Paisje sigurie ne pune

Minimalisht, çdo punonjës kërkohet të mbajë një kapelë të fortë dhe syze sigurie. Jelekët e sigurisë së dukshmërisë së lartë me vija pasqyruese kërkohen kur punonjësit janë të ekspozuar ndaj trafikut të automjeteve. Në mungesë të trafikut të automjeteve, këmisha me shikueshmëri të lartë duhet të vishen gjatë gjithë kohës. Të gjithë punëtorët duhet të veshin këmisha me mëngë, pantallona të gjata pune dhe këpucë ose çizme të forta pune kur punojnë në një vend ndërtimi ose rinovimi. Nuk lejohen këmisha pa mëngë ose me fund, pantallona të shkurtra, tuta, atlete, sandale dhe këpucë me takë të lartë ose me gishta të hapur.
Në varësi të rrethanave dhe rreziqeve të mundshme të pranishme, mund të kërkohet PPE shtesë. Ky përcaktim do të bëhet nga mbikëqyrësi juaj bazuar në Analizën paraprake të Rrezikut të Punës; EHS gjithashtu mund të konsultohet. PPE shtesë mund të përfshijë:
● Doreza mbrojtëse
● Kufje
● Mburoja të plota të fytyrës gjatë prerjes, bluarjes ose copëtimit
● Syze mbrojtëse gjatë spërkatje kimike
● Maskë frymëmarrjeje mbrojtëse
● Pajisjet e mbrojtjes nga rënia kur punoni mbi 6 metra
● Veshje specifike mbrojtëse siç janë lëkurat e saldimit gjatë saldimit ose rrobat FR kur punoni me energji elektrike të drejtpërdrejtë
Rreziqet e mundshme për duart dhe krahët përfshijnë thithjen nga lëkura të substancave të dëmshme, djegiet kimike ose termike, rreziqet elektrike, mavijosjet, gërvishtjet, prerjet, shpimet, thyerjet ose amputimet. Pajisjet mbrojtëse përfshijnë doreza, mbrojtëse gishtash dhe mbulesa krahësh.

Llojet e dorezave mbrojtëse
Ka shumë lloje të dorezave të disponueshme sot për tu mbrojtur nga një larmi rreziqesh. Natyra e rrezikut dhe operacioni i përfshirë do të ndikojnë në zgjedhjen e dorezave. Shumëllojshmëria e lëndimeve të mundshme të duarve në punë e bën sfiduese zgjedhjen e palës së duhur të dorezave. Në përgjithësi, dorezat ndahen në katër kategoritë e mëposhtme:
1. Doreza lëkure, kanavacë ose rrjetë metalike: Këto lloje dorezash mbrojnë nga prerjet, djegiet dhe shpimet.
2. Doreza pëlhure të veshura me pajisje mbrojtëse: Këto lloj dorezash janë bërë prej pambuku ose pëlhure tjetër. Ata përgjithësisht mbrojnë nga papastërtitë, fërkimet dhe gërvishtjet.
3. Doreza gome izoluese: Këto doreza përdoren për mbrojtje nga rreziqet elektrike. Për më shumë informacion mbi izolimin e dorezave të gomës për punë elektrike, shihni Metodat Mbrojtëse të Sigurisë Elektrike
4. Doreza kimike dhe rezistente ndaj lëngjeve: Kur punoni me kimikate me një toksicitet të lartë akut, punoni me materiale gërryese në përqendrime të larta, trajtoni kimikate për periudha të gjata kohore ose zhytni të gjithë ose një pjesë të dorës në një kimik, duhet të zgjidhet materiali i duhur i dorezës , bazuar në përputhshmërinë kimike. Tabela e mëposhtme përfshin llojet kryesore të dorezave dhe përdorimet e tyre të përgjithshme. Kjo listë nuk është shteruese. Për më shumë informacion mbi zgjedhjen e dorezave rezistente ndaj kimikateve, shihni PPE për Rreziqet Kimike ose Fletën e të Dhënave të Sigurisë për një substancë të veçantë.

