Aspiratore

Kështu që ju mund të pyesni veten: A kam nevojë për një aspirator? Përgjigja është përgjithësisht po. Ventilimi i banjës pothuajse gjithmonë kërkohet nga çdo komunë, pavarësisht nëse ai ventilim vjen nga një dritare apo nga një ventilator. Një dritare e përdorur për ventilimin e banjës duhet të jetë së paku tre metra katrorë dhe duhet të jetë në gjendje të hapet të paktën në gjysmë të rrugës. Instalimi i një ventilatori lokal të shkarkimit do të lehtësojë nevojën për të çarë një dritare.
Pyesni çdo elektricist lokal nëse duhet të keni një aspirator dhe nëse ata do të bien dakord: ju duhet ta vendosni.
Qëllimi kryesor për të patur një ventilator shtesë është heqja e lagështisë nga banjo. Këta ventilatorë ndihmojnë për të kontrolluar dhe eleminuar aromat e banjës.
Për më tepër, ato shtojnë sigurinë e shtëpisë dhe banorëve të saj duke zvogëluar gazrat nga agjentët pastrues që mund të shkaktojnë çështje të lidhura me shëndetin. Ventilatorët e shkarkimit të banjës do të ndihmojnë në përmirësimin e cilësisë së ajrit të brendshëm.Përfitimet e ventilatorit të shkarkimit të banjës

1. Eleminon Aromat
Një nga arsyet kryesore për të pasur një ventilator të shkarkimit është kontrolli i aromës. Nëse ndodh një erë e pakëndshme në banjë, ajo lehtë mund të nxirret me ndihmën e një ventilatori.
Si rezultat, sistemi i ventilimit do t’ju mundësojë të mbani banjën tuaj të mirëmbajtur, ndërsa ofron një atmosferë të pastër për personin tjetër.
2. Reduktim i lagështisë
Ulja e lagështisë në një banjë është jetike për mirëmbajtjen e saj. Lagështia e tepërt mund të shkaktojë kërdi në muret e banjës duke shkaktuar që të zhvishen bojërat dhe letra-murale. Në raste ekstreme, ajo madje mund të shkaktojë që edhe dyert të prishen!
Më e rëndësishmja, lagështia mund të shkaktojë grumbullimin e mykut. Këto spore mund të rriten me shpejtësi dhe mund të jenë të vështira për t’u hequr qafe. Prandaj, është e rëndësishme të keni ventilatorët e shkarkimit të banjës për të parandaluar që kjo të ndodhë.
3. Ulja e ndotësve të ajrit
Banjat zakonisht pastrohen me kimikate agresive, të cilat mund të shkaktojnë një sërë problemesh shëndetësore kur thithen. Ky është një shqetësim i madh sidomos për fëmijët e vegjël, të moshuarit ose ata me gjendje të keqe të mushkërive.
Për më tepër, nëse banjo tashmë po përjeton një problem të mykut, aspiratori (ventilatori) do të ndihmojë për të hequr grumbullimin e sporeve në ajër. Kjo, nga ana tjetër, do të ndihmojë gjithashtu në ngadalësimin e shkallës së rritjes së mykut.
4. Ndihmon në eleminimin e veshjes së pasqyrës me avull
Aspiratorët (ventilatorët) e shkarkimit të banjës do të ndihmojnë në kontrollin e lagështisë dhe largimin e avujve të ujit në pasqyrat dhe muret tuaja.

Konsideratat e ventilimit edhe zhurmës

Kërkesat e ventilimit (bazuar në numra)
Nevoja për ventilim të duhur dhe qarkullimin e ajrit është një konsideratë e rëndësishme në aspiratorët e shkarkimit të banjës.
Qarkullimi i ajrit zakonisht matet në metra kub në minutë (CFM), një matje standarde e rrjedhës së ajrit të ventilatorit (aspiratorit). HVI, Instituti i Ventilimit në Shtëpi, shton:
“Normat e ventilimit bazuar në tetë ndryshime të ajrit në orë zakonisht sugjerohen. Për shumicën e banjove, kjo funksionon në një CFM për këmbë katrore të zonës së banjës. Për shembull, një banjë 7 ‘x 10’ do të kërkonte një aspirator 70 CFM.
Këtu keni një tabelë të dobishme të krijuar nga HVI për t’u përdorur si udhëzues për ajrosjen e banjës.
Për banjat midis 50 dhe 100 metra katrorë, vlerësoni 1 CFM për metra katrorë të hapësirës së dyshemesë. Për banjo më të vogla (më pak se 50 metra katrorë), 50 CFM. Për më shumë se 100 metra katrorë, duhet të vlerësoni kërkesat CRM për secilën pajisje banjo për të vlerësuar nevojat tuaja. Shtoni 50 CFM për çdo tualet, vaskë ose dush. Dhe 100 CFM për vaska me hidromasazh.
Sa më e madhe banjoja juaj, aq më i lartë është vlerësimi CFM që do të kërkoni. Home Depot përpiloi një formulë të thjeshtë për të përcaktuar madhësinë e banjës tuaj:
Gjatësia x Gjerësia x Lartësia x 0.13 = Vlerësimi minimal CFM
Shumica e aspiratorëve do të vlerësohen nga 50 në 110 CFM.

