Rekorderi Uji

Lidhësit e zorrës janë bashkues që përdoren për të bashkuar në mënyrë të sigurt dhe të fortë zorrat në ujë dhe daljet e ajrit me presion të llojeve të ndryshme. Ato janë shumë të sakta, të përdorura në mjediset tregtare, industriale dhe shtëpiake. Materialet që kalojnë përmes tyre mund të jenë të ngurta (miell, sheqer, etj.), Të lëngshme (përfshirë kimikatet dhe vajrat hidraulikë), ose gaz (përfshirë ajrin e kompresuar).

Lidhësit e zorrës kanë një sërë emrash alternative, duke përfshirë:
o Montime
o Përshtatës
o Lidhësit i çezmave
o Lidhësit e tubave
o Bashkimet
o Bashkuesit
o Lidhjet e lidhjes së shpejtë
Ato formojnë një pjesë të kategorisë më të gjerë të aksesorëve të tubave, hidraulikëve dhe tubave, adaptorë pneumatikë, pajisje dhe bashkues, dhe adaptorë hidraulikë, pajisje dhe bashkues.

Llojet e lidhësve të zorrës
Ashtu si pajisjet e ngjashme, dizenjot e lidhësve të zorrës në mënyrë konvencionale ndahen nga dy gjini – meshkuj dhe femra – në lidhje me mënyrën e bashkimit të tyre në zorrë ose njëra-tjetrës gjatë përdorimit. Kjo mund të bëhet përmes futjes (mashkull) ose rrethimit (femër).
Të dy gjinitë e lidhësve të zorrës kanë nëntipe të ndryshme. Lidhëset e zorrës femërore janë të disponueshme në të dy modelet mashkull-femër dhe femër-femër, së bashku me një model dyshe femër për lidhjen e njëkohshme me dy lidhëse të përputhshme. Lidhëset e zorrës mashkullore gjithashtu vijnë në varietete mashkull-femër dhe mashkull-mashkull.Brenda këtij binari të gjerë, ka dizajne të shumta me përdorime dhe veçori specifike, duke përfshirë daljet e rregullueshme, adaptorët, futësit dhe valvulat. Një varg gjithëpërfshirës i presioneve të lëngshme është gjithashtu i disponueshëm, duke filluar nga 4.2 bar deri në 390 bar.

Lidhëset e zorrës së ajrit
Lidhësit e zorrës së ajrit sigurojnë vula të ngushta dhe të besueshme për bashkimin e zorrave me presion të lartë në pompat e ajrit, frenat dhe rezervuarët e frymëmarrjes.

Lidhëset e zorrës së ujit
Tubi i ujit ose i lëngut përdoret në të dy mjediset e njohura shtëpiake si kopshtet e pasme, si dhe në një larmi të gjerë mjedisesh tregtare dhe industriale, kryesisht për qëllime ftohjeje dhe pastrimi. Ndërsa një zorrë e kopshtit që rrjedh mund të mos ofrojë shumë problem, rrjedhja në një fabrikë është potencialisht e rrezikshme, kështu që lidhësit e përdorur duhet të sigurojnë një vulë të ngushtë dhe të besueshme.

Lidhësit e tubit hidraulik
Lidhësit e zorrës hidraulike janë pajisje të krijuara për të lidhur zorrat me përbërës të ndryshëm të përdorur brenda sistemeve hidraulike. Kjo mund të përfshijë valvola, cilindra ose pompa. Pajisjet e zorrës hidraulike shumë të sigurt ofrojnë lidhje të mbyllura fort, duke parandaluar rrjedhjet, duke mbajtur një nivel të sigurt operacional të presionit dhe duke drejtuar rrjedhën e lëngut hidraulik brenda sistemit.

Lidhësa zorre bronzi
Lidhësit e zorrës prej bronzi bëjnë një zgjedhje të mirë për zorrën me presion të ulët dhe përdoren shpesh me pajisjet e ujitjes së kopshtit shtëpiak, si dhe linjat e karburantit. Tunxhi është rezistent ndaj korrozionit dhe i butë, por i fortë. Sidoqoftë, është e rëndësishme të sigurohet që vetëm bronzi cilësor është përdorur në procesin e prodhimit pasi bronzi i bërë me çmim të ulët mund të jetë i dobët dhe poroz.

