Kanalina Per LED

Në shumë aplikime të ndriçimit, diskrecioni duhet të shfrytëzohet për të kultivuar rezultatin e duhur estetik. Nëse ndriçimi është shumë ndërhyrës ose mbi-lart, ai do të ketë një ndikim negativ në atmosferë – dhe në shumë raste, sasia e biznesit që po hyn.
Në këto cilësime ku kanalet LED shërbejnë për një qëllim të paçmuar. Nga mbrojtja dhe zvogëlimi i nxehtësisë te përhapja e dritës dhe kursimi i hapësirës, kanalet sigurojnë një numër përfitimesh vizuale dhe funksionale për sistemin tuaj LED – por përcaktimi se cili kanal është i duhuri për ju varet nga ajo që shpresoni të arrini.
Këtu janë përfitimet kryesore të kanaleve LED dhe si të përcaktohet se cili është më i përshtatshmi për të ndriçuar hapësirën tuaj.

Çfarë janë kanalinat për LED?
Kanalinat LED – gjithashtu të referuara si nxjerrje, profile ose strehime – janë struktura që përdoren për të vendosur shirita LED. Ato veprojnë si një rrugë midis burimit të dritës dhe zonës së aplikimit, duke na lejuar të maksimizojmë shkathtësinë e LED-ve dhe duke eleminuar nevojën për pajisje më të mëdha dhe më të ngurta.
Imagjinoni të hyni në një bar apo teatër në të cilin ndriçimi i hollë dhe i fshehur do të ishte normë, dhe në vend të tij paraqitet një mori ndriçimi i ekspozuar, i shpërqendruar dhe duke hequr kënaqësinë tuaj nga hapësira. Nëse është kështu, kanalina i duhur ka shumë të ngjarë të mos jetë zgjedhur për aplikacionin.

Përfitimet nga kanalinat e LED
Kur bëhen siç duhet, kanalinat janë aq diskrete saqë në thelb kalojnë pa u vërejtur. Në ndriçim, aplikimet nën kabinet dhe më shumë, ato japin një shkëlqim mikpritës të dritës më estetikisht se një zgjidhje e ngurtë, më e dukshme.
Përfitimet kryesore të kanaleve LED përfshijnë:
● Reduktimi i nxehtësisë i sistemit LED
● Jetë më e gjatë
● Kursimi i hapësirës
● Shkathtësi
● Pamja e pastër
● Mbrojtja nga elementet
● Pamje profesionale, e përfunduar
● Instalim më i besueshëm
Përdorimi i kanalinave për të ulur nxehtësinë dhe për të zgjatur jetën e shiritit
Shpesh supozohet se LED-et japin një sasi të tepërt të nxehtësisë, por ato nuk japin aq sa mendoni. Kanalina tërheq nxehtësinë nga LED dhe parandalon mbinxehjen, zgjatjen e jetëgjatësisë së shiritit dhe performancën e sistemit tuaj të ndriçimit.
Mbrojtja dhe zgjatja e jetës janë avantazhet kryesore të kanalinave LED dhe shtimi i kapakëve fundorë në kanal mund të sigurojë edhe më shumë mbrojtje nga elementët e jashtëm. Lentet mund të përdoren gjithashtu për të shpërndarë dritën dhe për të eleminuar pikëzimin për një avantazh edhe më të madh estetik.

Përdorimi i lenteve të kanalinës për të shpërndarë driçimin
Shumë kanalina LED janë në përputhje me lentet që mbulojnë burimin e dritës për të shpërndarë dritën, duke e shpërndarë atë në mënyrë më të barabartë në të gjithë zonën e aplikimit. Kjo ndihmon në eliminimin e asaj që njihet si “pika”, ku secila diodë individuale mund të shihet brenda kanalit. Në aplikacione të caktuara ku shiriti është në pamje të drejtpërdrejtë, pikëzimi shihet si një problem i madh dhe që thjesht ofron pamjen e gabuar.
Zgjedhja e lentes, thellësia e kanalit dhe seria e LED-ve të zgjedhura, të gjitha ndihmojnë në përcaktimin e nivelit të pikëzimit.

Mbrojtja e lenteve
Përveç shpërndarjes së dritës kur del nga kanalina, lentet gjithashtu sigurojnë mbrojtje të shtuar ndaj elementeve. Ne ofrojmë opsione të lenteve të papërshkueshme nga uji në nivelin IP65 – por nëse jeni duke ndjekur një zgjidhje plotësisht të papërshkueshme nga uji, ju rekomandojmë të përdorni fjongon tonë IP68 brenda një kanali IP65 për një mbrojtje të qëndrueshme.

Zgjedhja e kanalinës së duhur
Ekziston një gamë e gjerë opsionesh kur bëhet fjalë për kanalinat LED dhe zgjedhja e duhur do të varet nga aplikacioni juaj unik dhe shiriti LED që po instaloni. Pavarësisht nëse dëshironi të keni shiritin të montuar në sipërfaqe, të zhytur brenda për një pamje të montuar në të njëjtën mënyrë, ose të jetë plotësisht i fshehur, ekziston një zgjidhje për të siguruar që aplikacioni juaj të shkëlqejë më së miri.
Vendndodhjet nga restorantet dhe muzetë te hapësira komerciale dhe të nivelit të lartë të banimit kanë nevoja unike për ndriçim. Ne jemi këtu për të ndihmuar në përcaktimin e kësaj nevoje dhe zgjidhjen perfekte të kanalinës për ta ndjekur atë.

No products were found matching your selection.