Vegla me Bateri

Ekspertët e mjeteve dhe lexuesit me përvojë ju tregojnë se si të zgjidhni mjetet më të mira pa kabull në këtë udhëzues të blerësit të veglave. Ekziston një numër marramendës i veglave pa kabull, baterive dhe karikuesve në treg. Të shpenzosh shumë para për to është e lehtë. Por marrja e vlerës së parave tuaja është më e vështirë. Njohja e mënyrës së duhur të përdorimit dhe kujdesit për veglat tuaja pa kabull mund të jetë ndryshimi midis një baterie litium-jon që vdes pas një viti dhe një që mbetet akoma e fortë pas tre. Lexoni për këshillat në këtë udhëzues të blerësit që do t’ju ndihmojnë të përfitoni sa më shumë nga veglat tuaja pa kabull.

Llojet e baterisë së veglave elektrike (bateri e veglave pa kabull)

Blini jon litiumi
Bateritë me jon litiumi po zhvendosin shpejt kadmiumin e nikelit si bateritë standarde në veglat pa kabull. Edhe pse bateritë e jonit litium (jon-li) mund të kushtojnë dy herë më shumë ose më shumë, ato ia vlejnë. Ata janë të vegjël dhe të lehtë, ata punojnë në fuqi të lartë më gjatë, ata janë të mirë për dy ose tre herë më shumë cikle ngarkimi sesa nicads, dhe ata mund të qëndrojnë për muaj pa humbur një ngarkesë.
Sidoqoftë, ata kanë disa dobësi. Përveç kostos, ato performojnë më keq se nikadet në temperatura ekstreme (nën zero dhe mbi 105 gradë C). Por konkurrenca midis prodhuesve ka filluar të ulë çmimet e baterive të jonit të litiumit. Dhe karikuesit më të rinj “inteligjentë” dhe karakteristikat e “performancës ekstreme të motit” ndihmojnë në mbajtjen e baterive të jon litiumit të freskëta gjatë karikimit, dhe duke punuar më gjatë në temperatura nën zero.
Gjashtë mënyra për ta bërë baterinë tuaj të jonit litium të zgjasë më shumë :

1. Mos e shkarkoni plotësisht:
Përdorimi i një baterie litium-jon derisa të shkarkohet plotësisht mund të çojë në një stopimi të hershëm. Mundohuni të mos e shkarkoni atë më pak se 20 për qind para se ta karikoni. Karikojeni atë kur vëreni edhe rënien më të vogël të performancës. Mos prisni derisa vegla juaj të ndalojë së punuari.
2. Karikojeni shpesh:
Ju mund të keni dëgjuar se është më mirë të karikoni bateri vetëm kur ju duhen. Aspak e vërtetë. Karikimi i shpeshtë është i mirë për ta, edhe kur ato janë shkarkuar vetëm pjesërisht.
3. Karikojeni atë në temperaturën e duhur:
Diapazoni optimal i temperaturës për karikimin e baterive të jonit-litium është 40 deri 85 gradë F. Mbushja e tyre në temperatura ekstreme (nën 32 gradë F dhe mbi 105 gradë F) prish reaksionin kimik që zhvillohet në molekula dhe mund të rezultojë në një humbje të përhershme të koha e ekzekutimit. Mbajeni karikuesin tuaj brenda ose nën hije.
4. Ruajeni të karikuar pjesërisht aty ku është freskët (por jo ngrirëse):
Bateritë me jon litium zakonisht zgjasin tre deri në pesë vjet nëse ruhen siç duhet. Temperaturat ekstreme u shkurtojnë jetëgjatësinë, prandaj mos i ruani në kamion, garazh ose frigorifer. Ruani ato në një vend të freskët, si bodrumi ose frigoriferi, me karikim rreth 40 për qind. Ky karikim i pjesshëm e mban baterinë dhe qarkun e saj të mbrojtjes duke funksionuar gjatë ruajtjes.
5. Blini bateri të reja (freskëta):
Bateritë e jonit litium kanë një jetëgjatësi të fundme. Ata fillojnë të degradojnë ngadalë menjëherë pasi të jenë prodhuar, kështu që është e rëndësishme të blini bateritë më të freskëta (reja) të mundshme. Kontrolloni kodin e datës në bateri ose paketim për t’u siguruar që po blini një bateri të freskët (në vend të një që ka ngelur në raftin e një shitësi për një vit).
6. Përdorini bateritë shpesh:
Mos blini një bateri shtesë dhe ruajeni atë për periudha të gjata. Bateria do të degradohet më shpejt nëse nuk përdoret të paktën çdo dy muaj. Nëse keni dy, sigurohuni t’i përdorni të dyja.

