Shkundëse ullinjsh

Mjet i shkundjes së ullirit
Një produkt profesional, kthim i shkëlqyer i investimit, ultra i lehtë dhe ofron trajtim të jashtëzakonshëm. Përdorni një bateri shumëfunksionale PELLENC ose një bateri 12 V (lloji i baterisë që përdoret në një makinë) me një konvertues.
1. Kosto-efektive
• Më i shpejtë në klasën e tij: 4-8 herë më shpejt se shkundja manuale.
• Konsumi zero i karburantit.
• Efikasitet i lartë, motor elektrik pa mirëmbajtje.
• Redukton kostot e mirëmbajtjes.
• Kosto e zvogëluar për fermat e vogla falë konvertuesit PELLENC 12/44 V.2. Ergonomik
• Ultra i lehtë (5.5 l për versionin fiks dhe 7.05 bs për versionin teleskopik).
• Dorezë ergonomike me një sistem izolimi dridhjeje për një komoditet të shtuar të përdoruesit. Doreza rrotullohet për përparim më të mirë në gjethet e pemës.

3. Efikasiteti
• I lehtë në përdorim.
• Efektiv te ullinjtë e gjelbër, të pjekur dhe të tryezës.
• Prerje shkumore opsionale për vjeljen e frutave të buta dhe ullinjve të tryezës.
• Shumë i fuqishëm (380 W).
• Pjesët e fibrave të karbonit lejojnë depërtimin më të mirë në gjethet e pemës.
• Punoni pa ndërprerje gjatë gjithë ditës pa u rimbushur.

4. Mjedisi
• Emetimet zero.
• Pa zhurmë.
• Ruan pemën dhe frutin

Metodat e operimit
Tradicionalja me motor me djegie të brendshme (me fuqi të kufizuar) është burimi i energjisë i instaluar në shkundësit e ullirit; kjo në mënyrë të pashmangshme i bën pajisjet të rënda, duke rezultuar në lodhje të hershme dhe intensive për operatorin, aq sa vetëm më të fortët janë në gjendje të mbajnë nivele të larta të prodhimit për tërë ditën e punës. Në çdo rast, është e mundur të shkundni ose korrni më shumë se 80% të ullinjve nga një pemë e pjekur në vetëm 5-10 minuta duke përdorur një shkundës ulliri. Dridhjet mbeten një aspekt kritik, për aq sa sipas rregulloreve aktuale mbi këtë temë nivelet tipike nuk lejojnë përdorim të vazhdueshëm për më shumë se 2-4 orë në ditë. Nivelet e zhurmës janë gjithashtu të konsiderueshme, duke qenë pothuajse gjithmonë mbi 85 dB (A), kështu që është e nevojshme të përdorni mbrojtës të veshit.
Si një alternativë ndaj këtij opsioni, shkundësat elektrikë janë shfaqur në treg. Këta janë më të lehtë, më të qetë, më ekologjikë dhe pothuajse pa mirëmbajtje. Ata normalisht ushqehen përmes një kabulli nga një bateri 12 V, të pozicionuar në tokë ose të montuar në një karrocë të vogël. Llojet e reja të baterisë Li-ion kanë parë një sukses të konsiderueshëm, falë faktit se ato zvogëlojnë madhësinë dhe peshën e njësisë së furnizimit me energji elektrike, në mënyrë që operatori të mund të mbajë paketën e baterisë të lidhur në rripin e tij, ose në një çantë shpine të veçantë.
Shkundësi i ullirit pneumatik normalisht përdoret të njëjtën kohë korrjeje si rrahjet elektrike, por aktivizohet duke përdorur ajrin e kompresuar nga një njësi kompresori, qoftë elektrik ose me një motor të pavarur me djegie të brendshme, ose të lidhur me një traktor përmes një boshti kordan. Në këtë rast, disavantazhi kryesor është prania e tubit të ajrit, i cili mund të kapet në bimësi, duke ngadalësuar operacionet e korrjes. Në fermat e vogla, përdoren kompresorë me motorë benzinë 4-6 CV, ndërsa fermat më të mëdha preferojnë funksionimin e traktorit, ose funksionimin me një motor dizel 12-16 CV, të aftë për të furnizuar deri në 6 rrahës njëkohësisht. Për të rritur produktivitetin, një pajisje për shtrimin / mbështjelljen neto e lidhur me traktorin përdoret gjithashtu për të mbledhur ullinjtë.

Kapaciteti i shkundjes dhe kriteret e përdorura gjatë zgjedhjes
Të dy llojet, si me versionet elektrike dhe të ajrit të kompresuar, kapaciteti i korrjes (në hinkë) arrin deri në 400 kg / person në ditë. Shufrat teleskopike, të cilat mund të arrijnë një gjatësi prej 3.5 m, lejojnë lartësi të korrjes deri në 5.5-6 m, duke eleminuar në të vërtetë nevojën për shkallë, në avantazh të sigurisë në punë.
Gjatë blerjes, kujdes i veçantë duhet t’i kushtohet zgjedhjes së llojit të mjetit përfundimtar: përdorimi i materialeve të buta, me peshë të lehtë për krehjen e korrjes do të thotë që mjetet moderne minimizojnë ndikimin si në ullinj, ashtu edhe në bimësi, edhe pse jeta e tyre e punës është mesatarisht më e shkurtër se krehjet metalike ose karboni të përdorura më parë. Kritere të tjera që duhet të vlerësohen me kujdes kanë të bëjnë me peshën e mjetit (duke pasur parasysh që makineria më e lehtë nuk është gjithmonë më efikase për sa i përket aftësisë së saj për të shkundur ullinjtë), dhe nivelit të dridhjeve të gjeneruara dhe transmetuara në zona e dorës dhe krahut të operatorit.

Showing all 12 results