Vegla Pneumatike

Çdo mjet elektrik ofron avantazhe të ndryshme. Dy lloje të zakonshëm të veglave elektrike janë mjetet pneumatike, të cilat furnizohen me ajër të kompresuar dhe mjetet elektrike, të cilat përdorin një prizë ose bateri. Secili lloj i mjetit elektrik vjen me pro dhe kundrat e tij. Zgjedhja e cilit mjet është më e mira për ju duhet të varet nga nevojat tuaja specifike.

Grushti
Sigurisht, gjëja më e rëndësishme për t’u marrë parasysh kur zgjedhni midis mjeteve të ndryshme të energjisë është nëse ajo ka atë që duhet për të kryer punën. Nëse duhet të prisni çelikun ose të shtrëngoni një bullon në makinën tuaj, do t’ju duhet një sasi e caktuar çelësi anglez. Zgjedhja e një mjeti për lehtësinë ose koston e tij me të vërtetë nuk do të bëjë mirë nëse nuk është mjaft i fortë për të kryer punën.
● Pneumatika është jashtëzakonisht e fortë. Sasia e grushtit që ata ofrojnë mund të rregullohet lart ose poshtë duke lejuar që kompresori i ajrit të japë më shumë ose më pak energji. Kjo i ka bërë ata një mjet popullor të zgjedhur në vende si dyqanet e makinerive dhe dyqanet e automjeteve.
Kostoja
Të shpenzosh shumë për një mjet është një humbje e dukshme e dollarëve të kompanisë tënde. Të shpenzosh shumë pak mund të nënkuptojë të mos marrësh pikërisht atë që të duhet. Mjetet paguajnë vetë në punën që bëjnë për ju. Kur merrni parasysh koston, gjeni ekuilibrin midis asaj që po shpenzoni dhe asaj që po merrni me llojin e mjetit elektrik që zgjidhni.
● Pneumatika ka kosto më të madhe paraprake, kosto më të ulët mbrapa. Vetë mjetet e ajrit zakonisht janë më pak të kushtueshme se sa homologët e tyre elektrikë. Ata gjithashtu kanë tendencë të zgjasin më gjatë. Sidoqoftë, nuk mund të përdorni një mjet ajri pa një kompresor ajri, dhe ato mund të jenë shumë të shtrenjta. Kompresorët e ajrit janë një kosto e shtrenjtë dhe e pashmangshme para për mjetet pneumatike.

Ndjeshmëria
Sa nga dita juaj keni një mjet të fuqishëm në duar? Mjete të ndryshme të energjisë ofrojnë një larmi kapjesh dhe peshash. Këta faktorë bëhen gjithnjë e më të rëndësishëm sa më shumë orë që kaloni duke i trajtuar ato. Si lëvizni me ndryshimet se si i përdorni ato.
● Pneumatika është e lehtë, por kufizuese. Secila prej mjeteve do të ofrojë një përshtatje komode të duarve; kjo është thjesht një çështje e provës së tyre dhe gjetjes së asaj që ndihet mirë me ju. Mjetet pneumatike janë shumë më të lehta se mjetet elektrike dhe ndoshta do të mbesin të tilla. Sidoqoftë, nuk ka mundësi pa tela në mjetet pneumatike. Mjetet pneumatike akoma kanë nevojë për një gete për tu lidhur me kompresorin, kështu që trajtimi i tyre do ta ketë gjithmonë atë pengesë.

Teknologji
Teknologjia inteligjente nuk është e kufizuar në telefonat celularë dhe tabletët. Edhe mjetet tuaja elektrike po bëhen më të mençura. Teknologjitë e reja po dalin në treg që mund t’i lejojnë mjetet tuaja të ju tregojnë më shumë për mënyrën se si punoni dhe për ato që ju nevojiten.
● Pneumatika po kalon në blu. Aftësia Bluetooth ka filluar të zvarritet në tregun e mjeteve pneumatike. Këto mjete mbledhin të dhëna ndërsa përdoret mjeti i cili transmetohet në telefonin ose kompjuterin tuaj. Mjeti mund t’ju tregojë detaje rreth këndeve që po punoni dhe çift rrotullues që po ofrohet, si dhe detaje mbi nevojat e mjetit.

Cilat janë llojet e ndryshme të mjeteve pneumatike?
Stërvitje
Mund të përdoret si për shpim ashtu edhe për fiksim, mjeti shpues pneumatik mund të montohet duke bashkangjitur një stërvitje të energjisë elektrike në një gete të kompresorit të ajrit. Një mjet i tillë i ngjan stërvitjes me kapje pistoletë elektrike, e cila më tepër përdor ajër të kompresuar sesa një motor elektrik për të bërë një lëvizje rrotulluese.

Bluarëse
Zakonisht përdoren në prerjen, bluarjen ose lustrimin e materialeve, bluarësit pneumatikë përdorin forcë rrotulluese në një disk. Mund të mbahet me dy duar, por varet nga lloji i diskut rrotullues dhe furça e bashkangjitur në fund të tij.

Mjet për nguljen e gozhdëve
Mund të jetë ndërtimi i mureve, herpesave të fiksimit, punimeve të drurit dhe kabineteve, armët pneumatike të thonjve mund të bëjnë punën. Përdorimet e tij mund të vijnë nga bashkangjitja e mbështjellësve në ndërtimin e formave të betonit.

Spërkatës për bojëra
Për veshjen e shpejtë të bojës në një zonë të madhe, mund të mbështeteni në spërkatës me bojë pneumatike. Duke kombinuar bojën dhe ajrin e kompresuar, puna juaj e pikturës mund të bëhet menjëherë. Vendosni hundë të rregullueshme për të manipuluar shpejtësinë ose formën e llakut të bojës sipas dëshirës.

Mjetet e goditjes
Përdoret më së miri në sipërfaqe të forta si guri dhe betoni, veglat pneumatike të goditjes copëtojnë pa zhurmë çdo sipërfaqe të fortë. Një larmi më e madhe e këtij lloji të mjeteve përdoret në punime masive të tilla si llogore, prishje dhe gërmime.

Strug
Ky lloj i mjetit pneumatik përmban një fund aeroplan ku mund të ngjitet letër zmerile dhe operohet duke e ndezur ose fikur. Sanderat pneumatike krijojnë një lëvizje përpara-prapa që drejton letrën gërryese në sipërfaqe.

Mjet për të ngulur vida
Me mjetin për të ngulur vida pneumatik, punëtorët zgjidhen duke bërë mbajtjen e secilës vidë para se ta fiksoni atë në sipërfaqe. Të gjitha punët e vidhosjes mund të bëhen vetëm me tërheqjen e këmbëzës.

Çelësa
Përdoren në riparimin automatik dhe zbatimet e ndërtimit, çelësat pneumatikë rrotullojnë bazat me forcën e tyre rrotulluese. Ato gjithashtu mund të shfaqin rregullime të momentit rrotullues për zbatim të saktë.

Showing 1–24 of 55 results