë që nevojitet për një punë. Ato përdoren në vende ku një punëtor ka nevojë për qasje në më shumë mjete sesa mund të mbajë vetëm me duart e tij ndërsa punon në një vend pa vend për të vendosur mjetet, të tilla si puna në një shkallë ose varur nga një pol i dobishëm.
● Arkë Veglash: Një kabinet i madh prej metali i vetëm, ose i bërë pirg me dyer të shumta që mund të strehojë sasi të mëdha të mjeteve të lehta dhe të rënda të shumëllojshme, si dhe pajisje të tjera riparimi.
● Cantë Veglash: Çantat e veglave shpesh bëhen nga kanavacë e rëndë dhe lëkurë. Disa çanta veglash kanë një kornizë çeliku të varur rreth hapjes. Kjo lejon që çanta të qëndrojë e hapur kur përdoret. Shumë çanta veglash kanë xhepa brenda dhe jashtë. Ato zakonisht përfshijnë doreza dhe nganjëherë rripa shpatullash. Çantat e veglave shpesh kanë një panel të poshtëm të fortë, të përforcuar. Çantat e veglave mund të kenë një mbyllje zinxhiri ose rrip lëkure. Çantat e mjeteve ngjajnë shumë me çantat mjekësore.
● Kova Organizuese: Këto përbëhen nga pëlhura të thyer ose çanta poliesteri të zhytura në dhe rreth një kovë me 5 gallona. Ato janë të lehta, të lira dhe mund të rivalizojnë kutinë e veglave si një mjet për ruajtjen dhe lëvizjen e mjeteve në një vend pune. Dhjetëra xhepat e tyre lejojnë një organizim më të mirë, megjithatë pothuajse gjithçka është e dukshme në shikim të parë. Sidoqoftë, kjo mund të jetë një disavantazh, pasi dikush mund të ketë shqetësime për jetën private ose të sigurisë nëse kova duhet të lihet në një zonë publike. Në të kundërt, kutitë e mjeteve shpesh bllokohen dhe, padyshim, janë të paqarta. Në një automjet, kova mund të shtypet dhe të derdhë disa nga përmbajtjet e saj. Mjetet e lëna jashtë janë gjithashtu të mbrojtura më mirë nga elementet në një kuti mjetesh.
● “Autokartet”: Këto janë karroca të shërbimeve që kanë një bazë rrotulluese për ruajtjen në automjete. Ato përdoren nga tregtarët për të mbajtur mjete, pajisje ose pajisje. Ato kombinojnë avantazhet e kutive të veglave dhe rripave të mjeteve dhe janë në thelb kuti kamionësh portative ose karroca transporti të transportueshme.
● “Karrocë Punëtorie”: Ky është një kabinet mjetesh me rrota, dhe, për shkak të kësaj, mjetet mund të zhvendosen lehtësisht nga A në B. Zakonisht këto dollapë të lëvizshëm do t’i gjeni në punëtoritë e mekanikës.

Showing 1–24 of 30 results