Konsiderata të Tjera
Ekzistojnë disa faktorë përveç materialit të dorezës që duhet të merren parasysh gjatë zgjedhjes së dorezës së duhur. Sasia e shkathtësisë së nevojshme për të kryer një manipulim të veçantë duhet të peshohet ndaj materialit të dorezës të rekomanduar për rezistencën maksimale kimike. Në disa raste, veçanërisht kur punoni me objekte delikate ku shkathtësia e imët është thelbësore, një dorezë e rëndë mund të jetë më shumë një rrezik.
● Shkathtësia: Kur nevojitet shkathtësi e imët, merrni parasysh dorezimin e dyfishtë me një material më pak të pajtueshëm, duke hequr dhe zëvendësuar menjëherë dorezën e jashtme nëse ka ndonjë shenjë të ndotjes. Në disa raste, të tilla si kur mbani doreza Silver Shield, mund të jetë e mundur të vishni një dorezë të ngushtë mbi dorezën e lirë për të rritur shkathtësinë e përgjithshme.
● Trashësia e dorezës, e matur zakonisht në milje ose matës, është një tjetër konsideratë. Një dorezë me 10 vlerësime është e barabartë me 10 milje ose 0,01 inç. Dorezat e hollë dhe të lehta ofrojnë ndjeshmëri dhe fleksibilitet më të mirë në prekje, por mund të sigurojnë kohë më të shkurtër përparimi. Në përgjithësi, dyfishimi i trashësisë së dorezës katërfishon kohën e përparimit.
● Gjatësia e dorezës duhet të zgjidhet bazuar në thellësinë në të cilën do të zhytet krahu ose ku ka mundësi spërkatje kimike. Dorezat më të gjata se 14 inç sigurojnë mbrojtje shtesë kundër spërkatjes ose zhytjes.
● Madhësia e dorezës mund të jetë gjithashtu e rëndësishme. Një madhësi nuk i përshtatet të gjithave. Dorezat që janë shumë të ngushta kanë tendencë të shkaktojnë lodhje, ndërsa dorezat shumë të lira do të kenë skajet e gishtave të lirshme që e bëjnë punën më të vështirë. Perimetri i dorës, i matur në inç, është afërsisht i barabartë me madhësinë e dorezës së raportuar. Ngjyra e dorezave, dizajni i manshetave dhe rreshtimi gjithashtu duhet të merren parasysh për disa detyra.

Mbrojtja e Dëgjimit (Kufjet)
Kur ekspozimi i zhurmës së një punonjësi nuk mund të zvogëlohet në nivele të sigurta, atëherë duhet të vishet mbrojtja e dëgjimit (kufjet). Ekzistojnë disa opsione për mbrojtjen e dëgjimit që përfshijnë tapa veshi, mbytje veshësh dhe shirita dëgjimi, të cilat njihen gjithashtu si kapakë kanali. Secili duhet të konsiderohet me kujdes për zvogëlimin e zhurmës që do të ofrojë, si dhe për rehati dhe përshtatje. EHS ndihmon departamentet në zgjedhjen e mbrojtjes së dëgjimit për të siguruar që këto variabla të adresohen siç duhet. Shikoni faqen e Konservimit të Zhurmës dhe Dëgjimit për më shumë informacion në lidhje me Programin tonë të Ruajtjes së Dëgjimit.
Mbrojtja e Dëgjimit
Pjesët tipike të mbrojtjes së dëgjimit
● Kufje me tapa plastike me kordon – Vijnë në madhësi dhe forma të ndryshme për t’iu përshtatur kanaleve të veshit me madhësi të ndryshme. Ata praktikisht nuk kanë zgjerim ose tkurrje, kështu që marrja e një vulë të mirë me kanalin e veshit mund të jetë sfiduese.
● Tapa pa kordon – Kur vendoset në vesh në mënyrë korrekte, ky lloj tapash veshi, do të zgjerohet për të mbushur kanalin e veshit dhe do të mbyllet në mure. Ky zgjerim lejon që spinat e veshëve të shkumëzës të përshtaten në kanalet e veshëve me madhësi të ndryshme.
● Kufje Mbrojëse të Mëdha – Këto pajisje përshtaten kundër kokës dhe mbyllin të gjithë perimetrin e veshit të jashtëm. Pjesa e brendshme e gotës së veshjes është e veshur me shkumë akustike, e cila zvogëlon zhurmën. Efektiviteti i tyre varet nga sa e ngushtë është mbyllja midis jastëkut të shkumës dhe kokës.Mbrojtja e syve dhe e fytyrës
Përzgjedhja e mbrojtjes më të përshtatshme të syve dhe fytyrës duhet të marrë parasysh elementët e mëposhtëm:
● Aftësia për tu mbrojtur nga rreziqet specifike të vendit të punës
● Duhet të përshtatet siç duhet dhe të jetë mjaft e rehatshme për tu veshur
● Duhet të sigurojë vizion dhe lëvizje të pakufizuar
● Duhet të jetë e qëndrueshme dhe e pastrueshme
● Duhet të lejojë funksionimin e pakufizuar të çdo PEP tjetër të kërkuar

