High Bay

Siç nënkupton emri i tyre, dritat për tavan të lartë përdoren për të ndriçuar hapësirat me tavane të lartë. Kjo zakonisht nënkupton tavanet që variojnë nga 7 metra në afërsisht 15 metra. Nga ana tjetër, dritat për tavan të ulët përdoren për tavanet 7 metra e poshtë. Për shkak se një vend me tavan të lartë ka më shumë hapësirë ​​për të mbushur, dritat për tavan të lartë sipas përkufizimit është një burim i fuqishëm drite që mund të ndriçojë një zonë të madhe.Duke pasur parasysh vendosjen e tyre, dritat për tavan të lartë janë pajisje natyrale për përdorime tregtare dhe industriale. Ato kanë aplikime të shumëfishta në të gjithë një varg industrive, përfshirë punëtoritë, fabrikat dhe linjat e montimit. Ju gjithashtu do të shihni dritat për tavan të lartë në ambiente të mëdha rekreative dhe palestra. Këto drita janë të shkëlqyera për ndriçimin e hapësirave të magazinimit dhe depove gjithashtu. Ato mund të përdoren për salla të mëdha konferencash, qendra ngjarjesh, ose në të vërtetë për çdo vend që ka nevojë për ndriçim nga një lartësi prej më shumë se 20 metrash. Ato madje përdoren në hangarë dhe ndërtesa të tjera të mëdha, shpellore.

Një nga përfitimet e ndriçimit për tavan të lartë është se ai siguron ndriçim të qartë dhe uniform të asaj që është poshtë tij me pak shkëlqim verbues. Lloje të ndryshme reflektorësh mund të përmbushin lloje të ndryshme të detyrave të ndriçimit për dritat për tavan të lartë. Reflektorët e aluminit bëjnë që drita nga pajisjet të rrjedhë drejt e poshtë në dysheme, ndërsa reflektorët prizmatikë krijojnë një ndriçim më të shpërndarë të dobishëm për ndriçimin e rafteve dhe objekteve të tjera të ngritura në një hapësirë.

Lloje të shumta të pajisjeve mund të përdoren kur vendosni dritat e larta. Këto përfshijnë dritat LED, dritat induksione, dritat halide metalike dhe dritat fluoreshente. Secila prej këtyre llojeve të pajisjeve për tavan  të lartë ka të mirat dhe të këqijat e saj. Për shembull, dritat LED ofrojnë jetë jashtëzakonisht të gjatë dhe efiçiencë të energjisë, por kërkojnë një investim fillestar më të madh, ndërsa dritat inkandeshente tradicionale janë më pak të kushtueshme për tu blerë fillimisht, por nuk zgjasin aq shumë dhe përdorin më shumë energji.

Përveç që kanë kosto dhe efikasitet të ndryshëm, ekzistojnë disa lloje të pajisjeve të disponueshme për dritat e larta. Dritat e rrumbullakëta për tavan të lartë, gjiret e larta lineare, gjiret e lartë arkitektonike dhe gjiret e montimit në rrjet të gjitha ofrojnë cilësi të ndryshme të dritës dhe stile të mbulimit. Lloji i dritës më i mirë për ju mund të varet nga shija juaj personale, si dhe nga detyrat që do të kryeni nën të.

Të keni pajisje dhe llamba të ndryshme për të zgjedhur do të thotë që do të duhet të bëni disa hulumtime para se të përcaktoni se çfarë është më e mira për ju. Për shembull, nëse pyesni “Sa të ndritshme janë dritat për tavan të lartë 450w?”, Përgjigjja varet nga faktorë të shumtë. Një dritë halide metali 450 vat do të jetë aq e ndritshme sa një dritë LED 200 vat, dhe temperaturat më të ftohta të ngjyrave zakonisht kanë një dalje më të lartë të lumenit për vat. Stafi ynë ekspert mund t’ju ndihmojë me pyetjet tuaja për të bërë zgjedhjen më të mirë.

Zgjedhja e duhur e ndriçimit për tavan të lartë mund të rrisë sigurinë ndërsa maksimizon efikasitetin e energjisë dhe rritjen e produktivitetit. Në ANGROUP, ne kemi një gamë të gjerë të zgjidhjeve të ndriçimit për tavan të lartë të disponueshëm nga prodhuesit më të mirë në industri. Për këshilla për llojin e ndriçimit për tavan të lartë që është më e mira për ju, thjesht na telefononi në numrin tonë pa pagesë, na dërgoni një email ose thjesht plotësoni formularin tonë të vlerësimit të produktit. Ne duam të dëgjojmë nga klientët ose klientët e mundshëm dhe mezi presim të punojmë me ju.

Përse duhet të dini diferencat e tyre?

Njohja e mirë e përfitimeve, kufizimeve dhe ndryshimeve midis dritave për tavan të lartë kundrejt dritave për tavan të ulët do t’ju japë një kuptim më të mirë të asaj që duhet të përdoret, ku dhe kur.

