Shirita LED

Cfarë është një shirit drite LED?
Dritat e shiritave LED janë forma të reja dhe të gjithanshme të ndriçimit.

Ka shumë variante dhe përjashtime, por për pjesën më të madhe, ato kanë këto karakteristika:– Përbëhet nga shumë emetues individualë LED të montuar në një bord qarku të ngushtë, fleksibël.
– Funksionon me energji të tensionit të ulët.
– Janë të disponueshëm në një gamë të gjerë ngjyrash dhe ndriçimi fiks dhe të ndryshueshëm.
– Dërgesa në një mbështjellje të gjatë (zakonisht 16 metra / 5 metra), mund të pritet në gjatësi dhe përfshin ngjitës të dyanshëm për montim.

Përbërja e një shiriti LED
Një dritë shirit LED është zakonisht gjysmë inç (10-12 mm) në gjerësi, dhe gjatësi deri në 16 metra (5 metra) ose më shumë. Ato mund të priten në gjatësi specifike duke përdorur vetëm një palë gërshërë përgjatë vijave të prerjes, të vendosura çdo 2-5 cm.
LED individualë janë montuar përgjatë shiritit, zakonisht në dendësi prej 18-36 LED (60-120 për metër). Ngjyra e dritës dhe cilësia e LED-ve individuale përcaktojnë ngjyrën e përgjithshme të dritës dhe cilësinë e shiritit LED.
Pjesa e pasme e shiritit LED përfshin ngjitës të dyanshëm të para-aplikuar. Thjesht hiqni astarin, dhe montoni shiritin LED në pothuajse çdo sipërfaqe. Për shkak se tabela është krijuar të jetë fleksibile, shiritat LED mund të montohen në sipërfaqe të lakuara dhe të pabarabarta.
Përcaktimi I ndriçimit të shiritit LED

Ndriçimi i shiritave LED përcaktohet duke përdorur lumenët metrikë. Ndryshe nga llambat inkandeshente, shirita të ndryshëm LED mund të kenë nivele të ndryshme të efikasitetit, kështu që një vlerësim i fuqisë nuk është gjithmonë kuptimplotë në përcaktimin e prodhimit aktual të dritës.
Ndriçimi i shiritit LED përshkruhet zakonisht në lumen për metër. Një shirit LED me cilësi të mirë duhet të sigurojë të paktën 1500 lumen për metër, i cili siguron afërsisht të njëjtën sasi të dritës në dalje si një llambë fluoreshente tradicionale T8. (P.sh. fluoreshente 4-ft T8 = 1.2m shirit LED = 1800 lumen).
Ndriçimi i shiritit LED përcaktohet kryesisht nga tre faktorë:
– Prodhimi dhe efikasiteti i dritës për emetuesin LED.
– Numri I LED-ëve për meter.
– Tërheqja e energjisë së shiritit për meter.
Një dritë LED shirit pa një specifikim të shkëlqimit në lumens është një flamur i kuq. Ju gjithashtu do të dëshironi të kujdeseni për shiritat LED me kosto të ulët që pretendojnë shkëlqim të lartë, pasi ato mund t’i tejkalojnë LED-ët deri në dështimin e parakohshëm.

Dëndësia LED dhe Barazimi I energjisë
Mund të hasni emra të ndryshëm të emetuesve LED si 2835, 3528, 5050 ose 5730. Mos u shqetësoni shumë për këtë, pasi ajo që është më e rëndësishmja në një shirit LED është numri i LED-ve për meter dhe barazimi i energjisë për metër.
Dendësia LED është e rëndësishme në përcaktimin e distancës midis LED-ëve (lartësia) dhe nëse do të ketë apo jo zona të dukshme të nxehta dhe njolla të errëta ndërmjet emetuesve LED. Një dendësi më e lartë prej 120 LED për metër në mënyrë tipike do të sigurojë efektin më të mirë, më të shpërndarë të ndriçimit. Emetuesit LED janë përbërësi më i shtrenjtë i prodhimit të shiritave LED, prandaj sigurohuni që të llogaritni ndryshimet e densitetit të LED kur krahasoni çmimet e shiritave LED.
Tjetra, merrni parasysh barazimin e energjisë së dritës së shiritit LED për metër. Barazimi i energjisë na tregon sasinë e energjisë që sistemi do të konsumojë, kështu që kjo është e rëndësishme për të përcaktuar kostot tuaja të energjisë elektrike dhe kërkesat e furnizimit me energji elektrike. Një shirit LED me cilësi të mirë duhet të jetë në gjendje të sigurojë 15vat (W) / metër.
Më në fund, bëni një kontroll të shpejtë për të përcaktuar nëse LED-të individë janë duke u mbivlerësuar duke pjesëtuar fuqinë për metër me densitetin LED për metër. Për një produkt të shiritave LED, zakonisht është një shenjë e mirë nëse LED nuk drejtohen me më shumë se 0.2w (vat) secila.