Mbrojtja nga rënia
Kur puna kryhet në sipërfaqe të ngritura që janë gjashtë metra ose më shumë mbi zonën përreth në një mjedis ndërtimi ose katër këmbë ose më shumë në një mjedis industrial, duhet të merret parasysh mbrojtja kundër rënies shpesh. Sistemet e ndalimit të rënies, të cilat përfshijnë vija shpëtimi, pajime trupore dhe pajisje të tjera të shoqëruara, përdoren shpesh kur rreziqet e rënies nuk mund të kontrollohen nga kangjella, dysheme, rrjeta dhe mjete të tjera. Këto sisteme janë krijuar për të ndaluar një rënie të lirë deri në gjashtë metra ndërsa kufizojnë forcat e imponuara mbi përdoruesin. Kërkesat e mbrojtjes nga rënia për skelat dhe përdorimin e shkallëve mund të referohen këtu.

Një larmi sistemesh mund të zgjidhen nga sigurimi i mbrojtjes nga rënia. Këto sisteme përfshijnë:
● Parmak
● Sisteme Mbrojtëse Kundër Rënies Nga Lartësitë
● Sistemet e Pajisjeve të Pozicionimit
● Monitorimi i Sigurisë Nga Një Person Kompetent
● Sistemet e linjës paralajmëruese
● Mbulesa
● Sistemet e Rrjetit të Sigurisë

Kërkesat Minimale të Mbrojtjes Personale (KMMP):
Kaskë e fortë
Kaskat e forta ndihmojnë në mbrojtjen e kokës së një punëtori nga rënia e mbeturinave, trarëve me varje të ulët dhe incidenteve të tjera që mund të rezultojnë në një goditje të rrezikshme në kokë. Kaskat e forta janë një pjesë thelbësore e PPE, pasi rrënojat dhe sende të tjera të rrezikshme janë të pranishme në të gjitha vendet e ndërtimit dhe mund të shkaktojnë dëmtime të konsiderueshme për punëtorët. Për më shumë informacion në lidhje me llojet e ndryshme të kaskave dhe çfarë do të thotë ngjyra e tyre, ju lutemi klikoni këtu.

Jelek fosforeshent
Jelekët me shikueshmëri të lartë dhe pjesët e tjera të veshjeve me shikim të lartë përdoren për të siguruar që pozicioni juaj në sit të jetë i dukshëm për punëtorët e tjerë në çdo kohë. Veshjet me pamje të lartë janë veçanërisht të rëndësishme kur makineritë janë në përdorim, pasi operatori duhet të jetë i vetëdijshëm se ku ndodhen të tjerët për të shmangur përplasjet. Për të gjetur vendin më të mirë të jelekëve të lirë dhe të njohur në nivel kombëtar, ju lutemi klikoni këtu.

Çizme pune me majë çeliku
Çizmet me kapak çeliku mbrojnë këmbët nga objektet e rënda që bien, trauma, sipërfaqe të pabarabarta, etj. Çizmet e punës me kapak çeliku gjithashtu ndihmojnë për të mbështetur këmbët tuaja gjatë orëve të gjata të punës në vendin e ndërtimit. Për çizmet më të mira për të mbrojtur këmbët tuaja, ju rekomandojmë që të shikoni Seton Australia për të ndihmuar në mbrojtjen e këmbëve tuaja.
Është e rëndësishme që të pyesni mbikëqyrësin e faqes suaj në lidhje me PPE shtesë që mund të kërkohen për faqen tuaj të punës, për të siguruar që nuk po humbni ndonjë pjesë të vlefshme që mund t’ju mbrojë nga rreziqet e mundshme. Për shembull, nëse kantieri në të cilin po punoni është veçanërisht i zhurmshëm, ju mund të keni nevojë për kapëse veshi për të parandaluar dëmtimin e dëmtimit të baterive të veshit tuaj.

Showing all 7 results