Hidraulike Porcelan

Pajisjet e banjës prej porcelani janë një zgjedhje klasike dhe mund të funksionojnë me pothuajse çdo stil zbukurimi. Ato janë të njohura sepse janë të lira dhe pastrohen lehtë.
Shumica e pajisjeve të banjës – lavamanëve, tualeteve dhe vaskave – janë në dispozicion në porcelan, i cili është një material qeramik. Ndërsa shumë njerëz e mendojnë porcelanin si të bardhë, ajo është në dispozicion në shumë ngjyra në varësi të prodhuesit. Pajisjet prej porcelani mund të duken minimale dhe moderne ose përfshijnë detaje të zbukuruara për një pamje tradicionale. Pajisjet prej porcelani të cilësisë së mirë janë gjithashtu shtesa të njohura për rinovimet e reja të banjove.Pse tualetet janë prej porcelani?Pastrohet lehtë
Porcelani pastrohet lehtë dhe mungesa e poreve e bën sipërfaqen e tij shumë të lëmuar. Për shkak se është shumë e qetë, nuk ka gërvishtje ose papërsosmëri ku grimcat mund të bllokohen.

Pa baktere
Për shkak të natyrës jo poroze të porcelanit, nuk është aq e ndjeshme ndaj ndërtimit të baktereve sa materialet e tjera. Kjo rezistencë ndaj baktereve është veçanërisht e rëndësishme në një zonë si banjo, ku mikrobet mund të shfrenohen.

Pastrim i lehtë nga myku
Porcelani mund të formohet lehtësisht në një larmi formash dhe madhësish, duke e bërë atë ideal për forma komplekse tasi që kërkojnë tualetet, si dhe për formimin e kulluesve, kapakëve dhe rezervuarëve.

Ngjyrat
Nga pikëpamja dekorative, porcelani mund të bëhet në një larmi ngjyrash të ndryshme që të përputhen në mënyrë të përkryer me estetikën e çdo banjo.

Asnjë korrozion
Porcelani nuk gërryhet ose oksidohet sikurse mund të jenë materialet e tjera, që do të thotë se tualetet e bëra prej porcelani do të zgjasin një kohë të gjatë pa gërryerje ose zhvilluar ndonjë ndryshk të bezdisshëm.

Lavamanët prej porcelani
● Lavamanët e piedestalit: Lavamanët e piedestalit ose të pavarur janë vetëmbështetës. Ato janë një mundësi elegante dhe veprojnë veçanërisht mirë në banjat e vogla; megjithatë, ato zvogëlojnë hapësirën e magazinimit për shkak të mungesës së një kotësie. Ndërsa lavamanët e piedestalit prej porcelani shpesh duken shumë tradicionalë, ato janë të disponueshme edhe në dizajne moderne.
● Nën lavamanët e montimit: Ky lloj lavamani vendoset në pjesën e sipërme të banakut. Ndonjëherë buza prej porcelani e lavamanit është e dukshme, dhe në raste të tjera, materiali i banakut mbulon buzën e lavamanit për një pamje të pastër.
● Lavamanët e enëve: Një opsion i njohur, lavamanët e enëve vendosen në sipërfaqen e banakut të banjës si një tas i madh. Lavamani duket si një skulpturë dhe mund të vijë në një larmi përfundimesh dhe formash prej porcelani.
Disa prodhues i bëjnë lavamanët e enëve mjaft të vogla për tu montuar në ndonjë banak. Ena me diametër më të vogël është 14 inç, por janë në dispozicion enë që kanë gjurmë të vogla prej vetëm 6 inç dhe skaje që lëvizin për në 16 inç, duke lejuar hapësirë të mjaftueshme për disa banakë për të vendosur një sapun. Kur përdorni një lavaman në një banjë të vogël, montoni rubinetin në mur për të ndihmuar në maksimizimin e hapësirës. Piedestalet janë gjithashtu në dispozicion për anijet, edhe pse ato nuk lënë hapësirë kundër. Për të zgjidhur këtë problem, merrni parasysh montimin e një rafti vetëm poshtë rubinetit dhe sigurohuni që shtrirja e rubinetit të shtrihet shumë larg.

Dhomat me pluhur, gjysma e banjos dhe disa banjo të vjetra ashtu të gjitha kanë një gjë të përbashkët; të gjithë kanë nevojë për lavamanë të vegjël banjoje që i përshtaten hapësirës dhe stilit të tyre.
Nëse jeni duke ndërtuar një banjo të re ose duke rimodeluar një të vjetër, do të dëshironi të gjeni lavamanin më të madh që mund të përshtateni në hapësirë. Matjet e vendosjes së lavamanit diktohen nga ndërtimi dhe kodet hidraulike, si dhe kufizohen nga madhësia dhe thellësia e kotësisë së instaluar.