Kurseni para me vegla të zhveshura:
Disa prodhues ofrojnë vegla të zhveshura (vetëm vegla) dhe ajo që shihni në qendrat shtëpiake shpesh është vetëm një pjesë e asaj që është në dispozicion. Kontrolloni në internet për zgjedhjen më të gjerë. Porter- Cable’s Bare-Tool 18V Cordless Jigsaw kushton rreth 70 mijë lekë në shitësit me pakicë në internet.

Dy bateri janë më mire se një
Blini një çantë me dy bateri. Eshtë pothuajse gjithmonë më e lirë sesa të blini një vegël pa kabull me një bateri dhe të blini një bateri të dytë veç.
Një bateri shtesë është e domosdoshme nëse nuk doni që bateria juaj të vendosë se kur do të bëni pushime.

Blini një sistem, jo vetëm një vegël
Ju mund të tërhiqeni nga një stërvitje, por mendoni për veglat e ardhshme para se të zgjidhni. Nëse bateritë dhe karikuesi nga vegla juaj e parë mund të ushqejnë mjete të tjera, ju mund të blini vegla “të zhveshura” në të ardhmen dhe të kurseni shumë para. Shumica e prodhuesve ofrojnë një larmi të gjerë veglash që akomodojnë të njëjtin lloj baterie. Veçanërisht veglat 18(tetëmbëdhjetë) volt kanë një gamë të gjerë opsionesh.
Sistemi Ryobi 18 Volt One + (treguar këtu) ka më shumë se 50 vegla që i përshtaten paketës së tij të baterive 18 volt dhe përfshin vegla pa kabull, kopshte dhe produkte shtëpiake. Ngjitja me një madhësi tensioni nga një markë e vetme do të thotë që gjithmonë do të keni bateri të karikuara dhe karikues të mjaftueshëm.

Motorri pa furça është avantazh
Prodhuesit e gradës pro (profesionistë) ofrojnë të paktën disa vegla me motorë pa furça. Motorët pa furça eleminojnë lidhjen fizike midis pjesëve, e cila eleminon fërkimet dhe harxhimin e energjisë. Prodhuesit pretendojnë se motorët pa furça rrisin kohën e përdorimit me 50 përqind dhe më shumë krahasuar me motorët me furça. Vlerësimet e hershme midis përdoruesve janë jashtëzakonisht pozitive.
Fillimisht, veglat pa furça do të kushtojnë 30 deri në 100 dollarë më shumë se versionet e pastruara dhe do të kufizohen në stërvitje, drejtues dhe çelësa goditjeje. Por ndërsa kjo teknologji fiton një pranim më të gjerë, çmimet do të ulen dhe ju do të gjeni motorë pa furça në sharra dhe lloje të tjerë veglash. (Dhe pastaj shiko për zbritje të thella në mjetet me motorë të pastruar!)

Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ)

1. Cila është bateria më e mire për veglat pa kabull?
Bateritë e jonit litium
Jonet e litiumit (Li-Ion) Bateritë e jonit litium (Li-Ion) janë teknologjia më e re në bateritë e rimbushshme që futen në veglat elektrike pa tel. Ata janë padyshim zgjidhja më e mirë e tre llojeve të baterive, duke dalë më mirë se të gjitha fushat, por ato janë gjithashtu të shtrenjta.

2. Cfarë do të thotë Ah për veglat me bateri?
Amper / orë
Ah është një shkurtim për ampere-orë, ose amp-orë. Kjo përshkruan kapacitetin e karikimit të një baterie, ose sa rrymë mund të shpërndahet me një shpejtësi konstante pasi bateria shterohet gjatë një ore. Për shembull, merrni parasysh një vegël hipotetike të rrymës pa kabull që tërheq vazhdimisht 1.0A rrymë.

3. A ja vlejnë veglat elektrike pa kabull?
Pa dyshim, veglat elektrike pa kabull kanë një avantazh shumë më të madh për sa i përket transportueshmërisë kur krahasohen me veglat me kabull. Meqenëse nuk jeni të lidhur me gjatësinë e kordoneve të bashkangjitura ose duhet të vareni nga një burim dytësor i energjisë, një vegël pa kabull ofron shumë më shumë fleksibilitet.

4. Cili voltazh (tension) është më I mire për veglat pa kabull?
Trapanet (turjelat) pa edhe me kabull
Vlerësimet e tensionit prej 4 deri në 8 volt janë të mjaftueshme për trapanët pa kabull, por trapanët me 12 deri në 18 volt do të plotësojnë nevojat më të pronarëve të shtëpisë për punë. Një model me fuqi të lartë merret me punë më të rëndë, por më shumë tension do të thotë që mjeti ka një bateri më të madhe dhe më të rëndë.

Showing 1–24 of 69 results