Opsionet e ngjyrave të shiritit LED:
Ngjyra fikse dhe të ndryshueshme
Ndonjëherë, mund të keni nevojë për një efekt ngjyrash, dinamik dhe të ngopur. Për këto situata, shiritat LED me ngjyra mund të ofrojnë theks të shkëlqyeshëm dhe efekte teatrale të ndriçimit. Ngjyrat në të gjithë spektrin e dukshëm janë të disponueshme si: vjollcë, blu, jeshile, qelibar, e kuqe dhe madje ultravjollcë ose infra të kuqe.
Ekzistojnë dy lloje kryesore të shiritit LED me ngjyrë: ngjyra fikse e vetme dhe ndryshimi i ngjyrave. Një shirit LED me ngjyra fikse lëshon vetëm një ngjyrë dhe parimi i funksionimit është njësoj si shiritat e bardhë LED që diskutuam më lart. Një shirit LED që ndryshon ngjyrën përbëhet nga shumë kanale ngjyrash në një shirit të vetëm LED. Lloji më themelor do të përfshijë kanale të kuqe, jeshile dhe blu, duke ju lejuar të përzieni dinamikisht përbërësit e ndryshëm të ngjyrave gjatë fluturimit për të arritur praktikisht çdo ngjyrë.

Tensioni I hyrjes dhe furnizimi me energji elektrike
Shumica e shiritave LED janë konfiguruar të punojnë në 12V ose 24V. Kur mbaroni një burim standard të rrymës elektrike (p.sh. priza e murit shtëpiak) në 120 / 240V, energjia duhet të shndërrohet në sinjalin e duhur të tensionit të ulët. Kjo arrihet më shpesh dhe thjesht duke përdorur një furnizim me energji të ulët.
Sigurohuni që furnizimi juaj me energji elektrike të ketë kapacitet të mjaftueshëm të energjisë për të furnizuar shiritat LED. Çdo furnizim me energji të ulët do të rendisë rrymën maksimale të vlerësuar (në Amper) ose fuqinë (në Vat).

Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ)
1. Pse po funksionon vetëm një shirit I dritave të mia LED?
Lidhje e keqe me kunj: Nëse drita LED e shiritit tuaj nuk mund të ndizet fare, atëherë kontrolloni lidhjet tuaja me kunj. Më shumë gjasa, kunja nuk është futur si duhet. Nëse dritat tuaja të shiritit RGB nuk do të ndryshojnë ngjyrat, provoni të rrokullisni dritën tuaj të rripit dhe ta lidhni përsëri.

2. Si ushqehen me energji dritat e shiritave?
Dritat LED 12 volt: Dritat e shiritave LED kanë nevojë për futje të energjisë 12V(rrymë të vazhdueshme) për të funksionuar. Kjo do të kërkojë një transformator AC / DC për përdorim në shtëpi, por i bën instalimet elektrike nëpër shtëpi shumë më të sigurta. Bateritë gjithashtu prodhojnë energji të vazhdueshme, kështu që është e lehtë të bësh një dritë LED me bateri me këto shirita përkulës.

3. A jane shiritat e dritave LED të dëmshme për sytë tuaj?
Katarakti është kur bebet e syrit bëhen të turbullta, duke çuar në vizion të paqartë ose të zvogëluar. Ekziston gjithashtu shqetësimi se këto shirita LED mund të thajnë sytë e njerëzve. Prodhuesit e këtyre dritave thonë se dritat nuk janë aq të shndritshme ose të fuqishme sa të shkaktojnë ndonjë dëmtim të syve. Akoma, nuk rekomandohet të rrezikoni.

Showing all 3 results