Çdo lavaman ose komodinë e instaluar në një banjë duhet të ketë një minimum prej 20 inç të plotë për t’u ulur në vetvete. Kjo do të thotë të gjesh vijën qendrore të vendndodhjes së lavamanit dhe të matësh 10 inç në të dy anët. Asgjë përveç lavamanit vetë nuk mund të jetë në këtë hapësirë. Kjo do të thotë që nëse duhet të vendosni një lavaman afër një muri për të krijuar hapësirë për tualet ose dush në anën tjetër, ju mund të kufizoheni në madhësinë përfundimtare të lavamanit në dispozicion.
Një lavaman që është montuar në një komodinë (mini-dollap) duhet të lërë minimumi 3 inç rreth perimetrit të tij që banaku dhe rubineti të ulen. Pra, një kotësi që është vetëm 18 inç e thellë mund të instalojë vetëm një lavaman që është 12 inç i thellë.

Tualetet dhe bidetët prej porcelani
● Tualeti me rezervuar: Lloji më i zakonshëm i tualetit bëhet në dy pjesë: tasi dhe rezervuari.
● Tualet një copë: Për një pamje më të pastër, kjo tualet prej porcelani është hedhur në një copë.
● Tualeti pa rezervuar: Duke eleminuar rezervuarin, tualeti është një pajisje më e vogël.
● Tualeti i montuar në mur: Ky tualet ngrihet nga toka, duke e bërë më të lehtë pastrimin poshtë. Eshtë e popullarizuar në dizajnet moderne.
● Bidet: Ndërsa është më e zakonshme në Evropë dhe vende të tjera sesa në SHBA, bidet zakonisht bëhen në porcelan dhe mund të blihen si një ndeshje me modelin tuaj të tualetit.
● Mesatarisht, hidraulikët sugjerojnë që tualetet mund të zgjasin deri në 50 vjet përdorim të rregullt. Ky numër është shumë subjektiv megjithëse ka faktorë të shumtë që ndikojnë në kohën që do të duhet për tu degraduar një tualet. Mendoni për fronin e porcelanit si të ngjashëm me një makinë. Ata që mësohen më shpesh dhe shohin më shumë veprim natyrisht do të degradojnë shumë më shpejt dhe do të kërkojnë më shumë riparime, mirëmbajtje dhe pastrim të përgjithshëm. Ky përdorim është i përbërë nga pesha e një individi. Njerëzit më të rëndë ka më shumë të ngjarë të shkaktojnë tendosje dhe dëmtim të një tualeti, dhe lëvizjet më të mëdha të zorrëve shkaktojnë më shumë bllokime dhe shkatërrojnë tubat. Pra, ndërsa një tualet mund të zgjasë për 50 vjet, shumica e tasave ka shumë të ngjarë të duhet të zëvendësohen diku nga 20 deri në 30 vjet për efikasitet dhe siguri maksimale.

Vaska prej porcelani
Porcelani është përfundimi më i zakonshëm për vaskat; aplikohet mbi një sipërfaqe çeliku që siguron strukturë. Eshtë një përfundim ideal për një vaskë sepse i reziston korrozionit dhe konsumimit. Sidoqoftë, porcelani mund të copëtohet ose të çahet, duke rezultuar në ndryshk. Dy llojet më të zakonshme të vaskave prej porcelani janë:
● Vaska të pavarura: Vaskat antike prej porcelani janë më të njohurat, por ka edhe vaska prej porcelani të pavarura që kanë këmbë metalike moderne ose qëndrojnë drejtpërdrejt në sipërfaqen e dyshemesë së banjës.
● Rënia në vaskë: Lloji më i zakonshëm i vaskës, rënia në vaskë janë të ndërtuara në një kornizë që më pas mbulohet nga pllaka. Vetëm pjesa e brendshme e porcelanit e vaskës është e dukshme.

Vaska prej porcelani
Porcelani është përfundimisht më i zakonshmi material për vaskat; aplikohet mbi një sipërfaqe çeliku që siguron strukturë. Eshtë një përfundim ideal për një vaskë sepse i reziston korrozionit dhe konsumimit. Sidoqoftë, porcelani mund të copëtohet ose të çahet, duke rezultuar në ndryshk. Dy llojet më të zakonshme të vaskave prej porcelani janë:
● Vaska të pavarura: Vaskat antike prej porcelani janë më të njohurat, por ka edhe vaska prej porcelani të pavarura që kanë këmbë metalike moderne ose qëndrojnë drejtpërdrejt në sipërfaqen e dyshemesë së banjës.
● Rënia në vaskë: Lloji më i zakonshëm i vaskës, rënia në vaskë janë të ndërtuara në një kornizë që më pas mbulohet nga pllaka. Vetëm pjesa e brendshme e porcelanit e vaskës është e dukshme.

Regjistrimet më të mira të Porcelanit
Përdorimi i pajisjeve të cilësisë së mirë në rinovimet e reja të banjove është një prirje që është këtu për të qëndruar. Shumë pajisje të vjela u bënë në porcelan. Këto antiket shpesh shpëtohen nga ndërtesat e vjetra që janë shkatërruar. Me pak pastrim dhe riparim, ato mund të shtojnë hijeshinë në banjën tuaj.

No products were found matching your selection.