Stufa

Duke shkuar drejt një dekade të re, qëndrueshmëria është më e rëndësishme se kurrë më parë pasi bëhemi më të vetëdijshëm për ndikimin tonë në mjedis dhe efektin negativ të ndryshimit të klimës në të ardhmen e planetit tonë. Sobat me djegie të peletit të Specflue ofrojnë një alternativë efikase dhe të ndjeshme ndaj mjedisit për djegien e drurit.
Stufat tradicionale të djegies së drurit kanë një mori përfitimesh: ato përdorin një burim karburanti që rinovohet dhe mund të zvogëlojë faturat tuaja të ngrohjes. Përveç kësaj, të gjithë ndezësit tanë të drurit në Specflue janë të gatshëm për Eko dizajn dhe në përputhje me strategjinë e qeverisë për ajrin e pastër – përse do të konsideronit një alternativë? Si fillim, sobat më efikase të peletit mund të jenë deri në 90% më efikase sesa ndezësi mesatar i drurit. Kjo është për shkak se ato djegin pelet që përmbajnë një përzierje tallashi, lëvore dhe materialesh të tjera biodegraduese, dhe niveli i grimcave të ajrit që prodhojnë është relativisht i ulët.
Ashtu si një bolier me gaz, ju mund të ndizni dhe fikni ndezësit e peletit sipas kërkesës dhe të merrni një burim të menjëhershëm të nxehtësisë. Djegësi mund të modulohet në përputhje me kërkesat tuaja, duke ju lejuar të merrni maksimumin e kontrollit nga pajisja juaj.Si funksionojnë sobat me pelet?
Ta themi thjesht, sobat e peletit djegin peletë të kompresuar ose biomasës për të krijuar një burim nxehtësie. Duke ushqyer automatikisht karburantin nga ena e magazinimit (hinka) në tabaka për djegie, krijohet dhe monitorohet një flakë konstante për të siguruar efikasitetin maksimal. Hinka e integruar lejon që ndezësit e peletit të funksionojnë në mënyrë autonome për rreth 12 orë nën ngarkesë të plotë.
Një nga përfitimet kryesore të sobave të peletit është lehtësia e përdorimit të tyre. Ndezja automatike do të thotë që të jeni i sigurt se ndezësi i peletit do të fillojë të digjet vetëm kur është e nevojshme, duke ju kursyer shumë para në planin afatgjatë. Ato prodhojnë sasi shumë të vogla të hirit dhe katran oxhaku, e cila zvogëlon numrin e herëve që oxhaku juaj ka nevojë për një pastrim të madh – edhe pse një pastrim vjetor i oxhakut është ideal.
Për sa i përket karburantit në sobën tuaj të peletit, peletët janë të përshtatshëm dhe relativisht të lirë kur vendosen kundër burimeve të tjera të karburantit. Kjo përveç që ka pak luhatje në koston e peletit, që do të thotë që ju nuk do të paguani më shumë tani se sa do të kishit bërë disa vjet më parë.

Përfitimet Dhe Disavantazhet e Sobave Me Dru Pellet
Sobat me pelet druri janë përgjithësisht të vogla, dhe qeset me pelet janë sa madhësia e një qese mulch, duke i bërë ato të thjeshta për tu ruajtur. Ata janë gjithashtu të lehtë për të vepruar; ato kërkojnë vetëm ngarkimin e peletit dhe ndezjen e flakës. Dhe në varësi të asaj madhësie që ka soba juaj, mund të duhet të ngarkohet vetëm një herë në ditë.
Për shkak se zjarri përmbahet në një kuti nxehtësie brenda njësisë, ka një minimum tymi, i cili zvogëlon erën në shtëpinë tuaj dhe parandalon ngrohjen e pjesës së jashtme të njësisë. Pelletët krijojnë dukshëm më pak hi se drutë e zjarrit, duke dhënë më pak creosote, një nënprodukt i ndezshëm i djegies që mund të ndërtohet dhe të shkaktojë zjarre në oxhak.

11 seconds…
Pelletat e drurit janë bërë nga materiale të ricikluara dhe janë të kompresuara shumë, gjë që zvogëlon përmbajtjen e lagështisë. Karburantet e thata krijojnë më shumë nxehtësi, duke bërë që peletët të digjen më nxehtë dhe më të pastër se sa homologët e tyre të drurit. Sobat me pelet druri gjithashtu lëshojnë më pak ndotës sesa zjarrit tradicionale. Ato konsiderohen të jenë neutrale të karbonit nga shumë ambientalistë, për shkak të faktit se peletët janë bërë nga pemët që jetonin me karbon, kështu që të dy anulojnë njëri-tjetrin. Peletet gjithashtu janë të lira dhe ju mund t’i blini në sasi të vogla sipas nevojës, përkundrejt kostove paraprake të blerjes së një kordoni dru zjarri.
Sobat prodhohen kryesisht në klimë më të ftohtë, të tilla si Paqësori Veriperëndimor, kështu që blerja e një sobë nga një tregtar i autorizuar afër vendit ku jetoni mund të thotë të paguani më shumë për kostot e transportit. Gjithashtu, nëse keni ruajtje të kufizuar në shtëpinë tuaj, kjo mund të kërkojë udhëtime të shumta në dyqan për të mbajtur mjaft peleta në dorë. Dhe ka një shans që peletët të mos jenë në dispozicion në një dyqan afër jush, që do të thotë të paguani kostot e transportit për t’i dorëzuar ato.
Sobat funksionojnë me energji elektrike, kështu që nëse energjia juaj shkon jashtë, edhe stufa juaj funksionon. Mund të blini një gjenerator rezervë që ta keni në krah – me një kosto tjetër shtesë. Dhe, kostoja e peletit dhe energjisë elektrike është përgjithësisht më e vogël se sa do të kushtonte për të përdorur një ngrohës të gazit në vit, por pak më i shtrenjtë se një vatër.

No products were found matching your selection.