Motokose

Ne të gjithë do të pajtoheshim që mirëmbajtja e një oborri të shëndetshëm nuk është aq e lehtë, siç duket. Arritja e asaj oborri të përsosur të denjë me këmbë zbathur kërkon patjetër shumë më tepër sesa thjesht lotim dhe kositje. Ka nevojë për plehra të bollshëm, mjete të përshtatshme dhe një betejë të vazhdueshme me barërat e këqija dhe dëmtuesit.
Me sezonin e verës në qoshe, një vonesë në kontrollin e barërave të këqija dhe barit lehtë mund të prishë edhe lëndinat më fitimprurëse. Prandaj, për të parandaluar që parajsa juaj e bukur të kthehet në një rrëmujë të mbipopulluar, në të vërtetë keni nevojë për një motorkorrëse!
Nuk e dini se çfarë mund të bëjë një motorkorrëse? Mos u shqeteso! Këtu kemi siguruar një udhëzues të plotë se çfarë mund të bëni në të vërtetë me një motorkorrëse, për të ruajtur një lëndinë të gjelbër të harlisur. Pa humbur kohë, le të fillojmë!

Çfarë mund të prerë në të vërtetë një Motorkorrëse?

Një motorkorrëse është një përgjigje absolute për të gjitha problemet tuaja të kujdesit për lëndinë. Shtë një nga mjetet më të zhdërvjellëta të cilat nuk janë vetëm në gjendje të kositin zona të ndërlikuara të fushës suaj, por gjithashtu kryejnë punë të mëdha të lëndinës dhe peizazhit, ku lëvizësi i kamionit nuk mund të arrijë.

Ato janë të pajisura me tehe të mprehta të cilat në mënyrë efektive mund të shkurtojnë edhe llojet më të trasha të rritjes, duke përfshirë:
● Kullosa / barëra të këqija të larta të prerave
● Kallamishte dhe fier
● Shkurre dhe ferra
● Pemë dhe fidanë të vegjël
Një motorkorrëse mund të bëjë atë që nuk mund të bëjnë mjetet e tjera të kopshtarisë. Me sa duket, ato janë të ngjashme me prerësit e linjës; megjithatë, ata përdorin një tel të hollë najloni për të prerë bimësinë. Në të kundërt, një motorkorrëse përdor fletë metalike të trasha dhe mund të presë bimësi të dendur si trungje pemësh, madje edhe deri në 4 inç të trasha. Motorkorrësja ofron shumë më shumë energji se çdo pajisje tjetër për kujdesin e lëndinës!
Këto motorkorrëse e bëjnë kositjen e lëndinës super të përshtatshme për të gjithë. Sidomos nëse keni gurë dhe gurë në oborrin tuaj, asnjë mjet tjetër i kopshtit nuk do të jetë aq efikas sa një Motorkorrëse.

Përdorimi i motorkorrëseve me teh

Motorkorrësja është projektuar posaçërisht për funksionim të qetë; prandaj, ato janë relativisht të thjeshta për t’u përdorur. Por kërkon një teknikë të përshtatshme për funksionimin optimal. Gjithmonë duhet të mbani tehun e motorkorrëses paralel me tokën, ndërsa është në përdorim, pavarësisht nga lloji i tehut që përdorni. Ju gjithashtu mund të rregulloni fortësinë e tehut, kështu që është pozicionuar në mënyrë të qetë.
Një aspekt i rëndësishëm për të kuptuar këtu është që tehu rrotullohet në drejtim të kundërt të akrepave të sahatit, e ngjashme me atë se si funksionon një makinë prerëse e boshtit të drejtë. Prandaj, është më mirë të pritet me anën e majtë të buzës për të shmangur atë goditje (shtytje).

Prerja e barit dhe barërave të këqija

Ndërsa shkurtoni tufa me bar të shkurtër dhe barëra të këqija, tërhiqni motorkorrësen tuaj mbrapa dhe me radhë, ngjashëm me një kosë. Ju duhet të qëndroni në këmbë dhe ta poziciononi tehun në një kënd të duhur, dhe të lëvizni me një lëvizje skajti, nga e majta në të djathtë.

Prerja e bimëve të trasha

Shkurre të trasha dhe bimësi të dendur janë relativisht sfiduese për tu copëtuar, por me teknikën e duhur, nuk do të shkaktonte shumë telashe. Për shkurre të trasha dhe të ngatërruara, nuk duhet të filloni me bazën e kaçubës, por përkundrazi me kokën e tij. Ju duhet të poziciononi tehun tuaj deri në bel, dhe ngadalë ulni motorkorrësen derisa të jetë paksa mbi tokë.

Prerja e pemëve të vogla

Ndryshe nga mjetet e tjera të kopshtarisë, një motorkorrëse mund të presë në mënyrë efektive pemë me trungje të trasha deri në 4 inç. Pemët me një diametër më të madh kërkohet të priten me sharrë elektrike me zinxhir, prandaj shmangni përdorimin e një prestari furçash për to. Ndërsa prisni pemë të vogla, sigurohuni që ta mbani motorkorrësen në mënyrë të qëndrueshme derisa të ketë dalë nëpër bagazh, për të parandaluar prerjet e pabarabarta.

Masat paraprake të sigurisë gjatë përdorimit të një Motorkorrëseje

Një motorkorrëse është një makinë e fuqishme dhe duhet të trajtohet me përgjegjësi me kujdes. Përdorimi i papërshtatshëm mund të jetë shumë i rrezikshëm, dhe madje mund të përfundoni duke dëmtuar vetveten. Prandaj, është e nevojshme (e përsëris të domosdoshme!) Të merrni masa paraprake për të parandaluar dëmtimin e vetes, duke përfshirë:
● Gjithmonë përdorni motorkorrësen me pajisjet e duhura të sigurisë, duke përfshirë syze sigurie, xhaketa, çizme, mbrojtësa të veshit, etj. Gjithashtu, sigurohuni që të mbani një mbrojtëse për dorën tuaj, posaçërisht gjatë përdorimit të saj.
● Mos i injoroni pajisjet e këmbëve tuaja – Motorkorrësja funksionon me një shpejtësi të jashtëzakonshme, dhe nëse aksidentalisht rrotulloheni, mund t’ju dëmtojë tmerrësisht. Prandaj, të punosh pa këpucë të përshtatshme është një JO e madhe!
● Nëse keni nevojë të përdorni një motorkorrëse shpesh me intervale të shkurtra, së pari duhet të lejoni që prerësi juaj të ftohet plotësisht para se ta karikoni atë.
● Ju mund të përdorni veshë mbrojtës dhe syze për sigurinë tuaj, por kini kujdes nga rrethina juaj. Është shumë e zakonshme që kafshët fshihen ose enden përreth në kopshtin tuaj, prandaj i mbani sytë dhe veshët hapur gjatë përdorimit të tij.
● Rekomandohet shumë që të lexoni manualin e pronarit siç duhet më parë, për të marrë një ide të qartë të funksionit të motorkorrëses.
● Mbajini fëmijët larg saj!

Showing 1–24 of 115 results