Është e rëndësishme t’i njohësh ato pasi përdorimi i një pajisje të gabuar mund të tërheqë kosto të panevojshme, si dhe të ketë zona të ndriçuara që indirekt mund të çojnë në një gjendje të rrezikshme.

Kështu, nëse jeni i ri në ndriçim ose kërkoni diçka të re për të zëvendësuar pajisjet tuaja, ne kemi përshkruar ndryshimet kryesore midis ndriçimit për tavan  të lartë dhe ndriçimit për tavan të ulët

Por së pari,

Çfarë janë dritat e tavanit?

Dritat tavanit janë pajisje ndriçimi që përdoren për të ndriçuar hapësira të mëdha si fabrika, depo, fabrika përpunimi dhe objektet e prodhimit.
Këto janë objekte që kanë nevojë për projekte të ndriçimit të rëndë për të siguruar dritë uniforme dhe të shpërndarë mirë në zona të hapura.
Gjithashtu, dritat e tavanit përdoren kryesisht në ndërtesa që kanë tavane të larta deri në 3 metra.
Sidoqoftë, lartësia e tavanit do të përcaktojë zgjedhjen midis ndriçimit për tavan  të ulët apo ndriçimit me tavan të lartë.

Para se të instalohen këto drita, duhet t’i kushtohet vëmendje e mëposhtme:

Lartësia e tavanit në ndërtesë.
Frekuenca e përdorimit të dritave në objekt.
Lehtësia në të cilën pajisja aktuale mund të rindërtohet me llamba të reja.Ndryshimi mes dritave për tavan të ulët dhe dritave për tavan të lartë

Disa ndryshime midis dritave për tavan të lartë dhe dritave për tavan të ulët janë:

Lartësia e instalimit:

Dritat për tavan të lartë përdoren për të ndezur hapësirat, tavanet e të cilave janë më të larta se 7 metra  nga dyshemeja dhe rreth 15 metra.

Gjithashtu, që këto drita të funksionojnë në mënyrë efikase nga kjo lartësi, atyre u duhen reflektorë të inxhinieruar posaçërisht në rastin e llambave HPS / MH dhe këndeve të lenteve në rastin e gjireve të larta LED.

Ajo që bën kjo është të sigurojë që drita të futet në dysheme në mënyrë të barabartë dhe të mos harxhohet dëm.

Nga ana tjetër, dritat për tavan të ulët  janë të destinuara për përdorim në tavanet, lartësia e të cilave është nën 7 metra nga toka.

Në mënyrë të veçantë, tavani mund të jetë midis 4 metra deri 7 metra.

Si të tilla, këto drita përdoren kryesisht në shtëpi, ndërtesa publike dhe biznese me pakicë.

Aplikimi:

Dritat për tavan të lartë përdoren në hapësirat industriale dhe tregtare, dhe një shembull është ndriçimi i magazinës së gjirit të lartë.

Disa fusha të aplikimit të dritave për tavan të lartë përfshijnë:

Fabrikat
Magazinat
Hangar aeroporti
Objektet komunale
Gjimnaze shkollore dhe universitare

Sidoqoftë, dritat për tavan të ulët ende mund të përdoren disa nga këto vende, por vlen të përmendet se disa zona të aplikimit të saj përfshijnë:

Magazina
Stacioni i karburantit
Dyqan me pakicë

Këndi i rrezes:

Ndriçimi për tavan të lartë përdor kënde të zakonshme të rrezeve si 60 °, 90 ° dhe 120 °.

Një rreze e ngushtë ndihmon për të krijuar një tra më të përqendruar që siguron një nivel të lartë luksi në dysheme.

Në të kundërt, një kënd më i gjerë rrezesh lejon që zona të mëdha të hapura me lartësi më të ulët të çatisë të kenë një shpërndarje të shkëlqyeshme të dritës.

Përveç kësaj, dritat për tavan të ulët  kanë një kënd rreze prej 120 °.

Me dritat për tavan të ulët, përdoren kënde të lenteve për të përhapur dritën më tej për të ruajtur nivelin e dëshiruar të ndriçimit, dhe ky kënd i lenteve ndihmon për të drejtuar dritën në vende specifike.

Montimi:

Pajisjet e ndriçimit të tavanit mund të varen nga zinxhirë ose varëse, tavane duke përdorur grepa, ose ato mund të fiksohen direkt në tavan.

Një varg pajisjesh mund të përdoren për dritat për tavan të lartë, dhe disa prej tyre përfshijnë dritat për tavane të  lartë të montimit në rrjet, dritat për tavanet e  larta lineare, dritat për tavanet e larta rrumbullakët dhe dritat për tavanet e  larta arkitektonike.

Konsiderata për përdorimin e dritave për tavan të lartë është se ajo mund të ndriçojë sipërfaqet vertikale dhe gjithashtu të ndriçojë dyshemenë.

Ka depo ku ndriçimi vertikal është i rëndësishëm pasi mund të ndihmojë në marrjen e sendeve nga rafti.

Showing all 3 results