Panele LED

Dritat e panelit LED janë një lloj pajisje ndriçimi e krijuar për të zëvendësuar dritat konvencionale tavan fluoreshente. Dritat e panelit LED janë ndërtuar në një mënyrë të tillë që lejon kushte më të mira të ndriçimit. Ky lloj ndriçimi përdor teknologjinë më të fundit në LED (diodë që lëshon dritë).Më shumë dritë, kursime më të mëdha
Zëvendësimi i dritave tuaja modulare fluoreshente ekzistuese të tavanit me panele LED Integral retro-fit është një mënyrë e shpejtë dhe e thjeshtë për të shijuar kursime të konsiderueshme të energjisë. Ju gjithashtu përfitoni nga më të mirat e të dy botëve me mirëmbajtje të ulur dhe kostot e energjisë elektrike dhe një mjedis më të ndritshëm.
Ka arsye shumë bindëse për të kaluar me një shpagim prej rreth 1-2 vjet ose më pak në varësi të instalimit, pastrimit, zëvendësimit të tubit dhe shpenzimeve të asgjësimit. Panelet integrale LED janë dizenjuar që të jenë shumë me kosto efektive dhe me çmimet e energjisë që rriten vetëm për një kohë të gjatë, tani është një kohë e mirë për të bërë investimin dhe ndërrimin.

Madhësia dhe Pozicioni
Madhësia e panelit LED që do t’ju duhet do të rregullohet kryesisht nga rrjeti juaj ekzistues i tavanit. Sapo të hiqet montimi i vjetër, duhen disa minuta për të instaluar një panel LED Integral. Panelet LED integral kanë një drejtues të integruar LED me një lidhës prizë-dhe-fole për instalim të shpejtë. Nëse po rinovoni një hapësirë, mund të përdorni mundësinë për të kaluar në LED dhe të optimizoni ndriçimin tuaj në lidhje me prodhimin e dritës dhe koston. Kostot mund të zvogëlohen më tej nga përdorimi i sistemeve të kontrollit për zbulimin e shfrytëzimit. Puna mund të kryhet në faza nëse kërkohet për të minimizuar përçarjen. Ju lutemi kontaktoni një elektricist të kualifikuar për instalimin e paneleve. Aktualisht, LED-ët Integralë prodhojnë panele për t’iu përshtatur rrjeteve të mëposhtme të tavanit:
– 600 X 600 1200 X 600 1200 x 300

Do të duhet të siguroheni që ka mjaft thellësi dhe ventilim adekuat që paneli i ri të vendoset. Nëse zëvendësoni panelet tradicionale, panelet Integrale LED të ndriçuara prapa ofrojnë një zgjidhje perfekte të rënies së dritës.
Nëse keni një boshllëk të ngushtë tavani ose dëshironi të pezulloni panelet, panelet integrale LED të ndriçuara në buzë janë ideale. Panelet integrale LED janë dizajnuar të instalohen në rrjetet më të zakonshme (24 mm dhe 15 mm) të ekspozuara të tavanit.
Panelet LED integrale mund të montohen në sipërfaqe në një nënshtresë të përshtatshme ose të futura në një tavan suvaje duke përdorur kompletet tona të fiksuara.

FUQIA
Me pajisjet tradicionale fluoreshente deri në 40% të dritës “humbet” në montim. Panelet LED integral japin një kënd më të gjerë rrezesh me dritë më të përdorshme me më pak fuqi kur krahasohen me pajisjet fluoreshente, që do të thotë që ju mund të:

– Përmirësoni: Shijoni nivele më të larta të dritës duke zëvendësuar panelet ekzistuese një-për-një pa asnjë ndryshim në rrjetin e tavanit.
– Optimizoni: Arrini nivele të ngjashme ose më të ndritshme të dritës duke përdorur pajisje më pak LED sesa ato ekzistuese. P.sh. në një dhomë që ka 4 pajisje të lehta, ju mund të jeni në gjendje të zvogëloni në 3 në të gjithë panelet LED, duke bërë edhe më shumë kursime.

Efikasiteti:
Jo te gjithë panelet LED janë të njëjtë
Me panele LED më shumë dritë nuk do të thotë gjithmonë më shumë energji. Ashtu si makinat, ju mund të keni modele shumë të efektshme dhe të teknologjisë së lartë që do të kursejnë masivisht në energji në krahasim me modelet joefikase të gazit. Kjo është e vërtetë për panelet LED, shumë prodhues janë duke përdorur teknologji të vjetër për të drejtuar panelet e tyre “të lira”. Ndërsa fillimisht mund të kurseni disa lekë për panel, gjatë gjithë jetës së panelit dhe duke marrë parasysh vetëm kostot e energjisë, një kursim i konsiderueshëm financiar mund të bëhet duke zgjedhur panelet LED më efikase nga Integralët.
Panelet LED integralë përdorin teknologjinë më të fundit për të dhënë ultra-efikasitet dhe dritë të lartë. Ata përdorin më pak energji për të prodhuar dritë krahasuar me panelet më pak efikase, duke siguruar kursime financiare vit pas viti deri në 44%. Produktet LED janë krijuar për të zgjatur shumë vite. Të dy përfitimet afatgjata financiare dhe mjedisore të instalimit të paneleve Integral LED janë të rëndësishme për sa i përket kursimit të kostos dhe efikasitetit të energjisë. Për projekte më të mëdha, kursimet janë shumë të konsiderueshme, megjithatë, pa marrë parasysh se çfarë madhësie është instalimi, kursimet do të tejkalojnë shpejt ndryshimin në koston e njësisë së panelit.

Temperatura e ngjyrës
Kjo është një çështje preference dhe përdorimi. Temperatura e ngjyrës përshkruan se si do të duket drita nga një panel LED dhe shënohet është Kelvin (K)

– E bardha e ftohtë: 4000 deri 5000K (Kelvin) për pamje të pastër moderne ideale për zyra, shkolla, zona me pakicë dhe komerciale. Kjo është zgjedhja më e popullarizuar për panelet LED.
– E bardha e ngrohtë: 2700 në 3000K (Kelvin) për një ngjyrë më të zakonshme të artë të shoqëruar me llambat me fije për zonat si shtëpitë e pleqve.

Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ)

1. Cfarë ndodh kur digjet një panel LED I integruar?
Regjistrimet e integruara LED vijnë të kompletuara me vargjet LED të integruara tashmë në pajisje. Kur të digjen, në vend se të blejnë një llambë LED zëvendësuese, klientët do të porosisin një grup ose modul të ri LED.
2. A zgjasin LED-ët me të vërtetë 50.000 orë ?
Shumë LED kanë një jetëgjatësi të vlerësuar deri në 50,000 orë. Kjo është afërsisht 50 herë më e gjatë se një inkandeshente tipike, 20-25 herë më e gjatë se një halogjen tipike dhe 8-10 herë më e gjatë se një CFL tipike. Përdorur 12 orë në ditë, një llambë 50,000 do të zgjasë më shumë se 11 vjet.
3. A janë të sigurta dritat (panelet) LED?
Ndryshe nga llojet e tjera të ndriçimit me efiçiencë të energjisë, llamba LED nuk lëshon rrezatim ndotës dhe për këtë arsye nuk paraqet rrezik për shëndetin. Eshtë e rëndësishme të theksohet se llambat LED funksionojnë në tension të ulët dhe prandaj konsiderohen të sigurta krahasuar me çdo sistem tjetër ndriçimi (LED funksionon në tension të ulët 12 V).

Showing all 6 results