Aksesore Kopshtarie

Kur jeni i ri në kopshtari, është e vështirë të dish se si të fillosh. Edhe kopshtarët më me përvojë duhet të kenë mjetet e duhura. Lista jonë e mjeteve thelbësore të kopshtarisë do t’ju vendosë në rrugën e duhur për në një kopsht të bukur.

Në asnjë mënyrë të veçantë, 10 mjetet tona kryesore të kopshtarisë janë si më poshtë

1. Mistri dore
Një mistri dore është një mjet i vogël që është thelbësor për mbjelljen, transplantimin dhe vazot. Kërkoni një me një lidhje të fortë midis tehut dhe dorezës dhe një kapje të rehatshme të dorezës për të shmangur lodhjen e duarve dhe për t’ju dhënë kontroll optimal.

2. Gërshërë krastitjeje
I njohur gjithashtu si gërshërë të mëdha të krasitjes, krasitës ose prerës,është një mjet dore shumë i dobishëm përreth kopshtit. Do t’ju duhet për prerjen dhe formësimin e bimëve dhe shkurreve dhe për largimin e rritjes së vdekur. Një sigurues me cilësi të lartë do të zgjasë shumë gjatë, do të qëndrojë më i mprehtë për më shumë kohë, do të jetë në gjendje të marrë degë më të trasha dhe të jetë më komod për t’u përdorur, kështu që ia vlen të investoni në një të mirë.

3. Shatë
Një shatë e kopshtit është thelbësor për kultivimin e tokës tuaj, skajimin e lëndinës tuaj dhe detyrat e tjera të panumërta të kopshtarisë. Ky mjet i gjithanshëm i kopshtit vjen në disa lloje, por një shatë e rregullt Hollandez ose Draw do të plotësojë nevojat e kopshtarëve më të shumtë. Ju do ta gjeni shumë të dobishëm kur përgatitni shtretër për mbjellje dhe tëharrje.4. Doreza kopshtarie
Ferrat dhe copëzat janë po aq të bezdisshme dhe të pakëndshme sa janë të parandalueshme me një palë doreza të mira kopshtarie. Detyrat e kopshtarisë mund të dëmtojnë duart tuaja, duke i lënë të lënduara dhe të irrituara. Fatmirësisht ekziston një gamë e madhe dorezash që ofrojnë mbrojtje dhe rehati më të mirë se kurrë më parë.

5. Lopatë e vogël
Një lopatë ka një dorezë të gjatë dhe një kokë të gjatë, të ngushtë dhe të sheshtë. Asnjë komplet i mjeteve të kopshtarisë nuk është i plotë pa një të tillë! Do t’ju duhet për të gërmuar detyra, si dhe bordurat e shtretërve dhe lëndinave, transplantimin, ndarjen e shkurreve, llogore dhe shumë më tepër.

6. Sfurk
Një nga mjetet më punëtore në arsenalin e çdo kopshtari, një sfurk kopshti është një pajisje me shumë qëllime. Mund të përdoret për të ajrosur lëndinat (shih udhëzuesin tonë mbi Këshillat për Kujdesin dhe Mirëmbajtjen e Lëndinë), prishjen e tokës së ngjeshur, krijimin e vrimave për farat, përzierjen në trajtimin e tokës, heqjen e gurëve dhe barërat e këqija dhe zbutjen e terrenit të fortë. Tine e saj të mprehtë dhe të fortë mund të depërtojnë më lehtë në terren të vështirë sesa një lopatë.

7. Lopatë
Një lopatë është një parakusht për shumicën e punëve përreth kopshtit, veçanërisht ato që përfshijnë gërmime dhe heqjen ose shtimin e materialeve të kopshtit të lirshme si plehrash, plehrash, mulch, tokë, etj. Pavarësisht nëse jeni duke hequr barërat e këqija ose po përhapni në mulch, duke gërmuar një vrimë të thellë ose duke mbushur një shtrat me plehrash, një lopatë me cilësi të lartë do të jetë me vlerë të madhe për ju.

8. Krëhër
Një krëhër do t’ju lejojë të hiqni gurët, shkëmbinjtë dhe bllokimet nga toka para mbjelljes. Përdoret gjithashtu për nivelimin dhe zbutjen e sipërfaqes së tokës, ose për mbledhjen e mbeturinave të tilla si gjethet dhe barërat e këqija. Ju mund të zbuloni se dëshironi të shtoni disa lloje rakesh në koleksionin tuaj për t’iu përshtatur nevojave të ndryshme më rehat, për shembull një krëhër i lehtë, në formë helike është ideale për të mbuluar zona të mëdha kur fshini gjethet, dhe një krëhër harku më i rëndë do të jetë më i përshtatshëm për t’u marrë me tokë me gurë.

9. Sharrë
Shkurret dhe pemët do të kenë nevojë për formësim dhe krasitje herë pas here, për të mos përmendur ato barërat e këqija të drunjta si briars që do të duhet të trajtohen gjithashtu. Një sharrë do t’ju shohë në shumicën e detyrave më të rënda të prerjes në kopsht; kur një sekretarë thjesht nuk do ta presë atë!

10. Karrocë dore
Një karrocë lehtëson shumë barrën e lëvizjes së materialeve të rënda dhe të vështirë të kopshtit rreth kopshtit tuaj. Hidhni gjithçka, duke përfshirë mjetet tuaja, në karrocën tuaj dhe transportojini me lehtësi ndërsa punoni.

11. Hamës barishte
Një hamës i barërave të këqija është një mjet tjetër që duhet të ketë. Këto makina të dobishme mund të zvogëlojnë ngarkesën tuaj të punës shumë, dhe nëse nuk e keni një të tillë, ka shumë të ngjarë që në një moment të jeni në treg për një. Konsumatorët e barërave të këqija janë zgjedhja perfekte për ata që janë të vështirë për tu arritur në vendet ku nuk do të arrijë makina e barit. Kur bëni pazar për një hamës të barërave të këqija, është një ide e mirë të merrni parasysh peshën, fuqinë dhe koston e tij. Ndërsa një ngrënës i fuqishëm i barërave të këqija mund të jetë i shkëlqyeshëm për të bërë punë të shkurtër të barërave të këqija, mund të jetë gjithashtu mjaft i rëndë për t’u mbajtur.

Showing 1–24 of 264 results