Niveli i zhurmës që duhet të merret parasysh kur të zgjidhni aspiratorët e banjës:

Nivelet e zhurmës në aspiratorët e banjës vlerësohen në ton, jo në decibel. Vlerësimi i sones është një matje e mënyrës se si perceptohet tingulli nga dëgjuesi.
Sa më e ulët të jetë zhurma aq më i qetë është aspiratori.

Karakteristikat e aspiratorëve të banjës:

Aspiratorët e shkarkimit mund të zgjidhen në bazë të stilit tuaj dhe performancës së përgjithshme.
Karakteristikat e aspiratorëve të banjës në tregun e sotëm mund të përfshijnë, aspiratorë me drita, ndjesi lagështie dhe llamba nxehtësie.
Aspiratori dhe drita e kombinimit është e zakonshme. Ka produkte që ofrojnë një linjë aspiratorësh – dritash të mbyllura që do të duken si drita standarde të mbyllura. Aspiratori i shkarkimit të tavanit është i lehtë për tu instaluar.

Kujdesi dhe mirëmbajtja e aspiratorëve:

A është koha për të pastruar atë ventilator (aspirator) të lënë pas dore në banjë?
Nëse shihni pluhur në aspirator, ju jeni vonuar shumë. Nëse vëreni më shumë avull se zakonisht në pasqyrë, keni kohë që jeni vonuar.
Keni nevojë për një provë të shpejtë për të parë se sa efikas po funksionon ventilatori juaj i shkarkimit (aspiratori)?
Mbajeni një copë letër higjienike lart në ventilator. Nëse është duke u thithur nga aspiratori, ai është ende duke punuar.
Të kesh një aspirator të pastër dhe funksional në banjën tuaj është po aq e rëndësishme sa çdo punë tjetër pastrimi në shtëpinë tuaj. (lavatriçe, frigorifer, etj.) Ndaloni shtyrjen e detyrës.
Rrjedhja e ajrit dhe shkëmbimi janë të nevojshme. Pastroni thellë aspiratorin tuaj të paktën një herë në vit.
10 hapa qe duhet të ndiqni për një aspirator pa papastërti edhe pa myk:
Hapi i 1: Fikeni aspiratorin në automat ose me çelësin. Nuk lejohet energji elektrike.
Hapi i 2: Hiqni mbulesën. Tërhiqeni butësisht kapakun e ventilatorit. Nëse ka kunja / kapëse metalike në secilën anë, shtrydheni butësisht për të lëshuar mbulesën e ventilatorit. Ju mund të shihni vetëm një skedë në varësi të modelit.
Hapi i 3: Lani mbulesën e ventilatorit në një lavaman me sapun dhe ujë të ngrohtë. Ose vakum për të pastruar mbulesën e ventilimit.
Hapi i 4: Shkëputeni pajisjen.
Hapi i 5: Në varësi të modelit të ventilatorit tuaj, hiqni vidat dhe motorin e dukshëm. (do të hyjmë për një pastrim të thellë)
Hapi i 6: Pastroni fletët e ventilatorit dhe pjesët motorike përreth me një leckë të lagur. Nëse nuk jeni të kënaqur të nxirrni motorin jashtë, ju thjesht mund të vakumoni brenda kutisë së ventilatorit dhe rreth motorit.
Hapi i 7: Pastroni ajrin e shkarkimit dhe zonën përreth. Lëreni gjithçka të thahet para se të zëvendësoni mbulesën e shfryrjes.
Hapi i 8: Rinstaloni ventilatorin tuaj të shkarkimit.
Hapi i 9: Riktheni përsëri energjinë elektrike.
Hapi i 10: Gëzoni një pastrues, më efikas.

Konkluzioni

Nëse kujdeseni për aspiratorin (ventilatorin) e shkarkimit të banjës tuaj, ai do të kujdeset për ajrin e banjës suaj.
Shtëpia juaj përbëhet nga sistemet e ngrohjes dhe kondicionimit që janë thelbësore për komoditetin dhe mirëqenien e shtëpisë tuaj dhe shkon përtej banjës suaj.

Showing all 8 results