Korrëse bari me benzine

Kositësit e benzinës janë ideale për kopshte më të mëdha. Ata janë më të fuqishëm se modelet elektrike në rrjet dhe nuk kufizohen nga një kabllo. Makinat me katër rrota si kjo janë shumë të manovrueshme dhe japin dhe përfundim të shkëlqyeshëm në të gjitha llojet e lëndinës. Nëse doni një përfundim të efektit me shirita do t’ju duhet një makinë me një rul të pasmë.

Shasia, ose kuverta e prerësve, siç njihet zakonisht është bërë shpesh nga çeliku me një fund të bojës të veshur me pluhur. Kositësit me kuvertë çeliku inox ose prestar alumini mund të kushtojnë pak më shumë por nuk do të shqetësoheni për korrozionin.

Shasia e kositëses së karburantit strehon një teh prerës dhe përcakton gjerësinë e punës së kositësit. Ecni pas kositësve të lëndinës zakonisht kanë gjerësi pune nga 41 në 53 cm. Për kopshtet me gjysmë hektari ose më shumë, një kositës udhëtimi do të ishte një zgjedhje më e përshtatshme.
Motorët modernë të benzinës fillojnë lehtë. Vendosni kontrollin e mbytjes në pozicionin e mbytjes, mbani levën e kontrollit të pranisë së operatorit në timon për të lëshuar frenimin e motorit dhe tërhiqni kordonin e startuesit. Leva e kontrollit të pranisë së operatorit është një pajisje sigurie, lëshojeni atë dhe motori ndalet në sekonda. Për lehtësinë më të madhe të përdorimit zgjidhni një model me fillimin e çelësit elektrik; atëherë thjesht do të duhet të ktheni një çelës për të ndezur motorin.

Kositësit e lëndinës së karburantit ofrojnë një numër përparësish:
● ata nuk kanë një kabllo elektrike, që do të thotë se mund të arrijnë më tej në kopsht;
● ato janë të përshtatshëm: ju mund të merrni një makinë prerëse me lëndë djegëse kudo pa u dashur të mendoni se sa afër afrimit të prizës;
● ato janë të fuqishme, domethënë se janë në gjendje të trajtojnë barin e gjatë dhe të dendur;
● veshur fort: një motor me benzinë dhe dizajni me cilësi të lartë i bën këto makina të besueshme;
● të lira: duke marrë parasysh efikasitetin e tyre (krahasuar me modelet elektrike pa kabëll).

Zgjedhja e një makinë prerëse me lëndë djegëse
Karakteristikat kryesore për t’u marrë parasysh:
● Modelet e shtytjes janë më të përshtatshme për kopshtet e rrafshëta me madhësi më pak se 700 m²;
● Modelet vetëlëvizëse janë më të mirat për lëndinat e pjerrëta dhe / ose ato me madhësi mbi 700 m²;
● Vlen të merren parasysh modelet udhëtuese për lëndinat që shtrihen mbi 1500 m² dhe të rekomanduara për ata me madhësi 2000 m² ose më shumë;
● vlerësimi i energjisë, i matur në kW ose HP. Merrni parasysh udhëzimet e mëposhtme:
● 2 HP për 1000 m²;
● 3 HP për 1500 m²;
● 4 HP për 2000 m²;
● 5 HP për 2500 m²;
● kapaciteti i motorit, i matur në cc ose cm3: sa më i lartë numri, aq më pak motori do të duhet të kthehet me shpejtësi të plotë për të njëjtin nivel të performancës;
● gjerësia e prerjes: varet nga madhësia e lëndinës.

o një teh 46 cm për një lëndinë me madhësi më pak se 1000 m²;
o një teh 55 cm për një lëndinë me përmasa 1000 m² deri 2500 m²;
o një teh 66 cm për lëndinat me përmasa 2500 m² plus;
o lartësia e prerjes: varion nga 15 në 90 mm për makinat me lëndë djegëse me benzinë dhe 30 deri në 911 mm për makinat me lëndë lëvizëse (rreth 40 mm për lëndinat klasike);
o mulçing: ju kursen nga mbledhja e barit të prerë, i cili në vend të kësaj multohet dhe lihet në lëndinë si një pleh (kërkon kositje më të shpeshtë);
o kutia e barit: mund të shfaqet ose jo, kapaciteti nga 45 litra;
o fillimi elektrik: më i përshtatshëm se fillimi i tërheqjes (mund të jetë fizikisht i vështirë);
o mundësi shtesë:
o dorezë e rregullueshme dhe e palosshme;
o sistemi anti-dridhje;
o krehër bari për të punuar kundër mureve dhe bordurave;
o larje në kuvertë për pastrim më të lehtë.