Lidhësa zorre alumini
Alumini është një metal veçanërisht i lehtë – vetëm rreth dy të tretat e peshës së çelikut ose bronzit me të njëjtën masë. Kjo e bën atë një zgjedhje të shkëlqyeshme për lidhësit më të mëdhenj të përdorur brenda mjediseve industriale. Është gjithashtu shumë rezistent ndaj korrozionit, i butë dhe më pak i kushtueshëm sesa alternativat e çelikut.

Lidhësa zorre çeliku
Çeliku i karbonit është një përzierje çeliku dhe karboni. Kur trajtohet siç duhet, çeliku i karbonit është më i fortë se alternativa e rregullt, edhe pse më pak e lakueshme. Ndryshimi i përzierjes së karbonit dhe çelikut siguron forca dhe nivele të ndryshme të rezistencës ndaj korrozionit. Lidhëset e zorrës të bëra nga çeliku i karbonit përdoren gjerësisht brenda mjediseve industriale, sepse ato mund të përballojnë presione të larta.

Lidhësa zorre çeliku inox
Çelik inox është një aliazh çeliku dhe kromi, shumë rezistent ndaj ndryshkut dhe agjentëve të tjerë gërryes si ujë i kripur dhe spërkatje. Është gjithashtu i përshtatshëm për përdorim me lëngje me presion të lartë. Disavantazhi kryesor i tij është çmimi – lidhësit e zorrëve të çelikut mund të kushtojnë disa herë më shumë sesa ato të bëra nga çeliku i zakonshëm i karbonit.

Lidhësa Plastikë
Disa lidhës shtëpiak janë bërë nga një lloj plastike i quajtur poliamide. Është i lirë, shumë i zhdërvjellët dhe mjaft i përshtatshëm për përdorim shtëpiak me presion të ulët.

Për çfarë përdoren lidhësit e zorrës
Bashkuesit dhe lidhëzat e zorrës përdoren sa herë që një zorrë duhet të jetë e lidhur fort me një lëng, ajër, apo edhe të ngurta të grimcuara të lëvizshme si mielli, gruri ose sheqeri. Shembuj tipikë mund të përfshijnë:
o Pompat
o Çezmat e kuzhinës ose të jashtme për ujitje të gjelbërimit dhe kopshteve
o Spërkatësit e ujit
o Rondele presioni
o Armë uji industriale
o Krishtëza
o Sistemet e ngrohjes, ventilimit dhe kondicionimit të ajrit
o Sisteme ftohëse industriale
o Sistemet e transferimit të bojës brenda industrisë së shtypjes
o Transferimi në masë i grimcave grimcuar

Përveç kësaj, dy gjatësi të zorrës mund të bashkohen përmes një lidhësi me dy funde në:
o Zgjasni një gjatësi të zorrës në një distancë shtesë
o Devijoni rrjedhën e ujit në dy drejtime
o Riparoni zorrën e dëmtuar (duke kryer një funksion të ngjashëm me mbrojtëset e zorrës)

Si të zgjidhni lidhësit e duhur të zorrës

Lloji i lidhësit të zorrës që duhet të blini varet nga kërkesat tuaja të veçanta. Para blerjes, duhet të përcaktoni faktorët e mëposhtëm:
o Diametri i kërkuar (përcaktohet nga diametri i zorrës)
o Toleranca e kërkuar e presionit
o Nëse lidhësi do të kanalizojë ujë, ajër ose një lëng tjetër
o Nëse keni nevojë për një mbyllje automatike për heqjen aksidentale ose të qëllimshme të tubit
o Nëse lënda që kalon do të jetë e përputhshme kimikisht

Zgjedhjet e lidhësit të zorrës sipas madhësisë
Lidhësit e zorrës bien në tre madhësi të gjera – mini, të vogla dhe të mëdha. Këto matje i referohen gjerësisë së tubit qendror të diametrit dhe drejtohen nga gjysmë inç (0,53 inç) deri në 50 mm (2,01 inç).

Diametrat e brendshëm të mëposhtëm janë relativisht të zakonshëm:
o 15 mm (0,59 inç)
o 19 mm (tre të katërtat e një inç)
o 25.4 mm (një inç)

No products were found matching your selection.