Impjante frigoriferike

Në thelb, një impiant frigoriferik është një ambient i freskët që kontrollon temperaturën e saj të brendshme duke përdorur ftohës. Kjo është saktësisht e njëjtë me një frigorifer shtëpiak, përveç në një shkallë më të gjerë. Këto impiante frigoriferike mund të përdoren për të ruajtur temperaturat ose mbi ose nën ngrirje, në varësi të llojit të magazinimit të kërkuar. Kjo aftësi është jashtëzakonisht e dobishme në përgatitjen e ushqimit.
Impiantet frigoriferike mund të përdorin ftohës të ndryshëm duke përfshirë CO2 (një opsion i disponueshëm për gamën GC-NEXGEN).
Impiantet frigoriferike ofrojnë një gamë të gjerë avantazhesh ndaj aparateve standarde të ftohjes. Për fillestarët, sistemi juaj mund të ndërtohet për të adresuar specifikisht kërkesat tuaja individuale. Kjo i mban kostot e drejtuara dhe komoditetin e masave mbrojtëse.
Shkalla e pastër e një impianti frigoriferik e bën atë zgjedhjen më të mirë për kuzhina ose ambiente të tjera ku sasi të mëdha të produktit duhet të ruhen në një temperaturë specifike.
Është gjithashtu shumë më e përshtatshme për punëtorët të përdorin impiante frigoriferike sesa frigoriferë dhe ngrirje tradicionale, veçanërisht kur dera do të hapet dhe mbyllet shpesh. Impiantet frigoriferike janë krijuar në mënyrë të tillë që minimizon nxehtësinë dhe hyrjen e lagështisë. Ato janë një tipar thelbësor për ftohjen komerciale të kuzhinës.
Një impiant frigoriferik është hapi tjetër logjik për çdo objekt i cili nuk i gjen më pajisjet e ftohjes ose ngrirjes standarde. Kjo zakonisht është për shkak të çështjeve të zgjerimit ose besueshmërisë; me përdorimin e duhur, impiantet frigoriferike janë jashtëzakonisht të besueshëm me kosto të ulët të funksionimit dhe mirëmbajtjes.

Këshilla kryesore për mirëmbajtjen e Impjanteve Frigoriferike
Shumë furnizues ushqimesh planifikojnë një vizitë të mirëmbajtjes në ftohje pak para verës për t’u siguruar që frigoriferët dhe ngrirësit e tyre do të përballen me temperaturat e verës dhe ngarkesën e madhe të punës. Por vitin e kaluar moti i nxehtë i hershëm nxori impiantin frigoriferik. Moti më i nxehtë po vjen më herët çdo vit, kështu që ne sugjerojmë të sjellim mirëmbajtjen e ftohjes para verës në, më së voni, Prill.
Frigoriferët me hyrje në nivelin e dyshemesë do të ndoten nëse frigoriferi është afër një dere të jashtme, pasi pluhuri, papastërtia dhe gjethet tërhiqen ose fryhen brenda. Nëse frigoriferi është pranë një dere pranë një dhome me një qilim, ai do të bllokohet më shpesh, ndërsa fijet e tapetit tërhiqen nga ventilatorët gjatë shërbimit. Sigurohuni që inxhinieri juaj i shërbimit pastron këto frigoriferë siç duhet kur i shërben ato dhe mbani kujdes nivelet e pluhurit, veçanërisht nëse keni një tapet të ri.
Hiqni gjithçka që bllokon hyrjet e ajrit dhe ndalon ajrosjen e motorit të frigoriferit. Nëse nuk mund të ajroset, do të nxehet dhe do të konsumojë kompresorin më shpejt.
Në ditët e nxehta mos u tundoni për të ulur temperaturën e frigoriferit ose ngrirësit, lereni të punojë në të njëjtën temperaturë si normalja.
Kontrolloni temperaturën e frigoriferëve dhe impianteve tuaj, kjo është gjëja e parë që duhet të bëni në mëngjes. Nëse temperatura nuk është ulur pasi kanë punuar tërë natën, thirrni menjëherë një inxhinier.
Nëse frigoriferi ose impianti juaj është më i ftohtë së zakonisht, akulli vepron si një izolator dhe ndalon procesin e ftohjes. Kjo do ta bëjë që kompresori juaj të nxehet shumë. Fikini të gjitha dhe lëreni të shkrijë. Nëse ngrin përsëri, thirrni një inxhinier shërbimi.
Nëse impianti juaj po nxehet midis kontrolleve të temperaturës, zhvendosni ushqimin në një frigorifer tjetër dhe fikeni atë sektor që ka defekt.
Pastrimi i vulave të derës me një thikë të mprehtë të mbështjellë me një leckë do t’i ndajë ato. Një vulë e ndarë e derës do të bllokojë tokën e ushqimit për tu parë nga oficeri i shëndetit të mjedisit – dhe kjo do të thotë telashe.
Një vulë e ndarë e derës gjithashtu e bën kompresorin të punojë më shumë dhe përdor më shumë energji.
Mos mbushni dollapët tuaj aq shumë sa që ajri nuk mund të qarkullojë brenda. Kjo do të ngrijë aparatin e avullimit.
Mos prisni që impianti ftohës juaj i shisheve t’i ftoh shishet së pari, dhe më pas t’i transferoni në frigoriferin e shisheve.

Një impiant frigoriferik me një hapësirë të brendshme prej 6ft të gjatë x 4ft të gjerë x 6ft të lartë (ose 4cu m) lejon që më shumë se 4,000 litra kapacitet bruto të mblidhen në vend nga përbërësit standardë për rreth 3,000 £. Kjo është e krahasueshme me çmimin e listës së një frigoriferi tregtar me dy dyer të ngritura me një kapacitet bruto prej 1,400 litra, dhe shumë më të lirë, litër për litër, sesa një kabinet magazinimi në frigorifer i tipit kundër.
Kapaciteti shumë më i madh i mundshëm në një dhomë të ftohtë nuk është plotësisht i përdorshëm, pasi hapësira e bandës mund të përbëjë 20-25% të brendshme. Edhe kështu, hyrja e përshtatshme për shëtitje do të thotë që rezervat mund të merren dhe dalin shumë më lehtë. Dhe gjetja e ushqimit dhe pijeve në pirg është shumë më e thjeshtë sesa në raftet e mbushura ose sirtarët që priren të shfaqen me dollapët.

No products were found matching your selection.