Prerëse ligustrash

Prerja e ligustrave dhe pemëve tuaja kërkon shumë punë. Nëse përpiqeni ta bëni me gërshërë të mëdha, do ta gjeni veten duke shpenzuar një kohë të konsiderueshme dhe duke u veshur pa nevojë. Një blerje e thjeshtë mund të bëjë një ndryshim të madh në sa kohë dhe energji kërkon puna, dhe shumica e njerëzve që bëjnë investimin janë të kënaqur që bënë.
Prerëset e ligurstrave ju lejojnë të merrni ligustrat dhe shkurret tuaja pa marrë shumë kohë ose energji. Prerësi i duhur i ligustrave bën që puna të jetë efikase, e sigurt dhe e shpejtë. Nëse e keni kuptuar se është koha për të investuar në një makinë prerëse ligustrash, ose jeni gati të zëvendësoni atë që po vjetërohet, këtu janë gjërat kryesore që duhet të dini për të gjetur një të duhur për ju.

Llojet e Prerëseve të Ligustrave
Prerëset e ligustrave mund të kenë një nga dy burimet e energjisë: energji elektrike ose me gaz. Vendimi juaj i parë i madh në zgjedhjen e një prerëse ligustrash është lloji i energjisë që preferoni.

Elektrike
Për shumicën e përdoruesve të shtëpisë, prerësja e ligustrave elektrike do të jetë zgjidhja më e mirë. Ato janë më të lehta dhe kështu janë më praktike për t’u përdorur. Ato janë më të përballueshme. Ato janë më të qeta. Dhe ato janë më të lehta për tu mirëmbajtur sesa modelet e gazit. Zona kryesore ku prerëset e ligustrave elektrike nuk arrijnë më shumë është kur bëhet fjalë për energjinë, për punët veçanërisht të mëdha ose të vështira për prerje, puna do të jetë më e ngadaltë dhe më e vështirë sesa me një prerëse ligustrash gazi.
Prerëset e ligustrave elektrike të vijnë në opsione me ose pa kabull. Me një prerëse ligustrash të mbrojtur me kabull, do të duhet të merreni me kabullat zgjatues ndërsa punoni dhe të qëndroni brenda një distance të caktuar nga dalja gjatë gjithë kohës, gjë që është e papërshtatshme. Prerëset e ligustrave me kabllo e bëjnë punën më të lehtë pasi mund të shkoni aq larg nga dalja sa keni nevojë, nuk keni pse të gjurmoni kordonët pas jush dhe mund të përdorni prerësen për aq kohë sa zgjat ngarkesa e baterisë.

Gazi
Nëse keni një oborr më të madh me ligustra të mëdha, atëherë një prerëse ligustrash gazi mund të jetë me vlerë për tu blerë. Ato kushtojnë më shumë, peshojnë më shumë dhe janë më të vështira për t’u përdorur (sidomos për fillestarët), por ato mund të marrin punë më të vështira më shpejt. Nëse do të përdorni prerësen e ligustrave tuaj për qëllime komerciale, ose nëse keni mbrojtje që janë veçanërisht të mëdha, të trasha ose të padisiplinuara, atëherë një prerëse ligustrash me gaz do ta bëjë punën më të lehtë.

Shënim: Nëse jeni i ri në prerjet e ligustrave, filloni me një prerëse ligustrash elektrike. Ato janë më të lehta për tu manovruar dhe më të sigurta për t’u përdorur ndërkohë që prisni ligustrat. Nëse zbuloni se prerësja e ligustrave elektrike nuk është e fuqishme për nevojat tuaja pasi të jeni bërë të aftë ta përdorni, atëherë merrni parasysh prerësen me gaz.

Faktorët që duhet të merren parasysh kur blini një Prerëse Ligustrash
Pasi të keni përcaktuar nevojat e oborrit tuaj të veçantë dhe të kuptoni llojin më të mirë për ta përzgjedhur, ju jeni gati të mendoni për faktorët dhe tiparet e tjera të ndryshme që mund të ofrojnë prerëset e ligustrave të ndryshme. Këtu janë gjërat kryesore që duhet të merren parasysh gjatë kërkimit tuaj.

Fuqia
Prerëset e ligustrave janë mjete të fuqishme, por sasia e energjisë që mund të përdorni me prerëse ndryshon nga produkti. Treguesi kryesor i energjisë është burimi i energjisë.
Prerëset e ligustrave të gazit do të sjellin një nivel më të lartë të energjisë në zvogëlimin e mbrojtjeve sesa modelet elektrike. Por modelet elektrike gjithashtu ofrojnë një larmi nivelesh të energjisë. Ata me një tension të lartë mund të trajtojnë punë më të vështira më shpejt sesa disa nga modelet më të përballueshme që vijnë në një tension më të ulët.
Niveli i energjisë që ju nevojitet varet tërësisht nga llojet e ligustrave që do të shkurtoni, madhësia e tyre dhe sasia e energjisë që ju përdorni rehat.

