Pult Komandimi

Në elektronikë, një telekomandë është një pajisje elektronike që përdoret për të operuar një pajisje tjetër nga një distancë, zakonisht me valë. Për shembull, në elektronikën e konsumit, një telekomandë mund të përdoret për të operuar pajisje të tilla si një televizor, DVD player ose pajisje të tjera shtëpiake, nga një distancë e shkurtër. Një telekomandë është kryesisht një tipar komoditeti për përdoruesin dhe mund të lejojë funksionimin e pajisjeve që janë jashtë mundësive të përshtatshme për funksionimin e drejtpërdrejtë të kontrolleve. Në disa raste, telekomandat lejojnë që një person të përdorë një pajisje që përndryshe nuk do të mund të arrinin, si një hapëse e dyerve të garazhit ose kur një video-projektor që është montuar në një tavan të lartë kontrollohet nga një person nga niveli i dyshemesë.Nëse jeni në kërkim të një sistemi të ri të automatizimit të shtëpisë ose në kërkim të azhurnimit të një sistemi ekzistues, ka të ngjarë të keni menduar pak për një veçori të ndriçimit të telekomanduar. Një nga përbërësit më të njohur të sistemit të automatizimit të shtëpisë, ndriçimi me telekomandë lejon pronarët e shtëpive të kontrollojnë funksionimin dhe intensitetin e ndriçimit të brendshëm dhe të jashtëm të një shtëpie duke përdorur ndonjë nga disa zgjedhje të teknologjisë së largët.
Gjëja e parë që do të duhet të bëni ndërsa planifikoni një skemë ndriçimi të telekomanduar është të përcaktoni se cili sistem kontrolli është më i miri për shtëpinë tuaj. Ka disa për të zgjedhur, dhe secili lloj ofron nivele të ndryshme të kompleksitetit, lehtësisë së përdorimit dhe besueshmërisë.
Në nivelin më themelor, kontrolli i dritës plug-in lejon që pronarët e shtëpive të kontrollojnë lehtësisht funksionin dhe intensitetin e ndriçimit nga brenda shtëpisë. Lidhni kontrollet e dritës funksionojnë thjesht duke u futur direkt në rrjetin elektrik të shtëpisë – një modul i kontrolluar me frekuencë radio (RF) në prizë dhe pronari i shtëpisë mund të kontrollojë manualisht intensitetin dhe funksionimin e çdo ndriçimi të lidhur me atë prizë (zakonisht rreth tetë llamba individuale). Një telekomandë përdoret për të kontrolluar dritat dhe zakonisht mund të funksionojë nga 150 metra larg. Ky sistem i thjeshtë mund të jetë tërheqës për hapësira më të vogla dhe gjithashtu mund të vendoset për të funksionuar automatikisht përmes një kohëmatës, por duhet të theksohet se skemat e largëta të kontrolluara nga RF shpesh i nënshtrohen ndërhyrjeve, dështimit të sinjalit dhe çështjeve të diapazonit.

Niveli tjetër i kompleksitetit përfshin përdorimin e telekomandës universale të televizorit tuaj për të kontrolluar skemën tuaj të ndriçimit. Zakonisht, kjo thjesht përfshin lidhjen e shpërndarësit të kontrolluar të frekuencës së radios dhe një sensor shoqërues në një prizë elektrike pranë televizorit tuaj. Do të duhet të konfiguroni telekomandën tuaj universale me një kod të para-programuar për të kontrolluar shpërndarësin dhe të zëvendësoni çdo ndërprerës muri në zonë me çelësa të telekomanduar, të aftë të komunikojnë me shpërndarësin, dhe të programoni edhe secilin ndërprerës. Sapo telekomanda, shpërndarësi dhe çelsat të komunikojnë me njëri-tjetrin, skema juaj e ndriçimit me telekomandë në dhomë është gati për punë.

Së fundmi, aftësia për të përfituar nga teknologjia wireless është gjithmonë një tipar tërheqës i çdo sistemi të automatizimit në shtëpi. Nuk është ndryshe nga ndriçimi me telekomandë dhe produktet e fundit pothuajse gjithmonë do të përfshijnë mundësinë e funksionimit pa tel.Një nga tiparet më të njohura të produkteve të tyre janë aftësi për të kontrolluar ndriçimin brenda ose jashtë shtëpisë tuaj me smartphone tuaj ose me pajisje të tjera .Për të përdorur këtë veçori, zakonisht është e nevojshme të lidhni një shpërndarës kontrolli të dritës në routerin tuaj pa tel, i cili më pas do të transmetojë informacionin e kontrollit të ndriçimit në pajisjen tuaj inteligjente. Në këtë mënyrë, ju duhet të jeni në gjendje të dërgoni informacione në sistemin tuaj të automatizimit të ndriçimit nga kudo me akses në internet.