Disa modele duhet të shtyhen për t’i bërë ato të ecin përpara, këto janë të njohura si doreza ose kositëse shtytëse; motori përdoret vetëm për të drejtuar tehun e prerësit. Në modelet e drejtuara nga fuqia ose vetëlëvizja motori gjithashtu drejton një transmetim. Këto kositës kërkojnë më pak përpjekje për t’u përdorur; vetëm angazhoni levën e makinës dhe kositësi do të shkojë përpara. Disa kanë një transmetim me katër shpejtësi kështu që ju mund të zgjidhni një shpejtësi përpara për t’iu përshtatur kushteve tuaja.

Kositësit konvencionalë mbledhin copat e barit. Grumbulluesit e barit me kapacitet të madh zvogëlojnë kohën dhe mundin e shpenzuar për asgjësimin e atyre copave. Disa kositëse mund të pajisen me një prizë mulçing të mbyllur. Kjo pajisje bllokon kanalin e shkarkimit në mënyrë që copat të qarkullojnë nën kuvertë derisa të copëtohen në grimca të vogla të cilat fryhen thellë në bazën e terrenit. Riciklimi i prerjes në këtë mënyrë kursen kohë dhe përpjekje pa dëmtuar standardin e përfundimit. Nëse nuk doni të grumbulloni kositëset e lëndinës mund të jenë të rrezikshme dhe mund të shkaktojnë dëmtime serioze nëse nuk përdoren siç duhet. Bëhuni i njohur me kositësin që keni ndërmend të përdorni dhe përdorni gjykim të mirë dhe jini të sigurt.

Më poshtë janë disa udhëzime të sigurisë që kemi bërë së bashku për të siguruar që të mbaroni çdo punë të kositjes në mënyrë të sigurt

Udhëzimet e Sigurisë
»Lexoni manualin e përdorimit për udhëzimet e sigurisë. Sigurohuni që të ndiqni udhëzimet e sigurisë së prodhuesit.
»Merrni të gjitha mbeturinat (stigë, gurë, lodra kopshtesh etj.) Para çdo kositjeje.
»Mbani fëmijët dhe kafshët shtëpiake në një distancë të sigurt larg makinë prerëse. Para se të filloni të kositni, dërgoni fëmijë dhe kafshë shtëpiake brenda me një vëlla / motër të rritur ose më të vjetër. Një teh kositës që lëviz shpejt mund të hedhë objekte me shpejtësi deri në 200 milje në orë ose 100 metra në 1 sekondë!
»Mbani këmbët dhe duart larg tehut kur ta ndezni dhe ndizni motorin.
»Vish këpucë të forta dhe pantallona të gjata. Veshja mbron operatorin e kositësit nga objektet e hedhura si gurë dhe mbeturina të tjera të kopshtit. Mbrojtëset e veshit mbrojnë dëgjimin nga zhurma e madhe që mund të bëjë një motor. Syzet e sigurisë mbrojnë sytë nga pluhuri, papastërtitë dhe shkëmbinjtë e vegjël të hedhur nga tehu dhe nga ventilatori për ftohjen e motorit. Asnjëherë mos vishni asgjë që mund të kapet në makinë, të tilla si veshje të lira ose bizhuteri. Gjithmonë lidhni flokët e gjata.
»Kini kujdes kur punoni me benzinë. Benzina mund të jetë jashtëzakonisht shpërthyese! Zjarret mund të ndodhin kur të mbushni një kositës që është i nxehtë ose ende funksionon. Asnjëherë mos pini duhan rreth benzinës. Mundohuni të mos derdhni asnjë benzinë kur mbushni. Gjithmonë përdorni një grykë gjatë mbushjes për të shmangur derdhjet. Dhe kurrë mos e ruani benzinën në një shtëpi ose në një ndërtesë të shërbimeve, veçanërisht pranë ngrohësve me ujë të nxehtë me gaz.
»Përdorni makinën e prerjes së barit me një shpejtësi të sigurt të operimit dhe gjithmonë shtyni makinë prerëse në vend që ta tërheqni atë drejt jush. Kur përdorni një kositës hipje, përdorni vetëm lart e poshtë shpateve të pjerrëta për të zvogëluar mundësinë e kthesës së kositësit. Një kositës i hipur mund të përmbyset nëse fillon të rrotullohet në faqen e përpjetë të një shpati. Nëse rrota e kositësit të përpjetë rrotullohet kur kalon pjerrësinë, ndaloni ose ulni pjerrësinë menjëherë.

Showing all 22 results