Gjatësia
Prerëset e ligustrave vijnë me një sërë gjatësish të tehut. Ato që janë më të gjata mund ta bëjnë më të lehtë prerjen e ligustrave tuaja në mënyrë të barabartë, ose mund të jenë të vështira për t’u menaxhuar dhe të vështirë nëse punoni në një hapësirë të ngushtë.
Për ligustrat më tipike, një teh 18 “do të funksionojë mirë. Nëse ligustrat tuaja janë më të mëdha se zakonisht, një teh 20 “ose më i madh mund ta bëjë punën më të lehtë, nëse keni hapësirë për ta manovruar. Nëse jeni i ri në prerjen e ligustrave, rekomandohet të filloni me një teh më të shkurtër, pasi është më e sigurt sidomos kur jeni fillestarë.

Llojet e Teheve
Dy çështjet kryesore për të qenë të vetëdijshëm kur bëhet fjalë për tehët tuaj (përveç gjatësisë, domethënë) janë sa larg janë dhëmbët e tehut, dhe nëse tehët tuaj janë të vetëm apo të dyanshëm.
Distanca midis dhëmbëve të tehut ose hendekut të tehut, ndikon në sa i dobishëm do të jetë prerësja e ligustrave tuaj për lloje të ndryshme të degëve. Prerëset komerciale të ligustrave zakonisht kanë boshllëqe të tehut prej një inç ose më shumë, por shumë përdorues të shtëpisë do të jenë të kënaqur me boshllëqe më të vogla të tehut në diapazonin 3/8 deri në ¾ inç.
Tehët në një anë janë më të sigurtë dhe më të lehtë për tu manovruar sepse lehtë mund të mbani anën e prerjes me teh të kthyer larg jush. Për njerëzit që kanë përvojë me prerëset e ligustrave, një opsion i dyanshëm mund ta përshpejtojë shpejtësinë e punës tuaj pasi pritet në të dyja anët njëkohësisht.

Pesha
Pesha e një prerëse ligustrash ka një ndikim të madh në lehtësinë e përdorimit. Prerëset e ligustrave të rënda janë më të vështira për tu mbajtur lart dhe mund të konsumojnë edhe përdoruesit me përvojë shpejt, por ato priren të jenë më të fuqishme. Modelet më të lehta do të jenë shumë më të lehta për tu mbajtur dhe më të sigurta për t’u përdorur në përgjithësi, veçanërisht për këdo që është i ri për të përdorur një prerëse ligustrash.

Mirëmbajtja
Pavarësisht nga lloji i prerëses së ligustrave që do blini, është e rëndësishme të lexoni dhe ndiqni udhëzimet e prodhuesit për të siguruar përdorim të sigurt dhe jetë të gjatë për prerësen e ;igustrave tuaj. Të gjithë prerëset e ligustrave do të kërkojnë mirëmbajtje, por sasia e punës që duhet të bëni do të ndryshojë bazuar në disa faktorë.
Me prerëset e ligustrave prej gazi, do të duhet të jeni të vetëdijshëm se sa karburant kanë dhe të rimbushni me përzierjen e duhur të naftës dhe gazit sa herë që të jetë e nevojshme. Ju gjithashtu do të duhet të zëvendësoni kandelen në mënyrë periodike dhe të mbani të konstant ventilimin e gypit. Në fund të sezonit, duhet të kaloni një stabilizues përmes motorit dhe sigurohuni që ta ruani prerësin siç duhet.
Për të gjitha llojet e prerësve të ligustrave, duhet të mbani sytë në teh dhe të siguroheni që ato të qëndrojnë të mprehta. Ju mund të duhet të mprehni tehët që keni ose të zëvendësoni tehet e vjetër me të rinj herë pas here për të mbajtur prerësen tuaj të ligustrave në gjendje të mirë pune. Dhe do të duhet të mbani prerësen tuaj të ligustrave të pastër gjatë përdorimeve gjithashtu.

Zhurma
Prerëset elektrike të ligustrave shpesh janë shumë më të qeta se ato me gaz, gjë që është një përfitim i madh për përdoruesit që urrejnë zhurmat e mëdha dhe duan të shmangin shqetësimin e fqinjëve të tyre.
Nëse ju nevojitet fuqia e një prerëse ligustrash gazi, jini të gatshëm të blini kufje ose ndonjë formë tjetër të mbrojtjes së dëgjimit. Nëse jeni të shqetësuar për nivelet e zhurmës së një prerëse ligustrash , kontrolloni rishikimet për të parë nëse klientët përmendin sa me zë të lartë është, ose kontaktoni me prodhuesin për të parë nëse mund të sigurojnë nivelin e decibelit për t’ju dhënë një ide se çfarë të presësh.

Qëndrueshmëria
Idealja do jetë nëse ju doni të zgjidhni një prerëse ligustrash në të cilën mund të mbështeteni për vitet që vijnë. Prerëset e fuqishme si kjo kanë shumë pjesë që mund të prishen dhe rasti juaj më i mirë është të kërkoni një markë me një reputacion goxha të fortë që siguron një garanci të mirë për produktet e tyre.
Shqyrtimet e klientëve zakonisht mund t’ju japin një vështrim të shkurtër për sa kohë mund të mbështeteni në një prerëse ligustrash jetëgjatë. Por në fund të ditës, mënyra se si e përdorni dhe sa mirë e mbani atë do të luajë një rol kyç edhe në jetëgjatësinë e tij.

Showing all 14 results