Niveli tjetër i kontrollit të ndriçimit pa tel do t’ju lejojë të kontrolloni ndriçimin e shtëpisë tuaj direkt nga telefoni juaj inteligjent ose pajisje tjetër pa tel. Për të përdorur këtë veçori, zakonisht është e nevojshme të lidhni një shpërndarës kontrolli të dritës në routerin tuaj pa tel, i cili më pas do të transmetojë informacionin e kontrollit të ndriçimit në pajisjen tuaj inteligjente. Në këtë mënyrë, ju duhet të jeni në gjendje të dërgoni informacione në sistemin tuaj të automatizimit të ndriçimit nga kudo me akses në internet.

Më në fund, një skemë e ndriçimit pa tel që lidhet me një sistem automatizimi në një shtëpi të tërë është niveli më i thellë dhe potencialisht më kompleks i kontrollit. Ofron të njëjtën lehtësi të kontrollit të automatizuar nga çdo smartphone ose pajisje pa tel, por shton thellësi shumë më të madhe, pasi potencialisht do të jeni në gjendje të kontrolloni edhe sistemet e tjera të shtëpisë tuaj nga e njëjta panel i automatizimit.

Avantazhet e të paturit telekomandë
Pa dyshim që ka diçka unike duke përdorur një telekomandë. Kjo është që ju lehtë mund të kontrolloni dritën tuaj të udhëhequr me një shtypje të një butoni. Kjo është e mahnitshme, dhe me të vërtetë një teknologji e jashtëzakonshme në industrinë e ndriçimit.
Këtu po shikojmë disa përparësi thelbësore të të pasurit një telekomandë në dritat e drejtuara.

Megjithëse ka disa merita, përparësi dhe përfitime, ne do të hedhim një vështrim në vijim:
Është Fleksible
Ju jeni dakord me mua që natyra fleksibël që tejkalon dritat e drejtuara me telekomandë është madhështore. Disa LED ofrojnë dizajne të ndryshme të ndryshimit të ngjyrës së dritës në shijen tuaj të dëshiruar. Kjo kryhet me ndihmën e një telekomande. Në të vërtetë, është inovative dhe e jashtëzakonshme.

Ofron Kontroll pa Hiccup
Me natyrën e gjithanshme të ndriçimit të zhvillimit infrastrukturor, dritat unike të brendshme, dritën e zbehtë të rrugës, dritat e jashtme dhe magazinën, dhe shumë më tepër kanë nevojë për një telekomandë teknologjike për funksionim të lehtë. Me ndihmën e telekomandës, ju jeni i sigurt për të funksionuar dritat Led pa ndonjë formë pengese.
Sjell Rreth Afatit të Mbyllur të Komunikimit
Llambat LED mund të kontrollohen përmes linjës ekzistuese të energjisë pa krijuar ndonjë linjë tjetër. Për shembull, një aplikim i brendshëm banimi mund të kontrollohet nga disa kilometra. Kjo është e arritshme me ndihmën e linjave të komunikimit.

Konsumimi i ulët i energjisë
Kjo është një pikë vitale e shitjes së dritave LED, kjo ka çuar në popullaritetin e kësaj drite. Është shumë ekonomike kur bëhet fjalë për konsumin e energjisë. Mjaftueshmëria dhe efikasiteti i energjisë i nivelit të lartë nuk mund të minohen.
Efektiviteti i telekomandës në dritën e udhëhequr nuk mund të injorohet, për shkak të ndihmës së tij efikasitetin e dritave LED.

Ngjyra e dritave LED
Ndryshe nga sistemi tradicional i ndriçimit, ku thirrej vetëm ngjyra e bardhë dhe e ngrohtë. Por në kohët e fundit, ka shumëllojshmëri të ngjyrave. Gjithçka varet nga zgjedhja e përdoruesit. Dritat e udhëhequra, ju mund të merrni ngjyra të ndryshme ndriçimi.
Ngjyrat e njohura shpesh janë e Bardha, e Kuqja, e Gjelbra dhe e Kaltra. Por me përmirësimin në teknologji, ju mund të merrni çdo ngjyrë. Drita e udhëhequr ka tre seksione që mund të japin tre ngjyra të ndryshme.

Showing all 9 results