Korrëse bari

Një korrëse bari është një makineri që përdor një ose më shumë tehe rrotulluese për të prerë një sipërfaqe bari në një lartësi të barabartë. Lartësia e barit të prerë mund të fiksohet nga modeli i kositësit, por zakonisht rregullohet nga operatori, zakonisht nga një levë e vetme kryesore, ose nga një levë ose arrë dhe rrufe në secilën prej rrotave të makinerisë.

Korrëset e barit të qosheve përdoren për korrjen e materialeve të silazhit me trup të hollë si bishtajore, bari dhe tërfili. Kështu që ju mund të kositni dhe korrni bimët tuaja siç dëshironi nga korrësit tanë. Kështu, gjatë stinëve kur ushqimi i gjelbër nuk është i disponueshëm, bagëtia juaj ushqehet me të. Përveç kësaj, kur është stina për të, nevoja juaj e përditshme për bar të gjelbër mund të plotësohet. Përmes mekanizmit tonë të krijuar posaçërisht, të gjitha cilësimet mund të bëhen me lehtësi. Madhësia e materialit të dëshiruar mund të rregullohet sipas llojit të bimës dhe karakteristikave.

Avantazhet e makinerisë (korrëses së barit)
– Redukton kohën e punës dhe të punëtorit
– Perdoret thjesht dhe lehtë
– %50 më shumë punë dhe kohë

Siguria dhe mirëmbajtja e korrëses së barit
Parandalimi i dëmtimit të fëmijëve përfshin ndjekjen e disa këshillave të thjeshta të sigurisë. Së pari, sigurohuni që fëmijët të mos jenë në të njëjtën zonë me një korrëse bari, pavarësisht nëse është në ecje prapa ose hipur. Së dyti, mos lejoni që askush nën moshën 16 vjeç të përdorë një makinë korrëse dhe mos i lini fëmijët të hipin si pasagjerë.

Para se të përdorni një makinë korrëse, sigurohuni që zona për tu kositur (korrur) nuk ka objekte të lirshme, të tilla si shkopinj, gurë dhe mbeturina të tjera të oborrit. Por vetëm për të qenë të sigurt, mos përdorni kurrë një makinë kositëse (korrëse) pa veshur pantallona dhe këpucë të gjata. Disa mbrojtës të sigurisë rekomandojnë të mbani këpucë pune me gishta çeliku dhe syze sigurie kur kositni lëndina.

Sigurohuni që motori dhe tehu kanë ndaluar plotësisht para se të bëni ndonjë rregullim në korrësen e lëndinës ose të vendosni duar ose mjete brenda kositësit është një mënyrë tjetër për të parandaluar dëmtimin.
Dhe së fundmi, mbajtja e një makinë prerëse lëndine në gjendje të mirë pune ndihmon në promovimin e sigurisë dhe kursen para duke zgjatur jetëgjatësinë e makinës.

Këtu janë disa këshilla për mirëmbajtjen e duhur:
– Mbani një korrëse të pastër. Hiqni mbeturinat nga pjesa e motorrit pas çdo përdorimi dhe pastroni kuvertën e kositësit. Ndërroni filtrat e ajrit pas çdo 25 orësh të funksionimit. Ndryshoni vajin pas çdo 50 orësh të funksionimit. Zëvendësoni kandelet elektrike pas 100 orësh përdorimi.

– Përdorni gazin e duhur. Përdorni vetëm benzinë të freskët dhe sigurohuni që të përdorni gaz me dy cikle për një motor me dy cikle dhe gaz me katër cikle për një motor me katër cikle.

– Respektoni tehun. Sigurohuni që tehu juaj të jetë i ngushtë, që skajet e prerjes të mprehen rregullisht dhe që të jetë i ekuilibruar siç duhet.

Llojet e Korrëseve të barit
1. Korrëse bari që mund ti japësh vetë
Nëse keni një lëndinë të madhe për të korrur (kositur), ju mund të dëshironi ta trajtoni veten me një korrëse bari. Këto e bëjnë punën e lehtë të kositjes së lëndinave, duke ulur ndjeshëm kohën që ju duhet për të prerë barin tuaj, dhe zakonisht e bëjnë atë një përvojë më të lehtë dhe më të këndshme. Për sa i përket efikasitetit, korrëset e barit që mund tju japësh vetë janë shumë më të lartë se kositësit ecës, por ato kanë një çmim që duhet të përputhet.
2. Korrëse bari që mund të rrish hipur në këmbë (Korrëse me ecje)
Korrëset e ecjes përfshijnë një varg makinerish kositëse që përdoruesi ecën së bashku prapa. Ato përshtaten më së miri për lëndinat më të vogla, zakonisht çdo gjë me madhësi deri në gjysmë hektari (megjithëse një lëndinë gjysmë hektari mund t’ju marrë disa orë të mira për të kositur me një kositëse shëtitjeje dhe do t’ju falet që keni zgjedhur një udhëtim merreni me një lëndinë të kësaj madhësie.) Korrëset e ecjes sic quhen ndryshe ofrojnë larminë dhe shkathtësinë më të madhe kur bëhet fjalë për korrëset e lëndinës. Ato mund të ndryshojnë shumë në çmim, cilësi dhe ofrojnë shumë karakteristika të ndryshme.

Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ)

1. Pse korrësja e barit vazhdon të presë (kosisë)?
Shkaqe të tjerë të mundshëm përfshijnë: Shkëndijë e ndezur, e papastër ose e shkëputur në kositësen tuaj të lëndinës: Kontrolloni atë, pastroni mbeturinat, lidheni përsëri dhe shtrëngojeni. Filtri i ndotur i ajrit: Pastroni ose zëvendësoni. Karburantet që nuk arrijnë motorin: Trokitni lehtë në anën e karburatorit për të ndihmuar në rrjedhën e gazit.
2. Sa orë pune janë shumë për një korrëse bari?
Si rregull i përafërt, një korrëse me një cilindër të vetëm shkon nga 500-750 orë do të konsiderohej një mulli i lartë, por kjo nuk do të thotë që e gjitha është e konsumuar. Një korrëse e mirëmbajtur do të vazhdojë e do të vazhdojë, siç u tha më herët, korrësja ime personale ka rreth 1000 orë dhe ende tërheq peshën e saj këtu (veten e saj).
3. Si e rregulloni korrësen e barit kur sapo e ndizni, fiket menjëherë?
Nëse ajri i kapakut të karburantit është i bllokuar, ajri nuk do të mund të hyjë në rezervuar dhe do të ndodhë një vakum ose “bllokim i avullit”. Kjo ndalon rrjedhën e karburantit në karburator duke shkaktuar bllokimin e motorit. Për të përcaktuar nëse ventilimi i kapakut të karburantit është i bllokuar, provoni të lironi pak kapakun dhe më pas të ndizni motorin.

Showing 1–24 of 82 results